زمینه و هدف:بولدنون آندسیلینات یک استروئید آنابولیک است که باعث تحریک تولید پروتئین، کاهش نیازهای غذایی و افزایش بازده خوراک می شود. از طرفی، سطح بالای پروتئین جیره باعث افزایش فراهمی پروتئین و اسید های آمینه در بدن میشود. هدف از این مطالعه بررسی اثرات تزریق بولدنون آن أکثر
زمینه و هدف:بولدنون آندسیلینات یک استروئید آنابولیک است که باعث تحریک تولید پروتئین، کاهش نیازهای غذایی و افزایش بازده خوراک می شود. از طرفی، سطح بالای پروتئین جیره باعث افزایش فراهمی پروتئین و اسید های آمینه در بدن میشود. هدف از این مطالعه بررسی اثرات تزریق بولدنون آندسیلینات و سطح پروتئین جیره غذایی بر روی فراسنجه های خونی و هورمونهای تیروئیدی برههای نر آمیخته رومانف-مغانی است.روش کار:این پژوهش با استفاده از ۲۰ رأس بره نر رومانف-مغانی در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل(2×2) با ۴ گروه آزمایشی و ۵ تکرار(بره) در هر گروه انجام شد. عوامل اصلی در این پژوهش اثر تزریق بولدنون آندسیلینات(عدم تزریق یا تزریق 5/0 میلیگرم بولدنون به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) و سطح پروتئین جیره غذایی(12 یا 16 درصد ماده خشک) در طی مدت ۷۵ روز بود. خون گیری نیز بهصورت ماهانه طی 2 مرحله از تمامی برهها 3 ساعت پس از مصرف خوراک از رگ گردنی، به عمل آمد. متابولیت های خونی شامل آلبومین، پروتئین کل، کلسترول، تری گلیسیرید، نیتروژن اورهای خون، گلوکز و لیپوپروتئین با چگالی بالا(HDL) با استفاده از کیتهای آزمایشگاهی(شرکت پارس آزمون، ایران) به روش اسپکتروفتومتری و هورمون های تیروئیدی شامل تری یدو تیروزین و تیروکسین(پیشتاز طب ایران) با استفاده از دستگاه الیزا(Awareness, USA) اندازهگیری شد.یافته ها:نتایج نشان داد که غلظت نیتروژن اورهای خون در ماه اول(تزریق هورمون) تحت تأثیر عامل هورمون قرار گرفت و تزریق هورمون باعث کاهش معنی داری در غلظت نیتروژن اوره ای خون شد. غلظت پروتئین خون در پایان ماه اول(تزریق هورمون) به طور معنی داری افزایش یافت و در ماه دوم با قطع تزریق هورمون این اثر از بین رفت(05/0P). هم چنین میزان پروتئین کل سرم خون تحت تأثیر اثر متقابل هورمون با پروتئین قرار گرفت(05/0P). میزان تری گلیسیرید و کلسترول بهطور معنیداری با تزریق هورمون در ماه اول تغییر کرد (05/0P). عامل پروتئین اثر معنیداری بر غلظت گلوکز خون داشت. بر اساس آزمایشات انجامشده تزریق بولدنون و سطوح پروتئین اثر معنیداری بر روی غلظت ترییدوتیروزین(T3) و تیروکسین(T4) خون نداشت. نسبت غلظت T3به T4تحت تأثیر عوامل آزمایشی قرار نگرفت (05/0Pنتیجه گیری:بهطورکلی میتوان نتیجه گرفت که تزریق بولدنون آندسیلینات و استفاده از سطح پروتئین جیره غذایی متابولیسم پایه پروتئین در آمیخته های رومانف-مغانی را دچار تغییر می کند و انرژی بیشتری در بافت ها صرف سنتز و انباشت پروتئین و در نهایت افزایش حجم توده ماهیچه ای می شود.
تفاصيل المقالة
زمینه و هدف:بره موم مادهای است با خواص دارویی که جهت درمان انواع بیماری های انسانی و دامی استفاده میگردد. بره موم دارای خواص ضدمیکروبی، ضدقارچی و آنتی اکسیدانی بوده که سبب تقویت سیستم ایمنی گونه های متفاوت حیوانی میشود. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات عصاره بره موم أکثر
زمینه و هدف:بره موم مادهای است با خواص دارویی که جهت درمان انواع بیماری های انسانی و دامی استفاده میگردد. بره موم دارای خواص ضدمیکروبی، ضدقارچی و آنتی اکسیدانی بوده که سبب تقویت سیستم ایمنی گونه های متفاوت حیوانی میشود. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات عصاره بره موم بر عملکرد رشدی، فراسنجه های خونی و وضعیت آنتی اکسیدانی گوساله های شیرخوار هلشتاین میباشد.روش کار:برای انجام این مطالعه تعداد 24 راس گوساله هلشتاین با میانگین سنی 10 1 و میانگین وزنی 238 کیلوگرم در یک قالب طرح کاملاً تصادفی به مدت 70 روز استفاده گردید. تیمارهای آزمایشی شامل 1) جیره پایه بدون بره موم، 2) جیره پایه +500 قسمت در میلیون مکمل بره موم، 3) جیره پایه + 1000 قسمت در میلیون مکمل بره موم بودند. گوساله ها هر دو هفته یک بار وزن کشی شده و جهت اندازه گیری متابولیت های خونی و فعالیت آنتی اکسیدانی در روزهای 30 و 60 روز پس از تیمار، از آن ها خونگیری صورت گرفت.یافته ها:نتایج نشان داد که استفاده از سطوح عصاره بره موم تاثیر معنیداری بر مصرف خوارک در طی ماه های اول، دوم و کل دوره آزمایشی نداشت. مکمل کردن بره موم در شیر گوساله های شیرخوار تاثیری بر افزایش وزن در طی ماه های اول و دوم نشان نداد. در صورتی که اضافه کردن 500 قسمت در میلیون عصاره بره موم در کل دوره آزمایشی افزایش معنی داری بر وزن روزانه داشت. اختلاف معنی داری بین غلظت متابولیت های خونی(گلوکز، کلسترول، تری گلیسیرید، آلبومین، اوره، هموگلوبین و گلوبولین) در گروه ها نسبت به شاهد مشاهده نشد. نتایج به دست آمده نشان داد که افزودن عصاره بره موم بر فعالیت آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینو ترانسفراز و گلوتاتیون پراکسیداز خون تاثیر معنی داری نداشت. اما مکمل کردن شیر با عصاره بره موم تاثیر معنی داری بر غلظت ظرفیت آنتی اکسیدانی کل و فعالیت سوپراکسید دسموتاز را نشان داد.نتیجه گیری: به طور کلی می توان نتیجه گرفت که استفاده از عصاره بره موم اثری بر عملکرد، فراسنجه های خونی به جز سوپراکسید دسموتاز و فعالیت آنتی اکسیدانی کل ندارد. بنابراین افزودن عصاره بره موم در شیر گوساله های هلشتاین به طوری موثری در پیشگیری از استرس می تواند مفید باشد.
تفاصيل المقالة
سند
Sanad is a platform for managing Azad University publications