بررسی اثر ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی کپسوله شده در بیوپلیمر کیتوسان در مقایسه با اسانس آزاد
محورهای موضوعی : زیست شناسی
1 - گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین-پیشوا، ایران
کلید واژه: کیتوسان, اسانس آویشن شیرازی, اثر ضد میکروبی, کپسوله شده,
چکیده مقاله :
اسانس های گیاهی دارای اثرات ضدمیکروبی و فارماکولوژیکی متعددی هستند، اما بسیار فرار می باشند. کپسوله شدن مواد دارویی در نانو ذرات پلیمری می تواند اثرات درمانی ترکیباتی که عموما فرار هستند را بهبود دهد. کیتوسان به عنوان بیوپلیمر زیست تخریب پذیر به دلیل کپسوله کردن بهتر، رهاسازی کنترل شده و سمیت پایین در انتقال دارو بسیار مورد توجه می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی فعالیت ضد باکتریایی اسانس آویشن شیرازی کپسوله شده در نانوژل های کیتوسان- اسید کافئیک در مقایسه با اسانس آزاد می باشد. ابتدا نانوژل، به روش خود تجمعی از پلیمر کیتوزان و اسید کافییک سنتز شد و پس از بررسی شکل و اندازه آنها با روش های اسپکترومتری (FTIR)، میکروسکوپی الکترونی نگاره(SEM) ، از آن به منظور کپسوله کردن اسانس آویشن شیرازی استفاده شده است. سپس اثر ضدباکتریایی اسانس کپسوله شده و اسانس آزاد با روش دیسک دیفیوژن و میکرودایلوشن براث بررسی شد. نتایج نشان داد که اسانس کپسوله شده در مقایسه با اسانس آزاد، اثر ضد باکتریایی بیشتری بر علیه باکتریهای مطالعه شده دارد.
Essential oils have many antimicrobial and pharmacological effects, but they are very volatile. The capsulation of drug substances in polymer nanoparticles can improve the therapeutic effects of compounds that are generally volatile. Chitosan is considered as biodegradable biopolymer due to better capsulation, controlled release, and low toxicity in drug delivery. The aim of this study was to investigate the antibacterial activity of Zataria multiflora essential oil capsulated to chitosan- caffeic acid nanogels in comparison to free essential oils. First, nanogel was synthesized by self-cumulative polymerization of chitosan and caffeic acid, and their shape and size were analyzed by spectrophotometric (FTIR) and scanning electron microscopy (SEM), then nanogel was Used for capsulation of Z. multiflora essential oil. Antimicrobial effect of capsulated and free essential oil was studied by disc diffusion and broth microdilution method. The results showed that the capsulated essential oil had a higher bactericidal effect on the bacteria than free essential oil.
_||_