توانائی تولید افلاتوکسینهای B1، B2، G1 و G2 در تعدادی از گونه های قارچ آسپرژیلوس به روش کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا (HPLC)
الموضوعات :
دو فصلنامه تحقیقات بیماریهای گیاهی
فاطمه اصغرنژاد
1
,
صفرعلی مهدیان
2
,
بهنام امیری بشلی
3
,
سید سامان سید جعفر نظری
4
1 - دانشجوی کارشناسی ارشد گروه گیاهپزشکی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.
2 - استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
3 - استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
4 - دانشجوی دکتری رشته شیمی تجزیه دانشگاه مازندران، ساری، ایران
تاريخ الإرسال : 24 الإثنين , محرم, 1436
تاريخ التأكيد : 24 الإثنين , محرم, 1436
تاريخ الإصدار : 29 السبت , محرم, 1436
الکلمات المفتاحية:
آسپرژیلوس,
مایکوتوکسین,
افلاتوکسین,
ایمنی غذایی,
HPLC,
ملخص المقالة :
افلاتوکسین ها متابولیتهای ثانویه شدیداً سمی گونه های به خصوصی از قارچ آسپرژیلوس هستند که به دنبال رشد روی طیف وسیعی از محصولات کشاورزی و غذائی تولید می شوند. در این بررسی به ارزیابی تولید افلاتوکسین های B1، B2، G1 و G2 در چند گونه قارچ Asprgillus شامل: A. terreus،A. ustus، A. candidus، A. carneus، A. ostianus، A. auricomus، A. niveus، A. niger، A. fumigatus، A. parasiticus، A. caespitosus،A. awamori و A. sclerotiorum در محیط کشتی مناسب و ساده (سیب زمینی دکستروز براث PDB) و به روش کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا (HPLC) پرداخته شده است. قارچ های یاد شده پس از جداسازی و خالص سازی مورد شناسایی قرار گرفتند و در 50 میلی لیتر محیط PDB مایه زنی شدند. قارچهای مایه زنی شده در شرایط مشابه محیط طبیعی رشد قارچ در دمای 26 درجه سانتیگراد، رطوبت 80% و تاریکی به مدت22 روز نگهداری و سپس افلاتوکسین های حاصل از آنها استخراج شد. ترشحات قارچی نمونه ها توسط 10 میلی لیتر کلروفرم از عصاره فیلتر شده محیط غذائی استخراج و پس از تبخیر حلال، رسوب حاصله در 3 میلی لیتر متانول حل و فیلتر شده و به دستگاه HPLC تزریق گردید. نتایج آزمایشات نشان داد از میان 13 گونه قارچ آسپرژیلوس، گونه A. parasiticus بیشترین میزان افلاتوکسین کل را تولید نمود. افلاتوکسین G1 در گونههای A. terreus، A. fumigatus، A. carneus، A. niveus، A. parasiticus، A. caespitosus، A. ostianus و A. niger تولید نشد و افلاتوکسین G2 در گونههای A. niveus، A. ostianus، A. niger وA. sclerotiorumو افلاتوکسین B2 در گونههای A. carneus و A. sclerotiorum و افلاتوکسین B1 در گونه A. ostianusتولید نشدند. در گونه A. parasiticus میزان تولید افلاتوکسین B1 بیشترین و افلاتوکسین G1 کمترین مقدار در بین چهار نوع افلاتوکسین مورد آزمایش بود.
المصادر:
Abbas KH, Cartwright DR, Xie W and Shier WT. 2006. Aflatoxin and fumonisin contamination of corn (maize, Zea mays) hybrids in Arkansas. Crop Protection 25: 1–9.
Agarwal VK and Sinclair JB. 1997. Seed treatment. pp. 423–460, In: VK Agarwal and JB Sinclair (eds). Principles of Seed Pathology. 2nd edition. Boca Raton: CRC Press.
Almasian S, Hoseini Gh, Sohani-Darban A and Malekzadegan F. 2008. Study of aflatoxin amount in corn meal. Paper Presented at: 18th National Congress of Food Industry; 15–17 October; Mashad, Iran.
Arrus K, Blank G, Abramson D, Clear R and Holley RA. 2005. Aflatoxin production by Aspergillus flavus in Brazil nuts. Journal of Stored Products Research 41: 513–527.
