شناسایی تقلبات موجود در سوسیس و کالباس تهیه شده از گوشت گاو بر اساس شناسایی ژنهای میتوکندریایی گونههای حیوانی در استان تهران
الموضوعات :
سید ابراهیم حسینی
1
(دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، تهران، ایران.)
فرزانه تفویضی
2
(- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پرند، استادیار گروه زیست شناسی، پرند، ایران)
مریم تاج آبادی ابراهیمی
3
(دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهرا ن مرکزی، استادیار گروه زیست شناسی، تهران، ایران.)
انوشه شریفان
4
(- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشکده علوم و مهندسی صنایع غذایی، استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، تهران، ایران.)
الکلمات المفتاحية: سوسیس, شناسایی تقلبات, PCR,
ملخص المقالة :
هدف از این مطالعه توسعه روش PCR خاص گونهها برای شناسایی دقیق و سریع گوشت گونههای حیوانی در فرآوردههای گوشتی برای تشخیص تقلبات احتمالی در این محصولات است. برای تعیین گوشت گاو و مرغ، پرایمرها بر اساس ژن سیتوکروم bمیتوکندریایی طراحی و قطعات bp274 وbp 183به ترتیب برای گوشت گاو و مرغ تکثیر گردید. از ده برند مختلف سوسیس تهیه شده از گوشت گاو در سرتاسر استان تهران نمونهگیری گردید. نتایج PCR اختصاصی نشان داد، تمام نمونهها برخلاف بر چسبشان حاوی آلایشمرغی بودند و احشای گاوی در پنج نمونه تشخیص داده شد. بهعلاوه، روش PCR قادر است بدون واکنش متقاطع گونههای گوشتی را شناسایی کند. این تکنیک به علت سرعت، سادگی، حساسیت و اختصاصی بودن،پتانسیل بالایی برای تشخیص تقلبات گوشتی در سوسیس دارد.