مروری بر کاربرد سبوس در مواد غذایی جهت ارتقا امنیت غذایی
الموضوعات : مجله فرآوری و ایمنی مواد غذاییسیده سارا حسینی میرمحمدی 1 , آسیه حسن زاده 2
1 - دانشجوی کارشناسی، گروه علوم وصنایع غذایی، مؤسسه آموزش عالی بصیر، آبیک
2 - استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، مؤسسه آموزش عالی بصیر، آبیک
الکلمات المفتاحية: گندم, برنج, سبوس, غله, محصولات سبوسدار,
ملخص المقالة :
امنیت غذایی زیربنای توسعه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی جوامع بشری میباشد. تولید نسبتا بالای سالانه گندم و برنج در کشور، سبب جمع آوری مقدار زیادی سبوس می گردد. یکی از راهکارهای مناسب جهت غنی سازی طبیعی مواد غذایی، استفاده از منابع فیبری مختلف نظیر سبوس می باشد. سبوس گندم و برنج غنی از چربی، کربوهیدرات، پروتئین و مواد مغذی است و می تواند به عنوان یک مکمل غذایی مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از سبوس در محصولات نانوایی باعث افزایش درصد فیبر، پروتئین و ویتامین گروه ب محصولات تولیدی شده و مصرف آن موجب کاهش خطر ابتلا به سرطان دستگاه گوارش، بیماری های قلبی و عروقی و دیابت می گردد. در این تحقیق به بررسی ویژگی های سبوس و کاربرد آن در مواد غذایی جهت ارتقا امنیت غذایی می پردازیم.
_||_