فهرس المقالات شروین هادیان


  • المقاله

    1 - تاثیر پودر بذر گیاه دارویی چریش علیه نماتد مولد گره ریشه (Meloidogyne incognita Mill.) در گیاه گوجه‌فرنگی
    فیزیولوژی محیطی گیاهی , العدد 5 , السنة 3 , زمستان 1387
    باتوجه به تاثیرات سوء کنترل شیمیایی استفاده از مواد گیاهی در کنترل بیماری ها جذابیت بیشتری یافته است. تاثیر پودر بذر چریش بر روی نماتود مولد گره (Kofoid & White) Chitwood. Meloidogyne incognita گوجه‌فرنگی در شرایط گلخانه مورد آزمایش قرار گرفت و با اثر نماتودکش کربوف أکثر
    باتوجه به تاثیرات سوء کنترل شیمیایی استفاده از مواد گیاهی در کنترل بیماری ها جذابیت بیشتری یافته است. تاثیر پودر بذر چریش بر روی نماتود مولد گره (Kofoid & White) Chitwood. Meloidogyne incognita گوجه‌فرنگی در شرایط گلخانه مورد آزمایش قرار گرفت و با اثر نماتودکش کربوفوران مقایسه گردید. در این تحقیق تیمارها شامل شاهد، نماتود، نماتود و کربوفوران، نماتود و پودر بذر چریش بودند. گیاهان گوجه فرنگی در مرحله گیاهچه ای توسط 2000 عدد لارو سن دوم نماتود به ازای هر گیاه تلقیح شدند. آزمایشات در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی با چهار تکرار انجام شد. شاخص هایی مرفولوژیکی از قبیل وزن تر و خشک ریشه و اندامهای هوایی، ارتفاع ساقه، طول ریشه، جمعیت نهایی نماتود، نرخ تولید مثل و شاخص تولید گال پس از 60 روز در شرایط گلخانه در دمای 25 تا 30 درجه سانتی گراد در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که تیمارهای پودر بذر چریش و کربوفوران بیشترین تأثیر را بر روی رشد گیاه داشته و سبب تولید کمترین تعداد گال بر روی ریشه می شدند. از طرفی این تیمارها سبب کاهش معنی داری (P=0.01) در کل جمعیت نهایی نماتودهای موجود در خاک و ریشه نیز شدند. بیشترین وزن تر ریشه، 72/4 ، بیشترین وزن خشک ریشه، 15/0 و همچنین بیشترین ارتفاع شاخه،23/25 هنگام کاربرد تیمار پودر چریش ثبت گردید و نسبت به شاهد باعث 3/. درصد کاهش جمعیت نماتود در گلدان های تیمار شده با پودر بذر چریش شد، بنابراین در این تحقیق نشان داده شد چریش نسبت به کربوفوران تاثیر بهتری در کنترل جمعیت نماتود داشته است. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - بررسی اثر ضدقارچی اسانس چهار گیاه دارویی، آنالیز و شناسایی ملکولی باکتری آنتاگونیست علیه قارچ عامل پوسیدگی بعد از برداشت پرتقال Penicillium digitatum
    اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی , العدد 4 , السنة 7 , پاییز 1398
    کپک سبز مرکبات Penicillium digitatumازمهم‎ترین بیماری‌های بعد از برداشت می‌باشد. به کارگیری مداوم سموم شیمیایی تاثیر ماندگار روی سلامتی انسان و آلودگی محیط زیست دارد و سبب بروز مقاومت در سویه‌های بیماری‎زا می گردد. در این تحقیق فعالیت ضدقارچی غلظت‌های مختلف (100 أکثر
    کپک سبز مرکبات Penicillium digitatumازمهم‎ترین بیماری‌های بعد از برداشت می‌باشد. به کارگیری مداوم سموم شیمیایی تاثیر ماندگار روی سلامتی انسان و آلودگی محیط زیست دارد و سبب بروز مقاومت در سویه‌های بیماری‎زا می گردد. در این تحقیق فعالیت ضدقارچی غلظت‌های مختلف (100، 200، 300 و 400 پی‌پی‌ام) اسانس چهار گیاه دارویی آویشن شیرازی (Thymus vulgaris)، آلوورا (Aloe vera)، سیر (Allium sativum) و زیره سبز (Cuminum cyminum) جمع‌آوری شده از منطقه قرق استان گلستان مورد بررسی قرار گرفت. اسانس‌ها با استفاده از روش تقطیر؛ بخار آب و با استفاده از دستگاه کلونجر تهیه و سپس مهمترین مواد موثره اسانسی که بیشترین عملکرد آنتاگونیستی را داشتند توسط دستگاه GC/MS آنالیز گردید. همچنین فعالیت آنتاگونیستی باکتری‌های جداسازی شده از اپی‎فیت پرتقال شامل sp. Bacillus، Pseudomonassp.، Streptomycess sp. علیه قارچ پنی سیلیوم در قالب طرح فاکتوریل مورد بررسی قرار گرفت. بیشترین درصد ممانعت کنندگی (95/99 درصد)، توسط اسانس آویشن علیه پنی سیلیوم در غلظت 400 پی‎پی‎ام مشاهده گردید. آنالیز رگرسیونی تاثیر اسانس‌ها نشان داد با افزایش غلظت اسانس درصد بازدارندگی آن روی قارچ افزایش می‌یابد. بر اساس نتایج به دست آمده، اسانس آویشن با داشتن مهمترین ترکیبات موثره در اسانس‌ها (کارواکرول - 5/45 درصد)، آلفا- ترپینئول (-9/22 درصد) و اندو- بورنئول (3/14 درصد) بیشترین فعالیت ممانعت کنندگی (3/22 میلی‌متر) را علیه پنی سیلیوم از خود نشان داد. در بین 23 جدایه باکتریایی، یک جدایه به نام H7 بیشترین فعالیت ممانعت کنندگی را علیه قارچ داشت. با استفاده از PCR و تعیین توالی DNA ژنوم 16S rRNA، H7 به‌عنوان Bacillus cereus شناسایی گردید. بنابراین اسانس آویشن و جدایه (Bacillus cereus (H7 جایگزین‌های مناسبی برای کنترل شیمیایی پوسیدگی بعد از برداشت پرتقال می باشند. تفاصيل المقالة