جداسازی و شناسایی باکتری های اسید لاکتیک با ویژگی پروبیوتیک از ماست های سنتی شهرستان ورامین
محورهای موضوعی : میکروبیولوژیسحر هنرمند جهرمی 1 , فهیمه باغبانی آرانی 2 , فاطمه یعقوبی 3
1 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، پیشوا، ایران
2 - گروه ژنتیک و بیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاداسلامی، ورامین، ایران.
3 - گروه میکروبیولوژی ، دانشکده علوم زیستی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا
کلید واژه: پروبیوتیک, ماست, ورامین, باکتری های اسید لاکتیک,
چکیده مقاله :
استفاده از پروبیوتیک هایی مانند باکتری های اسید لاکتیک (LAB) برای تولید مواد غذایی ارزشمند یک روند پذیرفته شده جهانی است. محصولات لبنی ساخته شده از شیر خام تولید شده محلی با ویژگی های ذاتی مختلف آنها بخش مهمی از رژیم روزانه را تشکیل می دهند. این امر لبنیات را منبع غنی برای غربالگری LAB می کند. هدف از مطالعه جداسازی و شناسایی مولکولی باکتری های اسید لاکتیک با ویژگی پروبیوتیک از ماست های سنتی شهرستان ورامین است. تعداد 32 نمونه ماست سنتی از شهرستان ورامین جمع آوری شدند و باکتری های اسید لاکتیک بر اساس تست های بیوشیمیایی جداسازی و شناسایی شدند. ویژگی پروبیوتیکی باکتری ها بر اساس تست تحمل اسید و تحمل املاح صفروای تعیین شد. پس از شناسایی مولکولی با روش PCR و تعیین توالی تعدادی از نمونه ها ، باکتری های جداسازی شده در سطح جنس و گونه شناسایی شدند. تعداد 9 عدد باکتری اسیدلاکتیک جداسازی و شناسایی شدند. 7 جدایه باکتری اسید لاکتیک از نمونه ماست های گاوی و 2 جدایه از ماست های گوسفندی جداسازی شد.خصوصیات مورفولوژی و بیوشیمیایی و توانایی تخمیر قندها توسط باکتریهای اسید لاکتیک جداسازی شده بررسی شد. از نظر تست تحمل اسید 8 سویه مقاوم به اسید گزارش شدند و همه 9 سویه نست به املاح صفراوی مقاومت نشان دادند. همه 9 ایزوله جداسازی شده حاوی ژن 16srRNA بودند. نتایج تعیین توالی سه ایزوله باکتریایی، وجود یک باکتری Lactobacillus casei و دو باکتری Enterococcus faecium را نشان داد. باکتری های اسیدلاکتیک جدا شده در این مطالعه دارای خواص پروبیوتیک بودند.
Using probiotics such as Lactic Acid Bacteria (LAB) to produce valuable food is a universally accepted trend. Dairy products made from locally produced raw milk with different inherent characteristics make up an important part of the daily diet. This makes dairy a rich source of LAB screening. The aim of study was to isolate and identify probiotic lactic acid bacteria from traditional yogurt in Varamin province. 32 samples of traditional yogurt were collected from Varamin and lactic acid bacteria were isolated and identified based on biochemical tests. The probiotic properties of the bacteria were determined based on acid tolerance test and bile salt stability test. After molecular identification by PCR and sequencing of some samples the isolated bacteria were identified at the genus and species level. Nine lactic acid bacteria were isolated and identified. Seven lactic acid bacterial isolates were isolated from bovine yogurt samples and 2 isolates from sheep yogurts. Morphological and biochemical properties and fermentation ability of sugars were investigated by isolated lactic acid bacteria. In acid tolerance test, 8 acid-resistant strains were reported and all 9 non-acid-resistant strains were resistant to bile salts. All 9 isolates contained 16srRNA gene. The results of sequencing three isolates showed the presence of one Lactobacillus casei and two Enterococcus faecium. Most of the lactic acid bacteria isolated in this study had probiotic properties.
_||_