آزمون هاي شمارش قارچ، شمارش اشريشياکلي و جستجوي سالمونلا از مراکز ضايعات (پودر گوشت) و کارخانجات دام، طيور و آبزيان
الموضوعات :
محمد حسین مرحمتی زاده
1
,
کیمیا کاظم زاده شیرازی نژاد
2
,
ماندانا حسن زاده
3
,
زهرا جمالی
4
,
سید امیرحسین نفیسی
5
,
سید مصطفی فاموری حسینی زاده
6
1 - معاونت پژوهشی - هیات علمی -دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون
2 - دانش آموخته دکترای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران.
3 - دانشجوی دکترا دامپزشکی
4 - دانشجوی دکترای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران.
5 - دانشجوی دکترای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران.
6 - دانشجوی دکترای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران.
الکلمات المفتاحية: پودر گوشت, خوراک, قارچ, سالمونلا, اشرشیاکلی,
ملخص المقالة :
باتوجه به اینکه راه اصلی ورود قارچ ها و باکتری ها به مراکز پرورش دام و طیور و در نهایت به زنجیره غذایی انسان خوراک می باشد؛ لذا اطلاع دقیق از مقادیر قارچ و باکتری اشریشیاکلی و سالمونلا در نمونه های پودر گوشت و خوراک دام، طیور و آبزیان جهت کنترل آن ها ضروری می باشد. در این پژوهش آزمون های شمارش قارچ، شمارش باکتری اشریشیاکلی و جستجوی سالمونلا از مراکز ضایعات (پودر گوشت) و کارخانجات دام، طیور و آبزیان مناطق مختلف شهرستان فارس انجام شد. در مجموع ۴۰ نمونه(۲۰نمونه پودر گوشت، ۲۰ نمونه خوراک آماده) با وزن تقریبی۱۵۰۰ گرم اخذ گردید. ابتدا مشخصات هر یک از نمونه ها ثبت و طبق دستورالعمل های استاندارد به آزمایشگاه منتقل شدند. به منظور بررسی آلودگی نمونه ها به قارچ های مختلف از روش شمارش قارچ مطابق استاندارد ملی ایران، برای شمارش باکتری اشریشیاکلی مطابق استاندارد ملی ایران به شماره 3456 و برای شناسایی سالمونلا، از روش جستجو سالمونلا در مواد غذایی مطابق استاندارد ملی ایران به شماره 1810استفاده شد. نتایج این مطالعه نشان داد که از تعداد ۴۰نمونه مورد بررسی یک نمونه خوراک آلوده به قارچ (۲.۵درصد)، یک نمونه خوراک آلوده به اشرشیاکلی (۲.۵ درصد) و سه نمونه (یک نمونه خوراک و دو نمونه پودر گوشت) آلوده به سالمونلا (۷.۵ درصد) مثبت مشاهده شد. این نشان می دهد که در کارخانجات تولید خوراک دام و طیور و کشتارگاه های استان فارس پروتكل های بهداشتی جهت پیشگیری از ابتلا خوراک و پودر گوشت به قارچ، سالمونلا و اشرشیاکلی انجام می شود.
