-
المقاله
1 - طراحی الگویی برای ترویج کشت محصول سالم در استان کرمانشاهپژوهش های ترویج و آموزش کشاورزی , العدد 4 , السنة 12 , پاییز 1398استفادۀ بیشازحد از نهادههای شیمیایی در کشاورزی، محیطزیست و سلامت انسانها را به خطر میاندازد. کشت محصولات سالم و یا ارگانیک بهعنوان راهحلی برای این معضل موردتوجه قرار میگیرد. در این راستا پژوهش کمی حاضر به دنبال طراحی الگویی برای ترویج کشت محصول سالم در بین بهره أکثراستفادۀ بیشازحد از نهادههای شیمیایی در کشاورزی، محیطزیست و سلامت انسانها را به خطر میاندازد. کشت محصولات سالم و یا ارگانیک بهعنوان راهحلی برای این معضل موردتوجه قرار میگیرد. در این راستا پژوهش کمی حاضر به دنبال طراحی الگویی برای ترویج کشت محصول سالم در بین بهرهبرداران استان کرمانشاه است تا در جهت افزایش کشت این نوع محصول گامی به جلو بردارد. با بررسی ادبیات و پیشینۀ پژوهش و با استفاده از مدلهای رفتار برنامهریزیشده و اعتقاد بهداشتی و انتشار نوآوری، متغیرهای تحقیق شناسایی شدند. با استفاده از طرح توصیفی همبستگی و همبستگی از نوع مدلسازی معادلات ساختاری، اعتبارسنجی متغیرهای ترویج کشت محصول سالم انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل کل بهرهبرداران استان کرمانشاه به تعداد 80304 نفر بودند. تعداد 400 نفر از بهرهبرداران استان بهعنوان حجم نمونه انتخاب شدند. به روش نمونهگیری خوشهای چندمرحلهای با انتساب متناسب چهارصد پرسشنامه محقق ساخته در بین بهرهبرداران هفت شهرستان استان توزیع شد. بازه زمانی گردآوری دادهها از سال 1396 تا 1397 بود. تجزیهوتحلیل دادهها در قسمت آمار توصیفی با استفاده از نرمافزار spss نسخه 23 و در بخش آمار استنباطی با استفاده از نرمافزار Smartpls نسخه سه انجام شد. نتایج حاصل از معادلات ساختاری نشان داد که متغیر نیت بیشترین تأثیر را بر رفتار دارد و متغیرهای مزیت نسبی، سازگاری، نگرش، کنترل رفتاری درک شده، منافع درک شده و تهدید تأثیر مثبت و معناداری بر نیت و رفتار کشت محصول سالم دارند. تفاصيل المقالة -
المقاله
2 - Comparison of healthy crop cultivation behavior based on demographic variables (Case study: rural beneficiaries Kermanshah province in Iran)International Journal of Agricultural Management and Development , ستأتي المقالات قريبًاAs the world's increasing population grows, providing the food needed by the human community is facing serious constraints, which has cused farmers to use pesticides and chemical pesticides for two reason: first increase their production and second fight against plant p أکثرAs the world's increasing population grows, providing the food needed by the human community is facing serious constraints, which has cused farmers to use pesticides and chemical pesticides for two reason: first increase their production and second fight against plant pests. Use of toxins and chemical fertilizers has put people at greater risk. Safe crop cultivation is a way to combat this problem. In the present study, researcher compare the cultivation behavior of healthy crop based on demographic variables. This research is a quantitative, ex-post facto (Causal-comparative research), non-experimental study. The statistical population of the study consisted of 80304 rural beneficaries in Kermanshah province that 385 people selected as sample size. Because of the dispersion of the statistical population, 400 questionnaires were distributed through multi-stage cluster sampling among the users. The results showed that there was a significant difference between the mean scores of beneficiary's behaviors regarding the cultivation of healthy products in Kermanshah province based on the variables of participation in educational-extension classes, role model, age, work experience, educational level and monthly income. Only marital and gender variables were not significantly different. Success can be achieved by holding extension classes in this field and introducing exemplary and successful farmers as a role model and giving financial rewards to them. The government and the Agricultural Extension and Education Organization have a significant role to achieving this success. تفاصيل المقالة