اثر برخی از تنظیمکنندههایرشد،کیتوزان و اسانسدارچین بر بهبودکیفیت تغذیه ای و عمرپساز برداشت پرتقالرقم تامسون ناول
الموضوعات :
بهروز علی جو
1
(دانشجوی دکتری، گروه علوم زراعی و باغی، واحد علوم و تحقیقات ، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.)
وحید عبدوسی
2
(استادیار،گروه علوم زراعی و باغی، واحد علوم و تحقیقات ، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.)
وحید زرین نیا
3
(استادیار، گروهگیاهپزشکی، واحد علوم و تحقیقات ، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.)
سپیده کلاته جاری
4
(استادیار، گروهگیاهپزشکی، واحد علوم و تحقیقات ، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.)
محمد چمنی
5
(استادیار، گروه علوم دامی، واحد علوم و تحقیقات ، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.)
الکلمات المفتاحية: آب میوه, پرتقال, ارزش غذایی, متیل جاسمونات,
ملخص المقالة :
استفاده از ترکیبات طبیعی و سازگار با طبیعت و انسان در جهت تولید محصولات عاری از مواد شیمیایی و مضر و دارای ارزش غذایی بالاتر که همراه با کاهش ضایعات غذایی است، ضروری بنظر میرسد. هدف از این تحقیق بررسی تأثیر تیمارهای اسید جاسمونیک (40، 20، 10، 5 میکروگرم در لیتر)، اپیبراسینولید (10، 7، 4، 1 میکرومول در لیتر)، اسانس دارچین (750،1000، 500، 250 پی پی ام) و کیتوزان) 10، 5/7، 5، 5/2 گرم در لیتر( بر پرتقال تامسون ناول بود. ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، حسی و میزان ماندگاری میوه های تیمار شده طی روزهای 0، 15، 30، 45 و 60 پس از برداشت، انجام گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که در مجموع موثرترین تیمار جهت حفظ خصوصیات کیفی میوه نظیر (اسیدیته عصاره میوه: 24/3، مواد جامد محلول: 39/16درجه بریکس، ویتامین ث: 94/48 میلیگرم بر 100 گرم وزن تر، کارتنویید: 61/10 میلیگرم بر 100 گرم وزن تر، درصد کاهش وزن: 72/6 درصد)، با تیمار اسید جاسمونیک در غلظت 40 میکرولیتر بر لیتر بود. تیمار کیتوزان با غلظت 10 گرم بر لیتر با مدت طولانی 6/57 روز بیشترین ماندگاری میوه را به خود اختصاص داد. با توجه به نتایج به دست آمده به نظر میرسد 40 میکرولیتر بر لیتر اسید جاسمونیک به منظور حفظ خواص ارزشمند تغذیه ای و 10 گرم بر لیتر کیتوزان جهت افزایش عمر انبارداری موثر باشند.
. Impact of postharvest brassinosteroids treatment on PAL activity in tomato fruit in response to chilling stress. Scientia Horticulturae, 144:116-120.
_||_