بررسی اثر چیلر بر روی لاشههای طیور از نظر آلودگی به باکتری لیستریا مونوسایتوژنز در سطح کشتارگاههای استان آذربایجانغربی
محورهای موضوعی : علوم و صنایع غذاییهیوا کریمی درهآبی 1 , افشین آخوندزاده 2
1 - گروه بهداشت مواد غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سنندج، سنندج، ایران.
2 - Department of Food Hygiene, Faculty of veterinary medicine, Tehran University, Tehran, Iran
کلید واژه: چیلر آبی, لاشه طیور, لیستریا مونوسایتوژنز,
چکیده مقاله :
گزارشات زیادی از جدا شدن گونههای مختلف لیستریا مونوسایتوژنز از گوشت تازه طیور، گوشت قرمز، محصولات گوشتی مانند گوشت چرخکرده و ماهی در بسیاری از کشورها وجود دارد. با توجه به جدا شدن لیستریا مونوسایتوژنز از آب و از یخهای مورد استفاده جهت سرد نگه داشتن محصولات غذایی از یک طرف و افزایش بار آلودگی باکتریایی لاشههای طیور بعد از خروج از سردکنهای آبی در کشتارگاههای طیور از طرف دیگر، نقش سردکنهای آبی را در احتمال آلودگی لیستریا مونوسایتوژنز لاشههای مرغ در زنجیره کشتار بارز میسازد. در این مطالعه نقش سردکنهای آبی در چگونگی وضعیت آلودگی لیستریا مونوسایتوژنز لاشههای مرغ در کشتارگاه صنعتی استان آذربایجانغربی مورد بررسی قرار گرفت. به این ترتیب که تعداد 180 لاشه مرغ از کشتارگا ه های صنعتی سطح استان آذربایجانغربی کشور بلافاصله قبل از ورود به سردکن آبی و بعد از خروج از سردکن آبی بهصورت استریل نمونهبرداری شدند، برای جداسازی لیستریا از دستورالعمل کانادایی، اصلاحشده FDA با استفاده از محیط کشتهای اختصاصی استفاده شد. پلیتهای کشتدادهشده بهمدت 24 تا 48 ساعت در دمای 35 درجه سلسیوس نگهداری شدند. پرگنههای مشکوک به لیستریا مونوسایتوژنز با ظاهری زرد مایل به سبز شفاف در LSA و پرگنههای سیاه مشکوک به لیستریا مونوسایتوژنز در PLA، مورد آزمایش لام مرطوب با بزرگنمایی 1000 برابر، بهصورت میکروسکوپی از نظر حرکت چرخشی مشخص، رنگآمیزی گرم، تست حرکت در دو درجه حرارت (25 و 35 درجه سلسیوس)، کاتالاز، همولیز، آزمایش تخمیر قند برای (رامنوز، گزیلوز و مانیتول) آزمایش گردیدند و با آنتیسرم پلیوالان و آنتیسرم تیپ 1 و 4 پلیوالان تعیین سروتیپ شدند. از 180 نمونه مرغ مورد آزمایش قبل از ورود به سردکن 3 نمونه مرغ از نظر لیستریا منوسایتوژنز مثبت بود. درحالیکه نتیجه شمارش (بر حسب 1-MPN ) لیستریا مونوسایتوژنز لاشههای مذکور و دوازده لاشه دیگر که قبل از ورود به سردکن آبی از نظر لیستریا مونوسایتوژنز منفی بودند، بعد از خروج از سردکن آبی مثبت شدند، که با انجام آزمونT دوطرفه، تفاوت معنیداری (05/0 <P ) در آلودگی لیستریا مونوسایتوژنز شناساییشده متعلق به سروتیپ یک و چهار بودند.
