فهرس المقالات سارا بازیاری


  • المقاله

    1 - بررسی حضور پروتئین گیاهی سویا در تعدادی از محصولات گوشتی تجاری با آزمون PCR
    علوم غذایی و تغذیه , العدد 45 , السنة 12 , زمستان 1393
    مقدمه: امروزه از سویا به سبب خصوصیات کاربردی و تغذیه ای موجود در پروتئین های آن در محصولات گوشتی استفاده می گردد. با این وجود سویا و مشتقات آنبر اساساستاندارد ملی ایران به عنوان مواد حساسیت زای شدید برای برخی افراد شناخته شده اند که باید از قوانین برچسب گذاری تبعیت کنند أکثر
    مقدمه: امروزه از سویا به سبب خصوصیات کاربردی و تغذیه ای موجود در پروتئین های آن در محصولات گوشتی استفاده می گردد. با این وجود سویا و مشتقات آنبر اساساستاندارد ملی ایران به عنوان مواد حساسیت زای شدید برای برخی افراد شناخته شده اند که باید از قوانین برچسب گذاری تبعیت کنند. بنابراین هدف این پژوهشتوسعه یک آزمون PCR برای شناسایی سویا به عنوان یک ماده آلرژن پنهان در محصولات گوشتی می باشد. مواد و روش ها: در این تحقیق، ابتدا نمونه‌های سویا و محصولات گوشتی تجاری تهیه و DNA هر یک با استفاده از کیت MBST، استخراج و خالص سازی گردید. پرایمر اختصاصی سویا طراحی و سفارش داده شد. سپس شرایط آزمون PCR برای تکثیر قطعه 118 جفت بازی متعلق به سویا، بهینه‌سازی و محصولات PCR، بوسیله ژل آگارز 5/1% الکتروفورز گردید. در نهایت کارایی این تکنیک برای شناسایی سویا در محصولات گوشتی تجاری مورد ارزیابی قرار گرفت و نتایج آزمون PCR بکار رفته با اظهارات برچسب محصولات گوشتی مقایسه شد. یافته ها: تحت شرایط بهینه‌سازی شده، قطعه DNA با طول 118جفت بازی برای سویا تکثیر یافت. سپس تکنیک توسعه یافته به طور موفقیت‌آمیزی برای شناسایی سویا در محصولات گوشتی تجاری مورد استفاده قرار گرفت، نتایج نشان داد که 100% محصولات سوسیس و ناگت مرغ ، 33% محصولات کالباس، 60% محصولات همبرگر، 75% محصولات کباب لقمه باند 118 جفت بازی متعلق به سویا را ظاهر ساختند. نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد آزمون‌ PCR توسعه یافته در مطالعه حاضر، روشی سریع، حساس، ساده، قابل اعتماد و مقرون به صرفه برای شناسایی پروتئین گیاهی سویا به عنوان یک ماده حساسیت زا در محصولات گوشتی تجاری خام و حرارت دیده می‌باشد.. تفاصيل المقالة