بررسی هیستوپاتولوژیکی روده و تنوع جمعیت میکروبی در رتهای مصرف کننده نوشیدنی ماءالشعیر و نوشیدنی چاودار حاوی لاکتوباسیلوس کازئی میکروانکپسوله
الموضوعات : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیشادی رخسارطلب آذر 1 , پروانه جعفری 2 , امیر توکمه چی 3 , حسن ملک نژاد 4
1 - گروه میکروبیولوژی، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران.
2 - گروه علوم پایه، میکروبیولوژی، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران
3 - گروه داروسازی و سم شناسی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
4 - گروه داروسازی و سم شناسی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
الکلمات المفتاحية: encapsulation, probiotics, Microbial population, پروبیوتیک, Histopathology, جمعیت میکروبی, کپسولاسیون, هیستوپاتولوژیکی,
ملخص المقالة :
زمینه و هدف: نیاز جامعه بشری به سمت غذاهای سالم و مفیدتر کشیده میشود و از صنعت غذا انتظار میرود به این نیاز توجه کند. این مطالعه با هدف افزودن لاکتوباسیلوس کازئی کپسوله شده به نوشیدنی چاودار و بررسی تنوع جمعیت باکتریایی و بررسی هیستوپاتولوژی خملهای روده در مدل حیوانی رت انجام شد.مواد و روش ها: لاکتوباسیلوس کازئی با غلظت 2 درصد (وزنی) پلیمر آلژینات سدیم به روش امولسیونی کپسوله شد. پس از افزودن دوز استاندارد باکتری کپسوله شده به نوشیدنی چاودار، آزمایشات درون تنی بر روی 4 گروه از موشهای صحرایی نر بالغ بهعنوان: شاهد، نوشیدنی مالت، نوشیدنی چاودار، و نوشیدنی چاودار با پروبیوتیک انجام شد. حیوانات نوشیدنیهای پیشنهادی را به مدت 28 روز دریافت کردند. تنوع جمعیت باکتریایی با روش مولکولی (PCR-DGGE) و بررسی هیستوپاتولوژیکی با استفاده از رنگ آمیزی (H&E) انجام گرفت.نتایج: در محتویات روده موشهای مورد مطالعه تنوع باکتریایی وجود داشته و بیشترین ترکیب جمعیتی مربوط به لاکتوباسیلوس کازئی در محتوای روده رتهایی که نوشیدنی چاودار با پروبیوتیک دریافت کردند، شناسایی شد. همچنین مطالعات هیستوپاتولوژیک در هیچ یک از گروهها پیامد منفی نداشته است.نتیجهگیری: نتایج حاصل از این تحقیق نشان میدهد استفاده از تکنیک میکروکپسولاسیون میتواند باعث افزایش ماندگاری لاکتوباسیلوس کازئی روده شود.
_||_