فهرس المقالات محمدرضا زارع بوانی


  • المقاله

    1 - اثر سرمادهی مرطوب بر جوانه زنی و رشد اولیه گیاهچه تودههای اسفناج بومی ایران
    تحقیقات بذر , العدد 1 , السنة 9 , بهار 1398
    به‌منظور مطالعه اثر سرمادهی مرطوب بر شاخص های جوانه زنی هفت توده اسفناج، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در آزمایشگاه گروه علوم باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان در سال 1395 انجام شد. تیمارها در این مطال أکثر
    به‌منظور مطالعه اثر سرمادهی مرطوب بر شاخص های جوانه زنی هفت توده اسفناج، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در آزمایشگاه گروه علوم باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان در سال 1395 انجام شد. تیمارها در این مطالعه شامل چهار سطح سرمادهی مرطوب (0، 3، 6 و 9 روز) و توده های اسفناج (کوهبان، شیروان، قوچان، قم، ورامین-2، ورامین-3 و کرج) بودند. نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری در شاخص های جوانه زنی و رشد گیاهچه وجود داشت. بهترین زمان سرمادهی در توده های قم، شیروان و ارومیه در 9 روز سرمادهی وجود داشت. بیشترین سرعت جوانه زنی در بذور، کرج، ورامین-3، ورامین-2، شیروان، قوچان و قم پس از 9 روز سرمادهی و در بذور کوهبان پس از شش روز سرمادهی وجود داشت. سرمادهی بذور اسفناج موجب تغییرات معنی دار در جوانه‌زنی بذر گردید و مشخص گردید دوره سرمادهی کوتاه (تا 9 روز) در بهبود جوانه‌زنی بذر اسفناج مؤثر می‌باشد. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - اثر سرمادهی مرطوب بر جوانه زنی و رشد اولیه گیاهچه تودههای اسفناج بومی ایران
    تحقیقات بذر , العدد 1 , السنة 9 , بهار 1398
    به‌منظور مطالعه اثر سرمادهی مرطوب بر شاخص های جوانه زنی هفت توده اسفناج، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در آزمایشگاه گروه علوم باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان در سال 1395 انجام شد. تیمارها در این مطال أکثر
    به‌منظور مطالعه اثر سرمادهی مرطوب بر شاخص های جوانه زنی هفت توده اسفناج، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در آزمایشگاه گروه علوم باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان در سال 1395 انجام شد. تیمارها در این مطالعه شامل چهار سطح سرمادهی مرطوب (0، 3، 6 و 9 روز) و توده های اسفناج (کوهبان، شیروان، قوچان، قم، ورامین-2، ورامین-3 و کرج) بودند. نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری در شاخص های جوانه زنی و رشد گیاهچه وجود داشت. بهترین زمان سرمادهی در توده های قم، شیروان و ارومیه در 9 روز سرمادهی وجود داشت. بیشترین سرعت جوانه زنی در بذور، کرج، ورامین-3، ورامین-2، شیروان، قوچان و قم پس از 9 روز سرمادهی و در بذور کوهبان پس از شش روز سرمادهی وجود داشت. سرمادهی بذور اسفناج موجب تغییرات معنی دار در جوانه‌زنی بذر گردید و مشخص گردید دوره سرمادهی کوتاه (تا 9 روز) در بهبود جوانه‌زنی بذر اسفناج مؤثر می‌باشد. تفاصيل المقالة