فهرس المقالات Mohamad Reza Ghomi


  • المقاله

    1 - اثر شوری های مختلف بر فاکتورهای رشد ، بقا و شاخصهای خونشناسی بچه ماهی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) DOR: 20.1001.1.17359880.1399.14.1.7.0
    مجله پلاسما و نشانگرهای زیستی , العدد 5 , السنة 14 , زمستان 1399
    زمینه وهدف: شوری یکی از عوامل استرس زا و موثر در حیات، سوخت و ساز و پراکنش آبزیان می باشد که فرایند رشد جانور را تحت تاثیر می گذارد، لذا در مطالعه حاضر، اثر شوریهای مختلف بر فاکتورهای رشد، بقا و شاخصهای خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: در این أکثر
    زمینه وهدف: شوری یکی از عوامل استرس زا و موثر در حیات، سوخت و ساز و پراکنش آبزیان می باشد که فرایند رشد جانور را تحت تاثیر می گذارد، لذا در مطالعه حاضر، اثر شوریهای مختلف بر فاکتورهای رشد، بقا و شاخصهای خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: در این مطالعه 450 عدد بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان با متوسط وزن 057/0 ± 53/5 گرم در چهار گروه با شوری های 30-20-13-5 گرم درلیتر و یک گروه آب شیرین هر گروه با سه تکرار در طی 2 ماه مورد بررسی قرار گرفتند. درانتهای پژوهش شاخص های رشد، بقا وشاخص های خونی بررسی گردید. یافته‌ها: نتایج نشان داد که افزایش شوری باعث کاهش وزن، ضریب رشد ویژه و ضریب چاقی می گردد، هر چند کاهش وزن در گروهها معنی‌دار نبوده است(P>0.05). همچنین با افزایش شوری میزان گلبولهای قرمز، هموگلوبین و هماتوکریت افزایش پیدا کرد و در شوری 20 گرم در لیتر بیشترین مقدار را دارا بود، بیشترین تعداد گلبول سفید در خون ماهیان گروه شوری 13 گرم در لیتر بودو کمترین تعداد این گلبول ها در شوری 20 گرم درلیتر می باشد که اختلاف معنی دار آماری را نشان داد (p <0.05).نتیجه گیری: بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان قابلیت رشد در آبهای شور تا 20 گرم در لیتر را دارد اما با بالا رفتن شوری میزان متابولیسم پایه این ماهی افزایش می یابد و به همین میزان، کاهش در شاخصهای رشد آن مشاهده می شود و شاخصهای خونی آن دچار تغییر می گردد. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - تاثیر لاکتوباسیلوس پلانتاروم و برویس جدا شده از دستگاه گوارش ماهی و تاثیر آن بر شاخص های رشد و ایمنی ماهی کپور معمولی ( Cyprinus carpio) در مقایسه با پروبیوتیک پریمالاک DOR: 20.1001.1.17359880.1400.14.2.5.4
    مجله پلاسما و نشانگرهای زیستی , العدد 1 , السنة 14 , بهار 1400
    زمینه و هدف: گروه های مختلف باکتری های اسیدلاکتیک باکتری هایی می باشند که در اکوسیستم های مختلف وجود داشته با تولید انواعی از فرآورده های میکروبی به اشکال مختلف اثرات مثبت زیادی در اکوسیستم های زیستی دارند که از مهم ترین آن ها می توان به نقش آن ها در درمان بیماری های عف أکثر
    زمینه و هدف: گروه های مختلف باکتری های اسیدلاکتیک باکتری هایی می باشند که در اکوسیستم های مختلف وجود داشته با تولید انواعی از فرآورده های میکروبی به اشکال مختلف اثرات مثبت زیادی در اکوسیستم های زیستی دارند که از مهم ترین آن ها می توان به نقش آن ها در درمان بیماری های عفونی و دخالت در رشد و تولید فاکتورهای مهم زیستی اشاره کرد. بنابراین نیاز به شناسایی باکتری های اسیدلاکتیک دارای پتانسیل پروبیوتیکی در اکوسیستم های مختلف می باشد. هم چنین از آن جایی که در صنعت آبزی پروری اعمال مدیریت در رشد و بهداشت و پیش گیری از بروز بیماری های عفونی از اهمیت اقتصادی بالایی برخوردار است، استفاده از ترکیبات محرک سیستم ایمنی می‌‌توانند موجب تقویت سیستم ایمنی گردند و توان موجود را برای رشد بیشتر و مواجهه با شرایط نامساعد محیطی بالا ببرند. این ترکیبات شامل انواع پروبیوتیک ها می باشند، لذا هدف از این تحقیق جداسازی و شناسایی لاکتوباسیل های دارای پتانسیل پروبیوتیکی از دستگاه گوارش سیاه ماهی Capoeta.razii و تاثیر آن بر شاخص های رشد و ایمنی ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio بوده است.