Barnett HL and Barry BH. 1979. Illustrated Genera of Imperfect Fungi. 4th ed. New York: APS Press. 218 p.
Chun HS, Kim HJ, Ok HE, Hwang JB and Chung DH. 2007. Determination of aflatoxin levels in nuts and their products consumed in South Korea. Food Chemistry 102: 385–391.
D’Mello JPF and MacDonald AMC. 1997. Mycotoxins. Animal Feed Science and Technology 69: 155–66.
Fardos B and Magda M. 2009. Trials towards reduction of fungal growth and aflatoxin G1 production in Arabic coffee using different additives. African Journal of Food Science 3: 68–76.
Fente CA, Ordaz JJ, Vazquez BI, Franco CM and Cepeda A. 2001. New Additive for Culture Media for Rapid Identification of Aflatoxin -Producing Aspergillus Strains .Applied and Environmental Microbiology 67: 4858–4862.
Gqaleni N, Smith EJ, Laceny J and Gettinby G. 1997. Effects of temperature, water activity, and incubation time on production of aflatoxins and cyclopiazonic acid by an isolate of Aspergillus flavus in surface agar culture. Applied and Environmental Microbiology 63: 1048–1053.
Haung Ch. 2007. Mechanism of intraspecific toxin inhibition in Aspergillus flavus. [MSc]. [Baton Rouge (Louisiana)]: Louisiana State University.
Khanafari A, Soudi H and Miraboulfathi M. 2007. Biocontrol of Apergillus flavus and aflatoxin B1 production in corn. Journal of Environmental and Health Science 4: 163–168.
Klick MA. 2002. Identification of Common Aspergillus Species. An Institute of the Royal Netherlands of Arts and Sciences, Dordrecht: Centraalbureau Voor Schimmelcultures (CBS) Publishing. 116 p.
14. Mayahi M, Jalali MR and Salamat N. 2007. Isalation of Asperigillus from fish powder, corn and soybean meal and measurement of their aflatoxin contents. Science (Shahid Chamran University) 17: 95–105.
Mehdizadeh M, Rabiei M, Moini Namin, M and Asghari Sh. 2008. Role of Asperigillus species in creating aflatoxicose. Journal of Shaeed Sdoughi University of Medical Sciences Yazd 16: 100–107
Rahimi E, Kargar AR and Zamani F. 2008. Assessment of aflatoxin B1 levels in animal feed of dairy farms in Chaharmahal & Bakhtiari. Pajouhsh & Sazandegi 79: 66–71
Reddy KRN, Reddy CS and Muralidharan K. 2009. Detection of Aspergillus spp. and aflatoxin B1 in rice in India. Food Microbiolog. 26: 27–31.
Reddy KRN, Saritha P, Reddy CS and Muralidluran K. 2009. Aflatoxin B1 producing potential of Aspergillus flavus strains isolated from stored rice grains. African Journal of Biotechnology 8: 3303–3308.
Reddy SV and Waliyar F. 2008. Properties of afltoxin and it producing fungi. [cited 2013 Jun 10]. Available from: www.aflatoxin. Info/aflatoxin.asp.
Ricordy R, Cacci E, Augusti Tocco G. 2005. Aflatoxin B1 and cell cycle perturbation. pp. 213–231, In VR Preedy and R Watson (eds). Reviews in Food and Nutrition Toxicity, 4th ed. London: CRC Press.
Rodrigues P, Venâncio A, Kozakiewicz Z and Lima N. 2009. A polyphasic approach to the identification of a flatoxigenic and non-aflatoxigenic strains of Aspergillus section Flavi isolated from Portuguese almonds. International Journal of Food Microbiology 129: 187–193.
Scherm B, Palomba M, Serra D, Marcello A and Migheli Q. 2005. Detection of transcripts of the aflatoxin genes aflD, aflO, and af lP by reverse transcription–polymerase chain reaction allows differentiation of aflatoxin-producing and non-producing isolates of Aspergillus flavus and Aspergillus parasiticus. International Journal of Food Microbiology 98: 201–210.
Tayebi J and Mirabolfathi M. 2001. Infection of some hybrid corns to B1 and B2 aflatoxin and the casual fungus in the field. Journal of Applied Entomology and Phytopathology 69: 79–84
Villa P and Markaki P. 2009. Aflatoxin B1 and ochratoxin A in breakfast cereals from Athens market: Occurrence and risk assessment. Food Control 20: 455–461.
_||_