فهرس المقالات مریم بهبودی پور


  • المقاله

    1 - نقش باکتریوسینهای استخراجی از سویههای استاندارد به عنوان نگهدارنده بیولوژیکی در برابر باکتریهای بیماریزای جدا شده از انواع گوشت
    میکروب شناسی مواد غذائی , العدد 5 , السنة 7 , زمستان 1399
    با توجه به افزایش روز افزون تقاضا برای تولید محصولات گوشتی با کیفیت بالا، ماندگاری طولانی و با حداقل فرآوری، از این رو هدف از این تحقیق بررسی فعالیت ضد میکروبی دو سویه استاندارد لاکتوباسیلوس دلبروکی زیر گونه دلبروکی PTCC 1333 و لاکتوباسیلوس فرمنتوم PTCC 1744 بر روی شایع أکثر
    با توجه به افزایش روز افزون تقاضا برای تولید محصولات گوشتی با کیفیت بالا، ماندگاری طولانی و با حداقل فرآوری، از این رو هدف از این تحقیق بررسی فعالیت ضد میکروبی دو سویه استاندارد لاکتوباسیلوس دلبروکی زیر گونه دلبروکی PTCC 1333 و لاکتوباسیلوس فرمنتوم PTCC 1744 بر روی شایع ترین باکتری های جدا شده از انواع گوشت می‌باشد.در این تحقیق50 نمونه گوشت شامل: ماهی، چرخ کرده و گوشت قرمز از مناطق مختلف شهر شیراز جمع آوری شد، نمونه‌ها به محیط‌های کشت نوترینت براث و بلاد آگار منتقل گردید سپس جدایه‌ها خالص سازی شدند وبه کمک آزمون‌های بیوشیمیایی مورد شناسایی اولیه قرار گرفتند. فعالیت مهارکنندگی سوپرناتانت دو سویه لاکتوباسیل علیه شایع ترین جدایه‌ها به روش چاهک در آگار بررسی شد. همچنین به منظور جلوگیری کردن از اثرات بازدارندگی اسید‌های ارگانیک و هیدروژن پراکسید، سوپرناتانت با سدیم هیدروکسید و آنزیم کاتالاز تیمار شد. در نهایت شایع‌ترین جدایه‌ها توسط تکنیک مولکولی PCR مورد شناسایی نهایی قرار گرفتند.باکتری های شایع توسط آزمون مولکولی به صورت اشریشیاکلی (6/16 درصد)، انتروباکترکلوآکه(6/16 درصد)، هافنیا آلویی (50 درصد) و آئروموناس سالمونیسیدا (6/16 درصد) گزارش شدند. بیشترین اثر باکتری های اسید لاکتیک بر روی اشریشیاکلی، هافنیا آلویی، آئروموناس سالمونیسیدا مشاهده شد. از بین دو سویه استاندارد لاکتوباسیل، لاکتوباسیلوس دلبروکی تاثیر بیشتری بر روی باکتری های جداسازی شده داشت و سوپرناتانت دو لاکتوباسیل بدون خنثی شدن توسط سدیم هیدروکسید وآنزیم کاتالاز دارای فعالیت ضد میکروبی علیه شایع ترین جدایه ها بود. تفاصيل المقالة