فعالیت ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی بر استافیلوکوکوس اورئوس های جدا شده از شیر خام
الموضوعات :
رضا نارنجی ثانی
1
(استادیار گروه علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان)
اشکان جبلی جوان
2
(دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان، سمنان، ایران)
بهنام روزبهان
3
(دانش آموخته دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران)
حمید استاجی
4
(استادیار گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان، سمنان، ایران)
حمید رضا محمدی
5
(استادیار گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان، سمنان، ایران)
الکلمات المفتاحية: اسانس, شیر خام, استافیلوکوکوس اورئوس, آویشن شیرازی,
ملخص المقالة :
سویه های مولد انتروتوکسین استافیلوکوکوس اورئوس از طریق خوردن فرآورده های شیری آلوده باعث بروز مسمومیت غذایی می شوند. اسانس آویشن شیرازی شامل ترکیباتی است که ویژگی های ضد باکتریایی و ضد قارچی دارند. این مطالعه حاضر به منظور تعیین حداقل غلظت مهار کننده اسانس آویشن شیرازی علیه استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از شیر خام صورت پذیرفت. در مرحله اول اسانس گیاه استخراج و توسط کراماتوگراف و کراماتوگراف متصل به طیفسنج جرمی مورد بررسی قرار گرفت، در ادامه 84 نمونه شیرخام از یک گاوداری در شهر سمنان جهت حضور استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفت. چهارده جدایه استافیلوکوکوس اورئوس از نمونه ها جدا شد. ترکیب شیمیایی اسانس آویشن شیرازی توسط کراماتوگرافی گازی/ اسپکترومتری بررسی شد. مجموع 25 ترکیب که 59/98 درصد اسانس را تشکیل می دادند شناسایی شدند: کارواکرول (53/50%)، تیمول (7/14%)، پاراسیمن (9/7%)، کارواکریل استات (85/3%) و ترانس کاریوفیلین (4/3%). غلظت مهار کننده اسانس آویشن شیرازی علیه تمام استافیلوکوکوس اورئوس های جدا شده از طریق روش براث میکرودایلوشن با دامنهای از 0001/0 تا 004/0 تعیین شد. بنابراین نتایج نشان داد که اسانس آویشن شیرازی دارای اثرات ضد باکتریایی علیه استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از شیرخام می باشد.
● Adesiyun, A.A., Webb, L. and Romain, H. (1998). Prevalence and characteristics of Staphylococcus aureus strains isolated from bulk and composite milk and cattle handlers. Journal of Food Protection, 61: 629–632.
_||_
● Adesiyun, A.A., Webb, L. and Romain, H. (1998). Prevalence and characteristics of Staphylococcus aureus strains isolated from bulk and composite milk and cattle handlers. Journal of Food Protection, 61: 629–632.