Listeria spp. Has been isolated from poultry , red meat products and fish in many countries around the world. Listeria monocytogenes has been isolated from water and ice used for relating freshness of food. Chiller water could possibly increase the microbial contamination of poultry carcasses in slaughter-house. Therefore, the aim of this study was to investigate the effects of water chiller on Listeria monocytogenes contamination of poultry carcasses before and after chilling process in four industrial slaughter house of western Azarbaijan province was investigated. 180 poultry carcasses from 4 industerial slaughter house in western azarbaijan was investigated for Listeria monocytogenes befor and after chilling process using the modified Canadian version. All of the isolated belongs to the serogroup 1 and 4. Paired – samples T test indicated significant difference (P<0.05) between the contamination levels before and after chilling process.
Abu-Ruwaida, A.S., Sawaya, W.N., Dashti, B.H., Murad, M. and Al-Othman, H.A. (1994). Micro-biological quality of broilers during processing in a modern commercial slaughter house in Kuwait. Journal of Food Protection, 57: 887-892.
Allen, V.M., Corry, J.E., Burton, C.H., Whyte, R.T. and Mead, G.C. (2000). Hygiene aspects of modern poultry chilling. International Journal of Food Microbiology, 58: 39-48.
Allen, V.M., Hinton, M.H., Tinker, D.B., Gobson, C., Mead, G.C. and Wathes, C.M. (2003). Microbial cross-contamination by airborne dispersion and contagion during defeathering of poultry. British Poultry Science, 44: 567-576.
Berrang, M.E., Buhr, R.J. and Cason, J.A. (2000). Campylobacter recovery from external and internal organs of commercial broiler carcass prior to scalding. Poulty Science, 79: 286-290.
Bilgili, S.F., Waldrop, A.L., Zelenka, D. and Marion, J.E. (2002). Visible ingesta on prechill carcasses does not affect the microbiological quality of broiler carcasses after immersion chilling. The Journal of Applied Research, 11: 233-238.
Clouser, C.S., Doores, S., Mast, M.G. and Knabel, S.J. ( 1995a). The Role of defeathering in the contamination of turkey skin by Salmonella species and Listeria monocytogenes. Poultry Science, 74: 723-731.
Geornaras, I., Jesus, A.E., van Zyl, E. and von Holy, A. ( 1997). Bacterial populations of different sample types from carcasses in the dirty area of a South African poultry abattoir. Journal of Food Protection, 60: 551-554.
James, C., Vincent, C., de Andrade Lima, T.I. and James, S.J. (2005). The primary chilling of poultry carcasses-A review. International Journal of Refrigeration-REVUE, 20: 1-17.
Mead, G.C., Allen, V.M., Burton, C.H. and Corry, J.E. ( 2000). Microbial cross contamination during air chilling of poultry. British Poultry Science, 41: 158-162.
Mulder, R.W.A.W., Dorresteijn, W.J., Hofmans, G.J.P. and Veerkanp, C.H. (1976). Experiments with continuous immersion chilling of broiler carcasses according to the code of practice. Journal of Food Science, 41: 438-442.
Nde, C.W., McEvoy, J.M., Sherwood, J.S. and Logue, C.M. (2007). Cross contamination of turkey carcasses by Salmonella species during defeathering. Poultry Science, 86: 162-7.
Northcutt, J. K., Berrang, M.E., Dickens, J.A., Fletcher, D.L. and Cox, N.A. (2003). Effect of broiler age, feed withdrawal, and transportation on levels of coliforms, Campylobacter, Escherichiacoli and Salmonella on carcasses before and after immersion chilling. Poultry Science, 82: 169-173.
Razavilar, V. (2002). Pathogenic microorganisms in food and epidemiology of foodborne intoxications. 2nd. TehranUniversity Press, pp. 137-153 [In Farsi].
Rokni, N. ( 2001). Principal of food hygiene. Second edition, Tehran University Press, pp. 18-20 [in Farsi].
Tsai, L.S., Schade, J.E. and Molyneux, B.T. (1992). Chlorination of poultry chiller water: chlorine demand and disinfection efficiency. Poultry Science, 71: 188-196.
Yucel, N, and Onder, M. (2005). Prevalence and antibiotic resistance of listeria species in meat products in Ankara, Turkey. Food Microbiology, 22: 241-245.