سنجش مولکولی تقلب گوشت مرغ در همبرگرممتاز به روش Simplex PCR و Duplex PCR
الموضوعات :
معصومه هاشمزادگان
1
(دانشآموخته کارشناسیارشد صنایعغذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران)
سید ابراهیم حسینی
2
(دانشیار گروه علوم و صنایعغذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران)
فرزانه تفویضی
3
(دانشیار گروه زیستشناسی، واحد پرند، دانشگاه آزاد اسلامی، پرند، ایران)
منصور بیات
4
(دانشیار گروه میکروبیولوژی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران)
الکلمات المفتاحية: گوشت مرغ, همبرگر ممتاز, Simplex-PCR, Duplex PCR,
ملخص المقالة :
گوشت یک منبع پروتئین عالی و مغذی محسوب می شود اما به علت قیمت بالای این پروتئین حیوانی و دستیابی به سود اقتصادی بیشتر توسط برخی تولیدکنندگان، اغلب در فرآورده های گوشتی، تقلباتی نظیر استفاده از گونه های گوشتی با ارزش تجاری کمتر، مورد توجه است. در این تحقیق سعی شده تا پروتئین ارزان قیمتی نظیر گوشت مرغ بهروش مولکولی شناسایی گردد. از 10 نوع همبرگر ممتاز صنعتی با درج عنوان تهیه شده از گوشت گاو و نمونههای شاهد، شامل گوشت خام گاو و مرغ،استخراج DNAانجام گرفت و سپس واکنشهای Simplex PCR و Duplex PCR بر روی DNAهای حصول یافته با استفاده از پرایمرهای اختصاصی ویژه ژن سیتوکروم b گاو و s rRNA12 مرغ انجام شد. ژنهای ویژه سیتوکروم b گاو و srRNA 12 مرغ به ترتیب قطعات bp 274 و bp 183 را طی واکنشهای Simplex-PCR و Duplex-PCR در تمام نمونه های همبرگر ممتاز تکثیر کردند. تکثیر قطعه bp183 ویژه ژن مرغ طی واکنشهای Simplex-PCR و Duplex-PCR، حاکی از جایگزینی تقلب مرغ با بخشی از گوشت گاو که ماده اصلی تمامی همبرگرهای ممتاز مورد آزمون است، می باشد.
· Abbasi Fasarani, M., Hoseini, H., jahedkhaniki, Gh., Adibmoradi, M. Eskandari Gharabloo, S. (2012). The study of presence of illegal structure in industrial hamburgers contains 30 and 60 percent of meat by histological method and it̓s relationship with chemical indicators belonging to the connective tissue of meat. Journal of Nutrition and Food Technology, 7(5):311-318. [In Persian]
_||_
· Abbasi Fasarani, M., Hoseini, H., jahedkhaniki, Gh., Adibmoradi, M. Eskandari Gharabloo, S. (2012). The study of presence of illegal structure in industrial hamburgers contains 30 and 60 percent of meat by histological method and it̓s relationship with chemical indicators belonging to the connective tissue of meat. Journal of Nutrition and Food Technology, 7(5):311-318. [In Persian]