فهرس المقالات علی اکبر کریمیان


  • المقاله

    1 - مقایسه تاثیر گوگرد بر عملکرد و جذب عناصر کم‌مصرف در دانه‌های روغنی و گیاهان علوفه‌ای
    علوم و تکنولوژی محیط زیست , العدد 3 , السنة 25 , بهار 1402
    زمینه و هدف: امروزه به دلیل قیمت بالا و اثرات مخرب مصرف بی رویه کودهای شیمیایی بر محیط زیست و همچنین کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی، استفاده از گوگرد به عنوان یک عنصر غذایی و عامل اسیدی کننده خاک بسیار مهم و ضروری است.روش بررسی: به منظور بررسی و مقایسه تاثیر کاربرد گوگرد أکثر
    زمینه و هدف: امروزه به دلیل قیمت بالا و اثرات مخرب مصرف بی رویه کودهای شیمیایی بر محیط زیست و همچنین کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی، استفاده از گوگرد به عنوان یک عنصر غذایی و عامل اسیدی کننده خاک بسیار مهم و ضروری است.روش بررسی: به منظور بررسی و مقایسه تاثیر کاربرد گوگرد بر عملکرد و قابلیت جذب عناصر غذایی توسط دانه های روغنی گلرنگ، کلزا، ذرت و گیاهان علوفه ای تاج خروس و سورگوم در یک خاک آهکی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های تصادفی و در سه تکرار اجرا شد. فاکتورهای آزمایش شامل پودر گوگرد در دو سطح بدون مصرف گوگرد و مصرف 500 کیلوگرم در هکتار بود.یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد کاربرد گوگرد سبب افزایش معنی دار وزن تر و خشک در همه گونه های گیاهی گردید و بیشترین افزایش در گونه های ذرت و سورگوم مشاهده شد. کاربرد گوگرد سبب معنی دار شدن جذب آهن و روی در ریشه و اندام هوایی تمامی گونه های گیاهی نیز گردید.بحث و نتیجه گیری: در بین دانه های روغنی، تاثیر کاربرد گوگرد بر ذرت و کلزا بیش از گلرنگ بود و گونه علوفه ای سورگوم نیز نسبت به تاج خروس عملکرد بهتری داشت. تفاصيل المقالة