شناسایی تقلبات موجود در سوسیس و کالباس تهیه شده از گوشت گاو بر اساس شناسایی ژنهای میتوکندریایی گونههای حیوانی در استان تهران
محورهای موضوعی : علوم و صنایع غذایی
سید ابراهیم حسینی
1
(دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، تهران، ایران.)
فرزانه تفویضی
2
(- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پرند، استادیار گروه زیست شناسی، پرند، ایران)
مریم تاج آبادی ابراهیمی
3
(دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهرا ن مرکزی، استادیار گروه زیست شناسی، تهران، ایران.)
انوشه شریفان
4
(- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشکده علوم و مهندسی صنایع غذایی، استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، تهران، ایران.)
کلید واژه: سوسیس, شناسایی تقلبات, PCR,
چکیده مقاله :
هدف از این مطالعه توسعه روش PCR خاص گونهها برای شناسایی دقیق و سریع گوشت گونههای حیوانی در فرآوردههای گوشتی برای تشخیص تقلبات احتمالی در این محصولات است. برای تعیین گوشت گاو و مرغ، پرایمرها بر اساس ژن سیتوکروم bمیتوکندریایی طراحی و قطعات bp274 وbp 183به ترتیب برای گوشت گاو و مرغ تکثیر گردید. از ده برند مختلف سوسیس تهیه شده از گوشت گاو در سرتاسر استان تهران نمونهگیری گردید. نتایج PCR اختصاصی نشان داد، تمام نمونهها برخلاف بر چسبشان حاوی آلایشمرغی بودند و احشای گاوی در پنج نمونه تشخیص داده شد. بهعلاوه، روش PCR قادر است بدون واکنش متقاطع گونههای گوشتی را شناسایی کند. این تکنیک به علت سرعت، سادگی، حساسیت و اختصاصی بودن،پتانسیل بالایی برای تشخیص تقلبات گوشتی در سوسیس دارد.
The aim of this study was to develop a species-specific PCR method for rapid identification of meat species in order to detect any potential fraud in meat products. For cattle and poultry, a set of primers were designed based on the mitochondrial cytochrome b and subsequently a 183 bp as well as 274 bp fragments were amplified for poultry and beef samples, respectively. For the study, ten different brands of beef sausage were obtained across Tehran province. Results of PCR assay demonstrated that unlike their labels, all of the samples were contained poultry residuals. Moreover, beef offal was detected only in five samples. Since no cross-reaction was observed among the different samples, PCR could be considered as a sensitive and specific method for the identification of meat varieties. In addition, high-speed operation and easiness of the technique are the other advantages of PCR method. Therefore, this technique has the capability for sensitive and specific detection of meat adulteration in sausages.