فهرس المقالات عباس کریمی علویجه


  • المقاله

    1 - مطالعه فراوانی آلودگی گونه‌های ویبریو در ماهیان عرضه شده در شهر اصفهان
    میکروب شناسی مواد غذائی , العدد 5 , السنة 8 , زمستان 1400
    هر ساله موارد زیادی از وقوع مسمومیت های غذایی ناشی ازمصرف مواد غذایی دریایی آلوده به گونه های ویبریو ، گزارش می گردد. هدف از این تحقیق بررسی میزان فراوانی آلودگی ماهیان خام عرضه شده ، به گونه های ویبریو در شهر اصفهان بود. در این بررسی ماهیان خام خریداری شده از 64 فروشگا أکثر
    هر ساله موارد زیادی از وقوع مسمومیت های غذایی ناشی ازمصرف مواد غذایی دریایی آلوده به گونه های ویبریو ، گزارش می گردد. هدف از این تحقیق بررسی میزان فراوانی آلودگی ماهیان خام عرضه شده ، به گونه های ویبریو در شهر اصفهان بود. در این بررسی ماهیان خام خریداری شده از 64 فروشگاه ، به آزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا انتقال داده شد. نمونه ها از نظر شمارش ویبریو طبق روش استاندارد ملی ایران مورد آزمایش قرار گرفت . در آزمون مولکولی با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز آشیانه ای حضور گونه های پاراهمولیتیکوس، کلرا، ولنیفیکوس و میمیکوس جنس ویبریو مورد بررسی قرار گرفت . نتایج حاکی از آن بود که حدود ۹۵درصد نمونه ها ، آلودگی بیش از حد مجاز به جنس ویبریو داشتند. ویبریو پاراهمولیتیکوس بیشترین میزان فراوانی (35درصد) را نشان داد، در حالی که ویبریو میمیکوس کمترین میزان فراوانی (15 درصد( را در نمونه های مورد بررسی داشت . فراوانی گونه ها ی کلرا و ولنیفیکوس نیز به ترتیب 20 درصد و35 درصدگزارش گردید . نتایج بررسی های میکروبی ماهی های خام جمع آوری شده از فروشگاه های مختلف شهرستان اصفهان نمیتواند رضایت بخش باشد . فراوانی بالای گونه های ویبریو در نمونه ها تایید کننده عدم رعایت بهداشت در مراکز تهیه و توزیع ماهی و فرآورده های آن است .به تظر می رسد جایگاه های عمل آوری و نحوه حمل و نقل و توزیع ماهی در اصفهان از بهداشت مناسبی برخوردار نیست. تفاصيل المقالة