مطالعه تغییرات بار میکروبی آب اسکالدر و چیلر در کشتارگاه طیور
الموضوعات :
افشین جوادی
1
,
حمید میرزایی
2
,
علی مردانی
3
1 - گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران
2 - گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران
3 - دانش آموخته دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران
تاريخ الإرسال : 14 الإثنين , جمادى الأولى, 1429
تاريخ التأكيد : 22 الإثنين , محرم, 1430
تاريخ الإصدار : 21 الجمعة , شعبان, 1429
الکلمات المفتاحية:
بار میکروبی,
کلیدی: اسکالدر,
چیلر,
ملخص المقالة :
خیساندن لاشههای پرندگان در آب داغ اسکالدر بهمنظور شل شدن پرها در فولیکولها و متعاقباً سهولت در پرکنی یکی از نقاط بحرانی کشتارگاه طیور میباشد. خنکسازی و شستشوی لاشهها از دیگر نقاط بحرانی کشتارگاه طیور میباشد که سبب آلودگی متقاطع لاشهها میشود. لذا تعیین تغییرات بار آلودگی آب اسکالدر و آب چیلر در زمانهای مختلف هدف این مقاله میباشد. برای این منظور از آب اسکالدر و چیلر بهطور مجزا بهمیزان 50 میلیلیتر در زمانهای 0، 5/0، 1، 5/1، 2 و 5/2 ساعت بعد از شروع کار کشتارگاه با شش بار تکرار نمونهگیری انجام گردید و شمارش تام باکتریهای مزوفیل و ترموفیل در اسکالدر و باکتریهای مزوفیل و سایکروفیل در چیلر بررسی شد. نتایج نشان داد که بار مزوفیلی در اسکالدر با گذشت زمان کاهش ولی ترموفیلها افزایش معنیدار دارد (01/0p<). همچنین بار مزوفیلی و سایکروفیلی چیلر کاهش معنیدار نشان داد (01/0p<).
المصادر:
- مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران (1382): آماده کردن نمونههای مواد غذایی برای شمارش میکروارگانیسمهای مختلف، چاپ دهم، شماره 356.
- Bean, N.H., Goulding, J.S., Daniels. M.T. and Angulo, F.J. (1997): Surveillance for foodborne disease outbreaks-United States, 1988-1992. J. Food Prot., 60: 1265-1286.
- Benedict, R.C., Schultz, F.J. and Jones, S.B. (1991): Attachment and removal of Salmonella spp. on meat and poultry tissues. J. Food Safety, 11: 135-148.
- Blankenship, L.C., Bailey, J.S., Cox, N.A., Musgrove, M.T., Berrang, M.E., Wilson, R.L., Rose, M.J. and Dua, S.K. (1993): Broiler carcass reprocessing, a further evaluation. J. Food prot., 56: 983-985.
- Bremner, A. (1996): Poultry Meat Inspection. Saunders, London, pp: 107 -111.
- CFIA [Canadian Food Inspection Agency] (1997): HACCP Generic Model –Poultry Slaughter (Chilled Ready to Cook Whole Chicken), www.CFIA.com.
- Cox, N.A., Bailey, J.S., Lyon, C.E., Thomson, J.E. and Hudspeth, J.P. (1983): Microbiological profile of chicken meat. Poult. Sci., 62: 960.
Berrang, M.E., Meinersmann, R.J., Buhr, R.J., Philips, R.W. and Harrison, M.A. (2003): Presence of Campylobacterin the respiratory tract of broiler carcasses before and after commercial scalding. Poult, Sci., 82: 1995-1999.
Cason, J.A., Buhr, R.J. and Hinton, J. (2001): Unheated water in the first tank of a three tank broiler scalder. Poult. Sci., 80: 1643-1646.
Cason, J.A., Hinton, A. and Buhr, R.J. (2004): Impact of feathers and feather follicles on broiler carcass bacteria. Poult. Sci., 83: 1452-1455.
Genigeorgis, C., Hassuneh, M. and Collins, P. (1986): Campylobacter jejuni infection on poultry farms and its effect on poultry meat contamination during slaughtering. J. Food Prot., 49: 895-903.
ICMSF (1996): Salmonella. In: Microorganisms in Foods. Characteristics of Microbial Pathogens. The Internatioal Commission on Microbiological Specifications for Foods (ICMSF) of the International Union of Biological Societies. www.ICMSF.com.
ICMSF (1998): Poultry and poultry products. In: Microorganisms in Foods. Microbial Ecology for Food of the International Union of Biological Societies. www.ICMSF.com .
James, W.O., Brewer, R.L., Prucha, J.C., Williams, W.O. and Parham, D.R. (1992): Effects of chlorination of chill water on the bacteriologic profile of raw chicken carcasses and giblets. J. Am. Vet. Med. Assoc., 200: 60-63.
Jimenez, S.M., Salsi, M.S., Tiburzi, M.C. and Pirovani, M.E. (2002): A comparison between broiler chicken carcasses with and without visible fecal contamination during the slaughtering process on hazard identification of Salmonella spp. J. Appl. Microbiol., 93: 593-598.
Kim, J.W., Slavik, M.F., Griffis, C.L. and Walker, J.T. (1993): Attachment of Salmonella typhimurium to skins of chicken scalded at various temperatures. J. Food Prot., 56: 661-665, 671.
Lillard, H.S. (1980): Effect on broiler carcasses and water of treating chiller water with chlorine or chlorine dioxide. Poult. Sci., 59: 1761-1766.
Lillard, H.S. (1988): Effect of surfactant or changes in ionic strength on the attachment of Salmonella typhimurium to poultry skin and muscle. J. Food Sci., 53: 727-730.
MAF Food Assurance Authority (2000): Generic Plan for Slaughter, Dressing, Portioning and Deboning of Chick (Broilers. www.NACMCF.org.
Mead, G.C., Hudson, W.R. and Hinton, M.H. (1993): Microbiological survey of four poultry processing Plants in the UK. Br. Poult. Sci., 34: 497-503.
NACMCF [National Advisory Committee on Microbiological Criteria for Foods] (1997): Generic HACCP Application in Broiler Slaughter and Processing. J. Food Prot., 60: 579- 604.
Rosenquist, H., Sommer, H.M., Nielson, N.L. and Christensen, B.B. (2006): The effect of slaughter operations on the contamination of chicken carcasses with thermotolerant Campylobacter. International Journal of Food Microbiology, 108(2): 226-232.
Russell, S.M. (2005): Intervention Strategies for Reducing Salmonella Prevalence on Ready to Cook Chicken. University of Georgia Cooperative Extension Service. http://www.pubs.caes.uga.edu/caespubs/pubcd/b1222.htm
USDA FSIS (1999): Code of Federal Regulation Title 9. U.S. Department of Agriculture, Food Safety and Inspection Service. www.fsis.USDA .gov.
Wilson, A., et al (1997): Practical Meat Inspection. 6th ed., Blackwell science, pp: 217- 314.