روش کار: برای رسیدن به این منظور از دستگاه گوارش سیاه ماهی Capoeta.raziiلاکتوباسیل های دارای پتانسیل پروبیوتیکی با انجام تست های میکروبی و مولکولی جداسازی و شناسایی شدند. در نتیجه 3 باکتری شناسایی شد که 2گونه از آن L.plantarum و یک گونه از آن L.brevis بوده است. تعداد240 قطعه ماهی کپور معمولی با وزن 2±15 گرم بین 12مخزن فایبرگلاسی500 لیتری با تراکم ذخیره سازی 20 عدد مـاهی در چهار تیمار(3 تکرار) که این تیمارها شامل گروه شاهد، گروه ماهیان تغذیه شده با غذای آغشته شده به باکتری لاکتو باسیل برویس به تعداد 106 ، گروه ماهیان تغذیه شده با غذای آغشته شده به باکتری لاکتو باسیل پلانتاروم به تعداد 106 و گروه ماهیان تغذیه شده با غذای آغشته شده به پروبیوتیک پریمالاک بودند.توزیع و تغذیه شدند.یافته ها: در پایان آزمایش، درگروه ماهیانی که لاکتوباسیل و پریمالاک دریافت کرده بودند، شـاخص هـای رشـد آن ها مانند افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، ضریب تبدیل غذا و درصد بقا سطح بالاتر و مطلوب تری را نسبت به گروه ماهیانی که جیره آن ها فاقد لاکتوباسیل و پریمالاک بودند نشان دادند. هم چنین در فاکتورهای ایمنی نیز تعداد RBC و WBC ، پرتئین تام، آلبومین، گلوبولین، C3 افزایش و میزان کورتیزول کاهش یافت. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    3 - مطالعه اثر نیسین بر بار میکروبی گوشت فیل ماهی پرورشی (Huso huso) در دمای انجماد و یخچال
    میکروب شناسی مواد غذائی , العدد 5 , السنة 5 , زمستان 1397
    در این مطالعه اثرات استفاده از نیسین (نگهدارنده زیستی) (در غلظتهای 2/0 و 4/0 درصد) بر کیفیت میکروبیولوژیکی فیله ماهی خاویاری پرورشی فیل ماهی (Huso huso) توسط آغشته سازی با استافیلوکوکوس اورئوس (Staphylococcus aureus) و اشریشیا کلی (Escherichia coli) (به میزان CFU / ml l أکثر
    در این مطالعه اثرات استفاده از نیسین (نگهدارنده زیستی) (در غلظتهای 2/0 و 4/0 درصد) بر کیفیت میکروبیولوژیکی فیله ماهی خاویاری پرورشی فیل ماهی (Huso huso) توسط آغشته سازی با استافیلوکوکوس اورئوس (Staphylococcus aureus) و اشریشیا کلی (Escherichia coli) (به میزان CFU / ml log 8) در طول ذخیره سازی (در دماهای 4 و 18- درجه سانتی گراد) به مدت 10 روز بررسی شد. تعداد S. aureus پس از ده روز از ذخیره سازی تغییر معنی داری نکرد ) 05/0 (P > و بعبارت دیگر از غلظتهای مختلف نیسین و درجه حرارت های مختلف ذخیره سازی تاثیر نپذیرفت. نمونه های آغشته به نیسین در هنگام نگهداری در حالت یخ زده (18- درجه سانتی گراد) شمارش پایین تری از E. coli را نشان دادند. نیسین در هر دو غلظت اثرات مشابهی در کاهش تعداد هر دو باکتری داشت. لذا اثرات مثبت این نگهدارنده کم خطر زیستی در کاهش بار میکروبی فراورده غذایی مورد بررسی در این تحقیق نمایان است و بدینوسیله استفاده از آن نسبت به سایر نگهدارنده های شیمیایی در صنایع غذایی ارجحیت می یابد. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    4 - بررسی رابطه پارامترهای وزن و طول کل مولدین نر و ماده با برخی پارامترهای تولیدمثلی ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) در زمان تکثیر در رودخانه شیرود (حوزه جنوبی خزر)
    زیست شناسی جانوری , العدد 5 , السنة 9 , زمستان 1395
    این پژوهش طی دوره تولیدمثلی ماهی سفید و مهاجرت این ماهی به رودخانة شیرود تنکابن و طی دوره زمانی اسفند سال 1393 لغایت اردیبهشت سال 1394 بر روی 60  قطعه ماهی مولد نر و ماده انجام شد. طی این مطالعه رابطة پارامترهای طول کل و وزن مولدین نر و ماده  با پارامترهای تولیدمثلی نظی أکثر
    این پژوهش طی دوره تولیدمثلی ماهی سفید و مهاجرت این ماهی به رودخانة شیرود تنکابن و طی دوره زمانی اسفند سال 1393 لغایت اردیبهشت سال 1394 بر روی 60  قطعه ماهی مولد نر و ماده انجام شد. طی این مطالعه رابطة پارامترهای طول کل و وزن مولدین نر و ماده  با پارامترهای تولیدمثلی نظیر تعداد تخمک خشک در گرم، وزن تخم، قطر تخم، تعداد لارو تولید شده در گرم، وزن لارو تولید شده در گرم و درصد لقاح ماهی سفید دریای خزر مورد اندازه گیری قرار گرفت. براساس آزمون همبستگی پیرسون، نتایج این پژوهش نشان داد که بین طول کل و وزن مولد ماده با تعداد لارو تولید شده همبستگی معنی دار منفی وجود دارد (05/0 p تفاصيل المقالة