پژوهشنامه اقتصاد و کسب و کار
,
العدد2,السنة
6
,
تابستان
1394
حاکمیت اقلیم های خشک و نیم هخشک در پهنۀ وسیعی از کشور و افزایش مصرف آبِ ناشی از رشد جمعیت و رشد شهرنشینی در سا لهایاخیر، برنام هریزی دقی قتر و عملکرد کارآتر در راستای تخصیصِ بهینه و حفاظت از منابع آبی کشور را ضروری م یسازد. در این مقاله، تابعتقاضای آب شهری تهران، باتوجه أکثر
حاکمیت اقلیم های خشک و نیم هخشک در پهنۀ وسیعی از کشور و افزایش مصرف آبِ ناشی از رشد جمعیت و رشد شهرنشینی در سا لهایاخیر، برنام هریزی دقی قتر و عملکرد کارآتر در راستای تخصیصِ بهینه و حفاظت از منابع آبی کشور را ضروری م یسازد. در این مقاله، تابعتقاضای آب شهری تهران، باتوجه به تأثیر متغیر یارانه بر آن، بررسی شده است. برای برآورد این تابع، از داد ههای سری زمانی ماهانۀ دورۀ1382 استفاده شده است. مدل برازش شده مبتنی بر حداکثرسازی تابع مطلوبیت استون گری و رویکرد مد لهای خودرگرسیونی - زمانی 1393و روابط ه مانباشتگی هستند. نتایج پژوهش، نشان داد، هدفمندی یارانه در مقدار تقاضای آب شهری تأثیر نداشته است؛ ب هعلاوه، تقاضای آبشهری تهران، با قیمت آب و قیمت سایر کالاها رابطۀ عکس و با درآمد، رابطۀ مستقیم دارد. تقاضای آب شهری این شهر، نسبت به قیمتآب و قیمت کالاهای دیگر، ب یکشش و نسبت به درآمد، کالایی ضروری است.
تفاصيل المقالة
پژوهشنامه اقتصاد و کسب و کار
,
العدد5,السنة
6
,
زمستان
1394
امروزه، سازمانهای تولیدی و خدماتی، میزان رضایت مشتری را بهعنوان معیاری مهم برای سنجش کیفیت کار خود قلمداد میکنند و این روند همچنان در حال افزایش است. در حال حاضر، باتوجه به اهمیت حیاتی که صنعت بیمه در رشد و شکوفایی اقتصاد کشورها دارد، نیاز به آن اجتنابناپذیر است. بر أکثر
امروزه، سازمانهای تولیدی و خدماتی، میزان رضایت مشتری را بهعنوان معیاری مهم برای سنجش کیفیت کار خود قلمداد میکنند و این روند همچنان در حال افزایش است. در حال حاضر، باتوجه به اهمیت حیاتی که صنعت بیمه در رشد و شکوفایی اقتصاد کشورها دارد، نیاز به آن اجتنابناپذیر است. بر این اساس، در این پژوهش، عوامل مؤثر بر رضایتمندی بیمهگذاران بیمۀ عمر در شرکت بیمۀ نوین را با استفاده از مدل سروکوال بررسی میکنیم. این مدل، یکی از متداولترین مدلهایی است که در زمینۀ ارزیابی کیفیت در بخش خدمات بهکار گرفته میشود. روش انجام این پژوهش، توصیفی ـ پیمایشی است.
روش نمونهگیری در پژوهش حاضر، تصادفی ساده است و جامعۀ آماری، بیمهگذاران بیمۀ عمر شرکت بیمۀ نوین در شهر تهران و تعداد نمونه 361 نفر از افراد جامعه است. نتایج پژوهش، با استفاده از روش مدل معادلات ساختاری، بررسی و دادهها نیز با استفاده از نرمافزار SPSS و SMART PLS تجزیه و تحلیل شده است. نتیجۀ حاصل از این پژوهش، بیانکنندۀ این موضوع است که بعد فیزیکی بر رضایتمندی بیمهگذاران بیمۀ عمر تأثیری نداشته است و سایر ابعاد مدل سروکوال بر رضایتمندی بیمهگذاران بیمۀ عمر در شرکت بیمۀ نوین تأثیرگذار بوده است. همچنین، یافتههای پژوهش نشان میدهد که در 4 بعد از ابعاد مدل سروکوال، بین کیفیت مورد انتظار و کیفیت ادراکشدۀ بیمهگذاران از خدمات، شکاف وجود دارد؛ که بیشترین شکاف مربوط به بعد همدلی و کمترین شکاف، مربوط به بعد قابلیت اطمینان است.
تفاصيل المقالة
هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر مصرف انرژی بر ارزش تولیدات زیر بخشهای صنعتی در صنایع غذایی و آشامیدنی ایران طی سالهای 1388-1374 است. برای این منظور از رهیافت اقتصادسنجی پویا، مبتنی بر روش گشتاورهای تعمیم یافته(GMM) در دادههای تابلویی که اثرات پویای متغیر وابسته را در أکثر
هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر مصرف انرژی بر ارزش تولیدات زیر بخشهای صنعتی در صنایع غذایی و آشامیدنی ایران طی سالهای 1388-1374 است. برای این منظور از رهیافت اقتصادسنجی پویا، مبتنی بر روش گشتاورهای تعمیم یافته(GMM) در دادههای تابلویی که اثرات پویای متغیر وابسته را در طول زمان حفظ میکند، استفاده شده است. نتایج حاصل از تخمین مدل نشان میدهد که متغیرهای مصرف انرژی، سرمایه گذاری و بهرهوری نیروی کار، تاثیر مثبت و معنیدار بر ارزش تولیدات زیربخشهای صنایع غذایی و آشامیدنی ایران داشته و در این بین اثر مصرف انرژی قابل ملاحظه میباشد. از این رو مهمترین توصیه سیاستی این مطالعه آن است که مدیران و برنامهریزان اقتصادی فعال در صنایع غذایی و آشامیدنی ایران، از طریق اعمال سیاستهای مصرف بهینه انرژی، امکان صرفه جویی در مصرف انرژی و بهکارگیری آن در ظرفیتهای رها شده و یا راهاندازی خطوط جدید تولید را ایجاد و موجبات تقویت و ارتقای ارزش تولیدات در این بخش را فراهم نمایند. علاوه بر این افزایش حجم سرمایهگذاری در صنایع غذایی و آشامیدنی و اتخاذ سیاستهای مناسب به منظور ارتقاء بهرهوری نیروی کار، نظیر آموزش حین خدمت و افزایش انگیزش های شغلی میتواند زمینه افزایش ارزش تولیدات را در صنایع غذایی و آشامیدنی ایران فراهم نماید.
تفاصيل المقالة
سند
Sanad is a platform for managing Azad University publications