بررسی اثر پوشش دو جزئی کازئینات سدیم و عصاره گیاه مرزنجوش (Origanum majorana) بر روی چربی و شاخصهای فساد اکسیداتیو ماهی کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) در دمای یخچال
الموضوعات :
فصلنامه زیست شناسی جانوری
مهران مسلمی
1
,
مقداد امینی راد
2
,
مسعود هدایتی فرد
3
1 - گروه شیلات، واحد جویبار، دانشگاه ازاد اسلامی، جویبار، ایران
2 - موسسه غیرانتفاعی تجن، قائمشهر، استان مازندران، ایران
3 - گروه شیلات، واحد قائم شهر، دانشگاه ازاد اسلامی، قائمشهر، ایران
تاريخ الإرسال : 18 الأربعاء , صفر, 1444
تاريخ التأكيد : 15 الأحد , جمادى الثانية, 1444
تاريخ الإصدار : 07 الأربعاء , صفر, 1445
الکلمات المفتاحية:
کپور نقرهای,
مرزنجوش,
پوشش خوراکی,
کازئینات سدیم,
فساد اکسیداتیو,
ملخص المقالة :
پژوهش حاضر جهت بررسی امکان استفاده از پوشش خوراکی دو جزئی کازئینات سدیم و عصاره گیاه مرزنجوش روی چربی و شاخص های فساد اکسیداتیو ماهی کپور نقره ای در دمای یخچال انجام پذیرفت. این پوشش ها شامل: پوشش با کازیئنات سدیم و عصاره گیاه مرزنجوش با رقت 1 و 2 درصد و کازئینات سدیم فاقد عصاره بودند. همچنین جهت بررسی اثر پوشش ها، یک گروه به عنوان تیمار شاهد و فاقد پوشش در نظر گرفته شد. فیله ماهی ها در محلول آماده شده مربوط به هر تیمار غوطه ور شده و سپس در دمای اتاق قرار گرفته تا پوشش مناسب بر روی آنها ایجاد شود. اندازه گیری فراسنجه های شیمیایی مقدار FFA، TVN، TBA، PV و FAT در روزهای صفر، پنچ، ده و پانزدهم بر نمونه ها انجام شد. بر اساس داده های به دست آمده در مقادیر FFA، در روز صفر بین تیمارها اختلاف معنی داری مشاهده نشد. ولی در روزهای پنجم، دهم و پانزدهم در بین تیمارها اختلاف معنی داری مشاهده شد (05/0p <). برای مقادیر TVN نیز در روز صفر بین تیمارها اختلاف معنی داری مشاهده نشد اما در روزهای پنجم دهم و پانزدهم، بین تیمارها اختلاف معنی دار وجود داشت (05/0p <). برای مقادیر TBAهم در روز صفر بین تیمارها از لحاظ آماری اختلاف معنی داری وجود نداشت اما این اختلاف در روز پنجم، دهم و پانزدهم بین تیمارها به صورت معنی داری مشاهده شد (05/0p <). همچنین در روز صفر برای مقادیر PV، بین تیمارها اختلاف معنی داری وجود نداشت. در طی روزهای پنجم، دهم و پانزدهم بین تیمارهای اعمال شده اختلاف معنی دار مشاهده شد (05/0p < ). بر اساس داده ها، این روند برای مقادیر FAT، هم تکرار شد.
المصادر:
Atarés L., Bonilla J., Chiralt A. 2010. Characterization of sodium caseinate-based edible films incorporated with cinnamon or ginger essential oils. Journal of Food Engineering, 100:678-687.
Audic J.L., Chaufer B. 2005. Influence of plasticizers and crosslinking on the properties of biodegradable films made from sodium caseinate. European Polymer Journal, 41:1934-1942.
Barazandeh M.M. 2000. Essential oil composition of Origanum majorana. Iranian Medicinal and Aromatic Plants Resarch, 10:65-75.
Buonoeore G.G., Del Nobile M.A., Dimartino C. Gambacorta G., La Nott E., Nicoluis L. 2002. Modeling the water transport properties of casein-based edible coating. Journal of Food Engineering, 60: 99-106.
Caprioli I., O’Sullivan M, Monahan F.J., 2011. Interference of sodium caseinate in the TBARS assay. Food Chemistry, 124: 1284-1287.
Daqiq Rouhi J., Gharghi A., Jalili H., Sadrian M., Rafi-Pour F., Faid M. 2012. Effect of ascorbic acid and type of packaging on the quality and shelf life of burger without silver carp (Hypophthalmichthies molitrix) during storage at -18°C. Scientific Quarterly, 1(1):13-25.
Egan H., Kirk R.S., Sawyer R. 1997. Pearsons Chemical Analysis of Food. 9th Edn. Longman Scientific and Technical. pp: 609-634.
Fan W., Yongkui, Z., Pan D., Yuwen Y. 2013. Effects of Chitosan Coating Containing Antioxidant of Bamboo Leaves on Qualitative Properties and Shelf Life of Silver Carp during Chilled Storage. Food Science, 31(5):451-456.
Goulas AE, Kontominas MG (2005). Effect of salting and smoking-method on the keeping quality of chub mackarel (Scomber japonicus): biochemical and sensory attributes. Food Chemistry, 93:511-550.
Khwaldia K., Banon S., Perez C., Desobry S., 2004. Properties of sodium caseinate film forming dispersions and films. Dairy Science, 87:2011-1016.
Kroctha J.M., deMulder-Johnston C. 1997. Edible and biodegradable polymer films: Challenges and opportunities. Food Technology, 51:60-74.
Krochta J.M. 2002. Proteins as raw materials for films and coatings: definitions, current status, and opportunities. In: Gennadios, A. (Ed.), Protein-based Films and Coatings. CRC Press, Boca Raton, FL. Pp: 1-41.
McHugh T.I.I., Krochta J.M. 1994. Water vapor permeability properties of edible whey portein lipid emulsion films. Journal of the American Oil Chemists' Society, 71:307-312.
Padulois S. 1997. Oregano. Proceeding of the International Partners in Glass Research. International Workshop on Oregano, Rome, Italy, pp: 84-86.
Penalver P., Huerta B., Borge C., Astorga R., Romero R., Perea A. 2005. Antimicrobial activity of five essential oils against origin strains of the Enterobacteriaceae family. Journal of Pathology, Microbiology and Immunology; 113:1-6.
Preuss H.G., Echard B., Enig M., Brook I., Elliott T.B., 2005, Minimum inhibitory concentrations of herbal essential oils and monolaurin for gram-posetive and gram-negative bacteria. Molecular and Cell Biochemistry, 272:29-34.
Radbeh S., Shahidi S., Naghizadeh Sh. 2016. The effect of oral coating of chitosan containing green tea extract on the growth rate of aerobic and cold-loving mesophilic bacteria in Martadella sausage during storage. Third International Conference on Applied Research in Agricultural Sciences, Tehran, Iran, 2016-02-19.
Saeedi-Moghadam D. 2017. Investigation of the effect of two-part coating of thyme extract and gelatin on the preservation of rainbow trout fillets. Master Thesis. Tajan Non-Profit Higher Education Institute
Sathivel S. 2007. Chitosan and protein Coatings affect yield, Moisture loss, and lipid oxidation of apple pink salmon fillets During Frozen storage. Journal of Food Science, 70:445-459.
_||_