ارزیابی خواص عملکردی پروتئین هیدرولیزشده دانه هندوانه(Citrullus lanatus) به وسیله آنزیم پپسین
الموضوعات :
احمد پدرام نیا
1
,
علی مرتضوی
2
,
علیرضا صادقی ماهونک
3
,
امیرحسین الهامی راد
4
,
محمد آرمین
5
1 - گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد سبزوار، سبزوار، ایران.
2 - گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد سبزوار، سبزوار، ایران.
3 - گروه علوم و صنایع غذایی ،دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، گرگان ،ایران.
4 - گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد سبزوار، سبزوار، ایران.
5 - گروه کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار، سبزوار، ایران.
الکلمات المفتاحية: "پروتئین هیدرولیز شده بهینه", "دانه هندوانه", "خواص عملکردی ", "آنزیم پپسین",
ملخص المقالة :
چکیده هدف ازانجام این پژوهش بررسی خواص عملکردی مربوط به تیمار بهینه هیدرولیزشده دانه هندوانه ((Citrullus lanatus با استفاده از آنزیم پپسین بود. دانه هندوانه محصولی سرشاراز چربی و پروتئین میباشد. هیدرولیز آنزیمی پروتئین های دانه هندوانه میتواند به بهبود خواص فیزیکوشیمایی، فراسودمندی و نیز بهبود خواص عملکردی آن منجرشود. در این تحقیق پس از بهینه سازی هیدرولیز آنزیمی با کمک روش سطح پاسخ، خواص عملکردی پروتئین هیدرولیز شده بهینه دانه هندوانه به وسیله آنزیم پپسین با غلظت 60 آنسون ( بر کیلوگرم پروتئین ) و زمان 60 دقیقه ،در قالب طرح آماری کاملا تصادفی و با استفاده از نرم افزارSAS مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که بیشترین فعالیت امولسیون کنندگی ، پایداری امولسیون ، قدرت تولید کف و پایداری کف در pH=10 مشاهده شد. بیشترین پایداری در برابر حرارت در دمای 100درجه سانتی گراد و زمان 180 دقیقه و هم چنین بیشترین پایداری در برابر تغییراتpH در pH=3 مشاهده گردید.