فهرس المقالات مرتضی شریفی


  • المقاله

    1 - بررسی اثر پوشش دو جزئی کازئینات سدیم و عصاره گیاه مرزنجوش (Origanum majorana) بر روی چربی و شاخص‌های فساد اکسیداتیو ماهی کپور نقره‌ای (Hypophthalmichthys molitrix) در دمای یخچال
    زیست شناسی جانوری , العدد 2 , السنة 15 , تابستان 1402
    پژوهش حاضر جهت بررسی امکان استفاده از پوشش خوراکی دو جزئی کازئینات سدیم و عصاره گیاه مرزنجوش روی چربی و شاخص های فساد اکسیداتیو ماهی کپور نقره ای در دمای یخچال انجام پذیرفت. این پوشش ها شامل: پوشش با کازیئنات سدیم و عصاره گیاه مرزنجوش با رقت 1 و 2 درصد و کازئینات سدیم ف أکثر
    پژوهش حاضر جهت بررسی امکان استفاده از پوشش خوراکی دو جزئی کازئینات سدیم و عصاره گیاه مرزنجوش روی چربی و شاخص های فساد اکسیداتیو ماهی کپور نقره ای در دمای یخچال انجام پذیرفت. این پوشش ها شامل: پوشش با کازیئنات سدیم و عصاره گیاه مرزنجوش با رقت 1 و 2 درصد و کازئینات سدیم فاقد عصاره بودند. همچنین جهت بررسی اثر پوشش ها، یک گروه به عنوان تیمار شاهد و فاقد پوشش در نظر گرفته شد. فیله ماهی ها در محلول آماده شده مربوط به هر تیمار غوطه ور شده و سپس در دمای اتاق قرار گرفته تا پوشش مناسب بر روی آنها ایجاد شود. اندازه گیری فراسنجه های شیمیایی مقدار FFA، TVN، TBA، PV و FAT در روزهای صفر، پنچ، ده و پانزدهم بر نمونه ها انجام شد. بر اساس داده های به دست آمده در مقادیر FFA، در روز صفر بین تیمارها اختلاف معنی داری مشاهده نشد. ولی در روزهای پنجم، دهم و پانزدهم در بین تیمارها اختلاف معنی داری مشاهده شد (05/0p <). برای مقادیر TVN نیز در روز صفر بین تیمارها اختلاف معنی داری مشاهده نشد اما در روزهای پنجم دهم و پانزدهم، بین تیمارها اختلاف معنی دار وجود داشت (05/0p <). برای مقادیر TBAهم در روز صفر بین تیمارها از لحاظ آماری اختلاف معنی داری وجود نداشت اما این اختلاف در روز پنجم، دهم و پانزدهم بین تیمارها به صورت معنی داری مشاهده شد (05/0p <). همچنین در روز صفر برای مقادیر PV، بین تیمارها اختلاف معنی داری وجود نداشت. در طی روزهای پنجم، دهم و پانزدهم بین تیمارهای اعمال شده اختلاف معنی دار مشاهده شد (05/0p < ). بر اساس داده ها، این روند برای مقادیر FAT، هم تکرار شد. تفاصيل المقالة