فهرس المقالات محمود رفیعیان کوپائی


  • المقاله

    1 - بررسی خواص آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی اسانس جعفری بر روی تعدادی از باکتری های عامل فساد و بیماری زای غذایی
    میکروب شناسی مواد غذائی , العدد 2 , السنة 1 , تابستان 1393
    چکیده در این مطالعه میزان ترکیبات فنلی اسانس جعفری شناسایی و همچنین اثر آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی آن در برابر هفت باکتری عامل فساد و بیماری‌ زای منتقله از غذا در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد. پس از تهیه اسانس جعفری، میزان ترکیبات فنلی کل به‌ روش رنگ سنجی فولین سیوکالتی أکثر
    چکیده در این مطالعه میزان ترکیبات فنلی اسانس جعفری شناسایی و همچنین اثر آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی آن در برابر هفت باکتری عامل فساد و بیماری‌ زای منتقله از غذا در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد. پس از تهیه اسانس جعفری، میزان ترکیبات فنلی کل به‌ روش رنگ سنجی فولین سیوکالتیو و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی اسانس نیز به روش رنگ‌ زدایی بتاکاروتن اندازه‌ گیری شد. اثرات ضد میکروبی آن به‌صورت حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد و حداقل غلظت کشندگی باکتری با استفاده از روش میکرودایلوشن، علیه باکتری ‌های آلکالیژنز فکالیس، سراتیا مارسسنس، پروویدنسیا رتگری، کلبسیلا اکسیتوکا، استافیلوکوکوس اورئوس، شیگلا دیسانتری و لیستریا مونوسیتوژنز انجام شد. نتایج نشان داد که میزان فنل کل 45/0 ±18/8 میلی‌ گرم در گرم، معادل اسید گالیک و ظرفیت آنتی ‌اکسیدانی آن برابر 52/1 ±45 درصد بود. همچنین اسانس جعفری دارای اثر ضد میکروبی بر روی باکتری‌ های مذکور بوده و میزان حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد باکتری بین 562/1 و 5/12 و حداقل غلظت کشندگی باکتری بین 125/3 و 25 میلی‌ گرم در میلی‌ لیتر بود. بنابراین اسانس جعفری به‌ دلیل داشتن مواد موثره‌ای نظیر ترکیبات فنلی دارای خاصیت آنتی ‌اکسیدانی و اثر ضد ‌میکروبی بوده و می‌ توان آن را به‌ عنوان یک ماده نگهدارنده در صنایع غذائی پیشنهاد داد. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - Anti bacterial effect , extent of phenol compound, and anti oxidant operate of alcoholic essence of Allium hirtifolium Boiss
    journal of Medicinal Herbs (journal of herbal drugs) , العدد 5 , السنة 7 , تابستان 2016
    Introduction: Shallot is a plant which belongs to Alium and Albale family , this is a native plant from Iran which is self – grown in high Zones. By regard to further use of medicine and plant’s product , use of herbal plants has on important nole in medical أکثر
    Introduction: Shallot is a plant which belongs to Alium and Albale family , this is a native plant from Iran which is self – grown in high Zones. By regard to further use of medicine and plant’s product , use of herbal plants has on important nole in medical treatment and preventi of diseale. The purpose of this study is the photo chemistry properties and anti – bacterial effects of this plant. Method and research : In this study we prepared plant’s essence by use of maceration method and specify the extent of phenol and compound by use of folin eiocalteu and Aluminium V method . In order to effect , the DPPH method and in onder to investigate anti – bacterial effect , the method has been used . Analysis of data u(a) done by use of SPSS & dnausing the graphs was done by Excel. Results and discussion : The most amount of phenol and compound in each gnam of dried essence is : 13/5, 0/77 , 9/59 . Moneouer , anti – bacterial results showed that of shallot’s leaf and onion has acceptable fatal and disincentive effects on staphylococcus accrues and Ancinetobacter baumanni The lowest fatal concentatti on staphylococcus bacteria has been observed has been observed in 1280micrognam / ml. Practicable and industrial advices : The results show that Allium hartifolium Boiss has anti – oxidant effect and it’s leaf has more phenol compounds in nelatti to the onion and can disincentive the DDPH free ladical . Also shallot’s leaf and onion has anti – bacterial effect and can be use as anti – bacterial compound. تفاصيل المقالة