فهرس المقالات فروغ تاج بخش


  • المقاله

    1 - بررسی آلودگی میکروبی سالادهای الویه سنتی و صنعتی شهرستان شهرکرد به باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا تایفی موریوم
    میکروب شناسی مواد غذائی , العدد 1 , السنة 2 , بهار 1394
    غذاهای آماده مصرف، به‌دلیل تنوع زیاد، در دسترس بودن، عدم نیاز به زمان پخت و قیمت‌های نسبتاً ارزان باعث افزایش تقاضا در بین مردم شده‌اند. با توجه به افزایش تقاضا برای مصرف این نوع غذاها و با توجه به این واقعیت که این غذاها فرآوری زیادی ندارند، خطرات میکروبیولوژیکی مصرف‌ک أکثر
    غذاهای آماده مصرف، به‌دلیل تنوع زیاد، در دسترس بودن، عدم نیاز به زمان پخت و قیمت‌های نسبتاً ارزان باعث افزایش تقاضا در بین مردم شده‌اند. با توجه به افزایش تقاضا برای مصرف این نوع غذاها و با توجه به این واقعیت که این غذاها فرآوری زیادی ندارند، خطرات میکروبیولوژیکی مصرف‌کنندگان از این محصولات افزایش یافته است. در این تحقیق تعداد 50 نمونه سالاد الویه (30 نمونه صنعتی و 20 نمونه سنتی) از ساندویچ فروشی‌های شهرکرد تهیه گردید و با استفاده از آزمون‌های میکروبیولوژی و مولکولی از نظر حضور سالمونلا تایفی موریوم و استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفتند. آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس 46% و 8/34% و آلودگی به سالمونلا 18% بدست آمد. آلودگی به استافیلوکوکوس آرئوس در سالادهای الویه صنعتی و سنتی به‌ترتیب 2/65% و آلودگی به سالمونلادر سالادهای الویه صنعتی و سنتی به‌ترتیب 6/55 و 4/44 درصد بود. مراحل تهیه و تولید سالاد الویه در ایران به‌صورت دستی است و احتمال آلودگی از طریق دستگاه‌ها و نیروهای انسانی زیاد است. هم‌چنین اجزاء تشکیل دهنده سالاد ممکن است قبل از مخلوط شدن به‌مدت طولانی تحت شرایط نامناسب دمایی قرار گیرند. تفاصيل المقالة