فهرس المقالات راحله عالی پور


  • المقاله

    1 - بررسی ویژگی‌های ضد اکسیدانی و ضد باکتریایی عصاره اناریجه (Froriepia subpinnata) درون‌پوشانی شده با مالتودکسترین-کنسانتره آب پنیر
    علوم غذایی و تغذیه , العدد 82 , السنة 21 , بهار 1403
    چکیده مقدمه: طی سالیان اخیر بکارگیری درون‌پوشانی جهت حفظ و افزایش اثرات ترکیبات زیست فعال عصاره‌های گیاهی با نتایج امیدوارکننده‌ای همراه بوده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی درون‌پوشانی عصاره هیدروالکلی اناریجه با مالتودکسترین کنسانتره آب‌پنیر بر ویژگی‌های ضداکسیدانی و أکثر
    چکیده مقدمه: طی سالیان اخیر بکارگیری درون‌پوشانی جهت حفظ و افزایش اثرات ترکیبات زیست فعال عصاره‌های گیاهی با نتایج امیدوارکننده‌ای همراه بوده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی درون‌پوشانی عصاره هیدروالکلی اناریجه با مالتودکسترین کنسانتره آب‌پنیر بر ویژگی‌های ضداکسیدانی و ضدباکتریایی آن انجام شد. مواد و روش‌ها: عصاره هیدروالکلی اناریجه با روش التراسوند استخراج و فعالیت ضداکسیدانی و ضدباکتریایی غلظت‌های ppm 1000 و 500 عصاره آزاد و درون‌‌پوشانی شده با یکدیگر مقایسه شد. یافته ها: میانگین قطر ذرات درون‌‌پوشانی شده عصاره برابر 89/169 نانومتر و بازده درون‌‌پوشانی 25/65 درصد بود. در غلظت ppm 1000 عصاره درون‌‌پوشانی شده فعالیت مهار رادیکال آزاد DPPH (25/91 درصد) و مقدار عددی بتاکاروتن (24/92 درصد) به‌طور معنی‌داری بیشتر از سایر تیمارها بود (05/0>P). ضمن اینکه قطر هاله عدم رشد در غلظت ppm 1000 عصاره درون‌‌پوشانی‌شده علیه باکتری‌های گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس (به ترتیب 02/26 و 03/22 میلی‌متر) و گرم منفی اشریشیا کلی و سالمونلا انترکا (به ترتیب 49/20 و 38/19 میلی‌متر) نیز بیشتر از سایر تیمارها بود (05/0>P). نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد درون‌‌پوشانی عصاره اناریجه با مالتودکسترین کنسانتره آب‌پنیر به‌طور معنی‌داری خاصیت ضداکسیدانی و ضدباکتریایی آن را افزایش داد. لذا می‌توان از غلظت ppm 1000عصاره اناریجه درون‌‌پوشانی شده به‌عنوان جایگزین آنتی‌اکسیدان و آنتی‌بیوتیک سنتزی استفاده نمود. تفاصيل المقالة