خواص آنتیاکسیدانی و ضد باکتریایی عصارهی آبی گیاه برگبو (Laurus nobilis) در برابر استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کولای
محورهای موضوعی : علوم و صنایع غذایی
بهناز عظیمزاده
1
(دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران)
مهشید مهشید جهادی
2
(استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران)
محمد فاضل
3
(استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران)
کلید واژه: خواص آنتیاکسیدانی, عصاره آبی, گیاه برگبو, خواص ضد باکتریایی,
چکیده مقاله :
برخی از گیاهان دارویی که منبع غنی از ترکیبات فنولی (فلاونویید، تانن و آنتوسیانین) هستند امروزه بهعنوان مهمترین آنتیاکسیدانهای طبیعی موردتوجه بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان قرارگرفتهاند. گیاه برگبو (Laurus nobilis) یکی از گیاهان دارویی میباشد که در مناطق وسیعی از نواحی شمالی ایران میروید. این تحقیق بهمنظور بررسی کمی و کیفی ترکیبات فنولی و خواص آنتیاکسیدانی و ضد باکتریایی گیاه برگبو انجام شد. در این مطالعه آزمایشگاهی، بازده استخراج، میزان ترکیبات فنولی تام، فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره مهار رادیکال پایدار 2 و2 دی فنیل پیکریل هیدرازیل (DPPH)، فعالیت مهارکنندگی آهن ш (FRAP) و مهار رادیکال ABTS مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین خاصیت ضد باکتریایی عصاره مذکور در مقابل استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کولای آزمایش گردید. نتایج نشان داد که عصاره آبی گیاه برگبو دارای راندمان استخراج 38/14%، ترکیبات فنولی بالا (mgGAE/g 95/9±09/99)، IC50 کم در آزمون DPPH (mg/mg 813/2)، همچنین قدرت احیاکنندگی آهن ш (mmol Fe2+/g 10/2±15/22) و قدرت مهارکنندگی ABTS (mg AAE/g 03/2±87/22) میباشد. نتایج آزمون میکروبی نشان داد که عصاره آبی برگبو اثر ضد باکتریایی زیادی بر باکتریهای اشریشیا کولای (0±18 میلیمتر) و استافیلوکوکوس اورئوس (0±18 میلیمتر) داشت. این نتایج نشاندهنده خاصیت آنتیاکسیدانی و ضد باکتریایی زیاد عصاره برگبو است.
Some medical plants which are rich in phenolic compounds (flavnoieds, tannis and anthocyanin) have drawn increasing attention as the most important naturanal antioxidant source by many developed countries. Laurus nobilis is one of the medical plants that grows in various regions of Iran. This plants is known to have many benefits and medical properties such as diuretics and mosaics. Also, this plant is used in treatment of gastrointestinal problems, especialy and it is effectieve in elimination of stomach gas. In this experiment, we studied antioxidant and antibacterial effects of Laurus nobilis plant. To this purpose, the efficiency of aqueous solvent extract, phenolic compounds, DPPH radical scavenging and ferric-reducing power and ABTS free radical scavenging were examined. Antibacterial characteristics of aqueous extract was evaluated on Staphylococcus aureus and Escherichiacoli. The result shows that the aqueous extract of Lauros nobilis has 14/8% extraction efficiency with high rate of phenolic (99/9±9/95) and the lowest IC50 in DPPH test (2/813) and the high rate of ferric reducing power (22/15±2/10) and ABTS free radical scavenging (22/87±2/03). The result of antibacterial test also indicates that aqueous extract has high antibacterial effect on Staphylococcus aureus (18±0) and E. Coli (18±0) mm.These facts show high antioxidant and antibacterial activity of laurel’s extract.
_||_