فهرس المقالات علیرضا حسیبی


  • المقاله

    1 - کاربرد پلی آمین‌ها به منظور افزایش عملکرد لیمو شیرین در شرایط آب و هوایی استان گیلان
    فصلنامه گیاه و زیست فناوری ایران , العدد 4 , السنة 14 , زمستان 1402
    لیمو شیرین یکی از گونه های مهم و تجاری مرکبات در کشور می باشد و میزان تولید آن در مقایسه با سایر گونه های مرکبات قابل توجه بوده و از اهمیت اقتصادی زیادی در بین باغداران برخودار می باشد. ریزش های قبل از برداشت یکی از مهمترین مشکلات مرکبات کشور می باشد. امروزه بزرگ‌ترین چ أکثر
    لیمو شیرین یکی از گونه های مهم و تجاری مرکبات در کشور می باشد و میزان تولید آن در مقایسه با سایر گونه های مرکبات قابل توجه بوده و از اهمیت اقتصادی زیادی در بین باغداران برخودار می باشد. ریزش های قبل از برداشت یکی از مهمترین مشکلات مرکبات کشور می باشد. امروزه بزرگ‌ترین چالشی که بازارهای داخلی و خارجی مرکبات را تهدید می‌کند، بالا رفتن هزینه‌های تولید و پایین بودن راندمان آن در واحد سطح می‌باشد. لذا هر عملیات زراعی که منجر به کاهش ریزش‌های پیش از برداشت و افزایش تولید گردد، می‌تواند موجب افزایش راندمان تولید و بهره‌وری منابع آبی و خاکی گردد. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر محلول‌پاشی با پلی آمین‌های مختلف (پوتریسین، اسپرمین، اسپرمیدین) در خصوصیات عملکردی میوه لیمو شیرین در قالب طرح کامل تصادفی با شش تیمار شامل اسپرمین (25/0 و 5/0 میلی‌مولار)، پوترسین (1/0 و 25/0 میلی‌مولار)، اسپرمیدین (1 و 5/1 میلی‌مولار) و شاهد انجام گرفت. نتایج نشان داد بهترین پلی‌آمین به منظور استفاده در لیموشیرین، پوترسین 1/0 میلی‌مولار در لیتر است. همچنین نتایج بیانگر تاثیر مثبت و معنی‌دار این تیمار بر ریزش میوه پیش از برداشت بوده است. نتایج این بررسی به باغداران لیموشیرین توصیه می‌کند تا از پلی‌آمین‌ها به منظور افزایش عملکرد استفاده نمایند. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - بررسی تغییرات برخی خصوصیات مورفولوژیک و فیزیولوژیک آویشن شیرازی(Zataria multiflora) با کاربرد اسیدهیومیک و اسیدفولویک
    فصلنامه گیاه و زیست فناوری ایران , العدد 2 , السنة 15 , تابستان 1399
    پژوهش جهت بررسی تغییرات برخی خصوصیات مورفولوژیک و فیزیولوژیک آویشن با کاربرد اسیدهیومیک و اسیدفولویک، بر پایه طرح کاملاً تصادفی با هفت تیمار، سه تکرار و هر تکرار حاوی سه واحد گیاه، در مجموع 63 واحد آزمایشی اجرا گردید. تیمارها شامل اسیدهیومیک و اسیدفولویک با سه سطح 25،50 أکثر
    پژوهش جهت بررسی تغییرات برخی خصوصیات مورفولوژیک و فیزیولوژیک آویشن با کاربرد اسیدهیومیک و اسیدفولویک، بر پایه طرح کاملاً تصادفی با هفت تیمار، سه تکرار و هر تکرار حاوی سه واحد گیاه، در مجموع 63 واحد آزمایشی اجرا گردید. تیمارها شامل اسیدهیومیک و اسیدفولویک با سه سطح 25،50 و 100 میلی‌گرم در لیتر بود. محلول‌پاشی گلدان‌ها با ترکیبات مورد نظر نیز سه مرتبه در طی سه هفته صورت گرفت. نمونه‌برداری و ارزیابی صفات حدود دو هفته پس از آخرین محلول‌پاشی انجام شد. صفات مورد ارزیابی نیز شامل وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه، محتوی کلروفیل کل برگ، میزان پروتئین یرگ ، فعالیت آنزیم‌ سوپراکسید دیسموتاز، میزان آهن و میزان نیتروژن بود. نتایج نشان داد که تیمار اسیدهیومیک 100 میلی‌گرم در لیتر بیشترین تأثیر را بهبود صفاتی مانند وزن تر اندام هوایی و ریشه، وزن خشک اندام هوایی و ریشه، میزان نیتروژن، میزان پروتئین و فعالیت آنزیم‌ سوپراکسید دیسموتاز و تیمار اسیدفولویک 100 میلی‌گرم در لیتر بیشترین تأثیر را در بهبود محتوای کلروفیل کل برگ و میزان آهن داشت. با توجه به نتایج این تحقیق، کاربرد اسید هیومیک و اسید فولویک را می توان در کشت و کار و پرورش گیاه داروئی و ادویه ای آویشن شیرازی توصیه نمود. تفاصيل المقالة