فهرس المقالات Ali Ahmadi


  • المقاله

    1 - سیستم‏های تراوشی در باکتری همراه گیاهان و نقش آنها در مقاومت دارویی چندگانه
    دانش زیستی ایران , العدد 4 , السنة 16 , پاییز 1400
    یکی از مهم ترین عناصر اکوسیستم های گیاهی، باکتریهای همراه گیاهان می باشند. این باکتری ها بصورت داخلی (اندوفیت) و یا به صورت خارجی (اپی فیت) در اندام های مختلف گیاهان زندگی می کنند و تاثیرات متفاوتی در چرخه زندگی گیاهان دارند. این باکتری ‌ها در محیط طبیعی خود پیوسته در م أکثر
    یکی از مهم ترین عناصر اکوسیستم های گیاهی، باکتریهای همراه گیاهان می باشند. این باکتری ها بصورت داخلی (اندوفیت) و یا به صورت خارجی (اپی فیت) در اندام های مختلف گیاهان زندگی می کنند و تاثیرات متفاوتی در چرخه زندگی گیاهان دارند. این باکتری ‌ها در محیط طبیعی خود پیوسته در معرض ترکیبات شیمیایی ضد میکروبی گیاهان یا مواد سمی تولید شده توسط دیگر میکروارگانیسم‌های قرار دارند. باکتری های همراه گیاهان با روش های گوناگونی به مقابله با این ترکیبات سمی می پردازند که یکی از این روش ها استفاده از سیستم های تراوشی است. در همه باکتری ها نوعی مکانیسم تراوش فعال، مسئول انتقال و دفع مواد ضد میکروبی به خارج از سلول می باشد. این فرایند سلولی همراه با مصرف انرژی می باشد که انرژی آن از هیدرولیز آدنوزین تری فسفات (ATP) یا از شیب الکتروشیمیایی ایجاد شده در اثر انتقال یون های سدیم یا هیدروژن به خارج از سلول تامین می شود. این پمپ ها، ناقل های پروتئینی هستند که از روی کروموزوم یا پلاسمید کد می شوند و علاوه بر اینکه نقش کلیدی در مقاومت دارویی دارند، دارای عملکردهای فیزیولوژیکی دیگری نیز هستند. این مقاله نقش سیستم های تراوشی در باکتری های همراه گیاهی را مرور کرده و به طور مختصر ارتباط تنظیم گرهای رونویسی را با این سیستم ها مورد بررسی قرار می دهد. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - بررسی اسیدهای چرب فسفولیپیدی و تری‌گلیسریدی لاروهای شب‌پره مدیترانه‏ای آرد، Ephestia kuehniella (Lepidoptera: Pyralidae)
    زیست شناسی جانوری , العدد 4 , السنة 16 , پاییز 1402
    شب پره مدیترانه ای آرد با نام علمیEphestia kuehniella آفت اَنباری مهمی است که در کارخانه های تولید آرد باعث بروز مشکلات زیادی می شود. بررسی حاضر به منظور مطالعه و تعیین کمّیت و کیفیت اسیدهای چرب فسفولیپیدی و تری گلیسریدی در بدن لاروهای سنین چهارم و پنجم شب پره مدیترانه أکثر
    شب پره مدیترانه ای آرد با نام علمیEphestia kuehniella آفت اَنباری مهمی است که در کارخانه های تولید آرد باعث بروز مشکلات زیادی می شود. بررسی حاضر به منظور مطالعه و تعیین کمّیت و کیفیت اسیدهای چرب فسفولیپیدی و تری گلیسریدی در بدن لاروهای سنین چهارم و پنجم شب پره مدیترانه ای آرد انجام شد. بر اساس نتایج، بیشترین میزان اسید چرب فسفولیپیدی مربوط به اسید اولئیک (18:01) با مقدار میانگین حدود 40 درصد بود. این اسید چرب با تغییرات اندک در هر دو سن چهارم و پنجم و همچنین هر دو جنس نر و ماده بالاترین مقدار را به خود اختصاص داد. کمترین مقدار را در این گروه آراشیدیک اسید با مقدار میانگین 11/0 درصد داشت که در تمام نمونه ها در مقادیر اندک دیده شد، هرچند مقدار آن در ماده ها به طور معنی داری بیشتر از نرها اندازه گیری شد. در گروه تری گلیسرید، دو اسید چرب میریستیک اسید (14:00C) و پالمیتیک اسید (16:00C) به ترتیب با مقادیر 23 و 8/26 درصد بالاترین مقدار اسیدهای چرب را به خود اختصاص دادند و اسید چرب دکوزاهگزانوئیک اسید (DHE) با مقدار اندک 46/0 درصد کمترین مقدار را دارا بود. بیشترین تفاوت در میزان اسیدهای چرب حشرات کامل نر و ماده در دو اسید چرب DHE از گروه فسفولیپید و اسید استئاریک (18:00) از گروه تری گلیسرید ثبت گردید که در ماده ها به ترتیب 5 و 2/2 برابر بیشتر از نرها بود. بیشترین تغییرات در بین دو سن لاروی 4 و 5 در گروه فسفولیپیدی مربوط به لینولنیک اسید (18:3C) و DHE بود که با افزایش سن لاروی از چهار به پنج به میزان 50 درصد افزایش نشان داد. در گروه تری گلیسرید نیز بیشترین تغییرات مربوط به میریستیک اسید (14:00) و DHE بود که از سن چهارم به پنجم، کاهش چندین برابری را از خود نشان داد. تفاصيل المقالة