بررسیخواص ضد میکروبی و آنتیاکسیدانی پروتئین هیدرولیزشده امعاء و احشاء ماهیبیاح (Liza abu)
الموضوعات :
سید رسول شاه حسینی
1
(گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نور، دانشگاه آزاد اسلامی، نور، ایران.)
سید روح الله جوادیان
2
(گروه شیلات، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر، ایران)
رضا صفری
3
(پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتیکشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج جهادکشاورزی، ساری، ایران.)
الکلمات المفتاحية: هیدرولیز آنزیمی, فعالیت ضدمیکروبی, فعالیت آنتی اکسیدانی, ماهی بیاح, آنزیمهای تجاری,
ملخص المقالة :
در این پژوهش فعالیت آنتی اکسیدانی و خاصیت ضد میکروبی پروتئین هیدرولیز شده از امعاء و احشاء ماهی بیاح (Liza abu) مورد بررسی قرار گرفت. پروتئین هیدرولیز در سه زمان مختلف (10، 20 و 30 دقیقه)، با استفاده از آنزیم های تجاری آلکالاز و فلاورزایم و به نسبت 1 درصد آنزیم به پروتئین نمونه اولیه، در درجه حرارت 50 درجه سانتی گراد تولید شد. نتایج نشان که با افزایش زمان هیدرولیز میزان بازیافت پروتئینی و درجه هیدرولیز افزایش می یابد (0/05>p) و پروتئین هیدرولیز شده توسط آلکالاز از لحاظ میزان پروتئین، بازیافت نیتروژنی و درجه هیدرولیزبالاتر از سایر پروتئینهای هیدرولیز شده بود (0/05>p). بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی (فعالیت به دام انداختن رادیکال آزاد DPPH، قدرت احیا کنندگی فریک و فعالیت به دام انداختن رادیکال آزاد ABTS) و بیشترین خاصیت ضد میکروبی پروتئین هیدرولیز شده علیه باکتری اشرشیا کلی و استافیلوکوکوس اروئوس در پروتئین هیدرولیز شده توسط آنزیم آلکالاز در زمان ۳۰ دقیقه مشاهده شد(0/05>p). نتایج نشان داد که پروتئین هیدرولیز شده امعاء و احشاء ماهی بیاح دارای فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی بالاست، که میتواند به عنوان مکمل های پروتئینی در مواد غذایی و در فرمول های رژیم غذایی استفاده شود.
_||_