1-Anonymous. (2009). Regulation (EC) No 1774/2002 of the European Parliament and of the Council of 3 October 2002 laying down health rules concerning animal by-products not intended for human consumption. Official Journal of the European Communities, 45, L 273: 1-95.# Atherstone, C., Grace, D., Lindahl, J. F., Kang’ethe, E. K., & Nelson, F. (2016). Assessing the impact of aflatoxin consumption on animal health and productivity. African Journal of Food, Agriculture, Nutrition and Development, 16(3), 10949-10966.#
2-Costa, P. M., Oliveira, M., Bica, A., Vaz-Pires, P., & Bernardo, F. (2007). Antimicrobial resistance in Enterococcus spp. and Escherichia coli isolated from poultry feed and feed ingredients. Veterinary Microbiology, 120(1-2), 122-131.#
3-Cox NA, Bailey JS, Thomson JE, Juven BJ, 1983. Salmonella and other Enterobacteriaceae found in commercial poultry feed. Poultry Sci. 62, 2169-2175.#
4-Cox, N. A., and J. E. Bailey. 1991. Present strategies to intervene in Salmonellae colonization of poultry. Pages 1–3 in Proc. 38th Maryland Nutr. Conf. Univ. Maryland, College Park.#
5-da Silva Cardoso, V., Vermelho, A. B., Ribeiro de Lima, C. A., Mendes de Oliveira, J., Freire de Lima, M. E., Pinto da Silva, L. H., ... & Miranda Danelli, M. D. G. (2016). Antigenotoxic effect of piperine in broiler chickens intoxicated with Aflatoxin B1. Toxins, 8(11), 316.#
6-David O.M. and Ogunlade J.T. Qualities of poultry feeds produced by local small-scale feed mills in Ekiti State, Nigeria. A public health and feed safety study. 2013; 3(9): 297-302.#
7-Ghajoor, S. (1978). Study of hygienic quality of vacuum packaged meat product. Thesis, School of Veterinary Medicine, Tehran University#
8-Hakimi Najafabadi, S. (2004). Isolation of Salmonella from Tehran butcheries and their utensils and equipments. 7th Iran Congress of Microbiology, Semnan, Iran#
9-Hamilton CR, 2002. Real and perceived issues involving animal proteins. In Protein Sources for the Animal Feed Industry. Food and Agriculture Organization of the United Nations. Expert Consultation and Workshop, Bangkok, 29 April, 255–276.#
10-Khodayee, R. (1977). Microbial quality of imported frozen bovine meat. Thesis, School of Veterinary Medicine, Tehran University#
11-Kumar, P., Mahato, D. K., Kamle, M., Mohanta, T. K., & Kang, S. G. (2017). Aflatoxins: A global concern for food safety, human health and their management. Frontiers in microbiology, 7, 2170.#
12-Maciorowski KG, Jones FT, Pillai SD, Ricke SC, 2004. Incidence, sources, and control of foodborne Salmonella spp. in poultry feeds. World Poultry Sci J. 60, 446-457.#
13-Mamber, S.W., Katz, S.E., 1985. Effects of antimicrobial agents fed to chickens on some Gramnegative enteric bacilli. Appl. Environ. Microbiol. 50 (3), 638_648.#
14-Rezaei M. Parviz M., Vakili Saatloo N., Rezapor I. and Assadi A. Fungal Contamination of Feed Material Manufactured in Iran with Emphasis on Its Importance in Safety of Animal Origin Foods. Journal of Food Quality and Hazards Control. 2014; 81-84.#
15-Sadeghi Zali, M.H., Hashempour, A., Delshad, R., Kalbkhani, M., Khodayi, H. and Asadi, S. (2011). Evaluation of salmonella infection in poultry carcasses marketed in Urmia. 2nd International Congress of Food Hygiene, Tehran, Iran.#
16-Shekarforoush S, Tahamtan Y, Pourbakhsh A. (2008). Detection and frequency of Stx2 gene in Escherichia coli O157 and O157:H7 strains isolated from sheep carcasses in Shiraz-Iran. Pak J Biol Sci. 2008 Apr 15; 11(8):1085-92.#
17-Soltandallal, M.M., Doyle, M.P., Rezadehbashi, M., Dabiri, H., Sanaei, M., Modarresi, SH., Bakhtiari, R., Sharifiy, K., Taremi, M., Zali, M.R. and Sharifi-Yazdi, M.K. (2010). Prevalence and antimicrobial resistance profiles of salmonella serotypes, campylobacter and Yersinia spp. isolated from retail chicken and beef, Tehran, Iran. Food Control, 21: 388–392.#
18-Tahamtan, Y., Pourbakhsh, S.A. and Shekarforoush S.S. (2007). PCR detection of Escherichia coli O157:H7 directed from slaughtered cattle in Shiraz, Iran, Archives of Razi Institute, 61: 1-6.#
19-Yalçın, H., & Dalkılıç, B. (2019). Incidence of Enterobacteriaceae and Salmonella spp. in Poultry By-Product Meal for Sale on Retail Market in Adana and Mersin. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute, 4(1).#