بررسی خواص آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره گیاه سرخارگل (Echinacea purpurea) و شناسایی ترکیبات آن با کروماتوگرافی گازی- طیفسنج جرمی (GC-MS)
الموضوعات :
متینه قائدان
1
(دانشآموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران)
نفیسه زمین دار
2
(دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران)
محمد گلی
3
(دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی و مرکز تحقیقات لیزر و بیوفوتونیک در فناوریهای زیستی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران)
نفیسه قاسمی سپرو
4
(دانشآموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران)
الکلمات المفتاحية: سرخارگل, کروماتوگرافی گازی, آنتی اکسیدانی, آنتی میکروبی,
ملخص المقالة :
گیاه سرخارگل (Echinacea purpurea) بهعنوان ضدعفونی کننده، تقویت کننده سیستم ایمنی، ضدمیکروبو آنتیاکسیدانبهکار می رود. هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی خاصیت آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره گیاه سرخارگل بود. در این پژوهش استخراج عصاره هیدروالکلی از اندام هوایی به روش غرقابی و با کمک حمام اولتراسونیک انجام شد. خاصیت آنتیاکسیدانی، فنول کل و DPPH(2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) اندازهگیری و خاصیت ضدمیکروبی عصاره گیاه با استفاده از روش انتشار چاهک بررسی شد. شناسایی اجزای عصاره با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی (Gas chromatography-mass) GC-MS انجام شد. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS و با آزمونهای آماری دانکن تجزیه و تحلیل شدند. عصاره گیاه از ترکیبات فنولی خوبی برخوردار بود و DPPH عصاره در غلظتهای (22/0، 25/0، 27/0، 31/0، 35/0، 41/0، 5/0) آزمایش شد وغلظت 50 IC (Half maximal inhibitory concentration) نشاندهنده درصد بازدارندگی مناسب این عصاره بود. قطر هاله عدم رشد (میانگین و انحراف معیار) استافیلوکوکوس اورئوس 24/1 ± 67/4، اشریشیا کولای 84/0 ± 11/3 و آسپرژیلوس نایجر 89/0 ± 78/1 میلیمتر برآورد شد. کروماتوگرافی گازی در مجموع 38/81 درصد اجزای عصاره را شناسایی کرد که بیشترین ترکیبات جرماکرن دی (67/21 درصد)، پاراسیمن (53/5 درصد) و آلفا هومولن (89/4 درصد) بودند. نتایج این پژوهش نشان دادکه عصاره گیاه سرخارگل از اثرات آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی برخوردار میباشد.
Yahya, M., Shah, J.A., Kadir, K.A., Yusof, Z.M., Khan, S. and Warsi, A. (2019). Motion capture sensing techniques used in human upper limb motion: a review. Sensor Review, 39(4): 504-511.
_||_
Yahya, M., Shah, J.A., Kadir, K.A., Yusof, Z.M., Khan, S. and Warsi, A. (2019). Motion capture sensing techniques used in human upper limb motion: a review. Sensor Review, 39(4): 504-511.