-
المقاله
1 - Development and Characterization of Graphene Oxide based Composite for Adsorptive Removal of Azo Reactive Dyes from Aqueous MediaThe Iranian Journal of Textile Nano-bio Modification , العدد 2 , السنة 1 , زمستان 2022In this study, we tried to present an efficient method for removal of Reactive red 241 (RR241) from aqueous media, using a modified carbon composite with GO sheets. The prepared nanocomposites were then charcterizded by commonly identical techniques involve FESEM, BET a أکثرIn this study, we tried to present an efficient method for removal of Reactive red 241 (RR241) from aqueous media, using a modified carbon composite with GO sheets. The prepared nanocomposites were then charcterizded by commonly identical techniques involve FESEM, BET and FT-IR. In removal studies, various parameters affecting the adsorption process including pH, time, adsorbent dose, temperature as well as the amount of GO in the constraction of composite were studied by respond surface method. The optimum conditions for removal of 100 mg/L of dye was pH of 5.0, time of 75 minutes and the adsorbent dose of 1.47 g/L containing 4.15 wt.% of GO. The maximum removal of 96% was also achieved under optimum conditions. Experiments showed that the adsorption was more consistent with the Langmuir equations and the maximum adsorption under this model was 160 mg/g. The results of the removal experiments showed that the amount of the adsorbent, GO content and pH had a significant effect on RR241 removal. BET analysis indicated that the addition of GO to the carbon composite structure improved the pore size, total pore volume, and effective surface area of the composite. Also, isotherms, kinetics and thermodynamic studies of adsorption were depicted that Langmuir isotherm model, pseudo-second-order kinetic model and self-adsorption are suitable models for RR241dye adsorption. تفاصيل المقالة -
المقاله
2 - طراحی و ساخت حسگر رنگسنجی جدید برپایه هماتوکسیلین بهمنظور شناسایی تازگی میگو در طی مدت نگهداریبهداشت مواد غذایی , العدد 5 , السنة 10 , زمستان 1399میگو یکی از غذاهای دریایی است که نقش زیادی در سلامتی انسان ایفا میکند. میگو به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب غیراشباع خیلی زود فاسد میشود. این در حالی است که با تشخیص بهموقع و زودهنگام آن میتوان از زیانهای اقتصادی جلوگیری کرد. برای این امر، روشهای مختلفی جهت تشخیص تا أکثرمیگو یکی از غذاهای دریایی است که نقش زیادی در سلامتی انسان ایفا میکند. میگو به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب غیراشباع خیلی زود فاسد میشود. این در حالی است که با تشخیص بهموقع و زودهنگام آن میتوان از زیانهای اقتصادی جلوگیری کرد. برای این امر، روشهای مختلفی جهت تشخیص تازگی میگو استفاده میشود که معمولترین آنها بررسی حسی و ظاهری میگو، آزمایشهای شیمیایی و میکروبی میباشند. در این پژوهش یک نشانگر رنگی با استفاده از فیلم زیستتخریبپذیر پلیوینیلالکل/ کیتوسان و بر مبنای تغییرات رنگ هماتوکسیلین در برابر pH طراحی شد. تغییرات pH، میزان بازهای نیتروژنی فرار و عوامل رنگسنجی نمونههای میگو در اثر تماس با این نشانگر رنگی موردبررسی قرار گرفت. نشانگر رنگی پیشنهادشده در پاسخ به pH دامنه رنگ متنوعی از زرد روشن تا بنفش تیره را در محیط اسیدی ملایم تا بازی قوی از خود نشان میدهد. عملکرد فیلم نشانگر پیشنهادی در تشخیص تازگی میگو به روش تماسی و غیر تماسی تأیید کرد که الزاماً نیازی نیست تا نشانگر در تماس مستقیم با میگو باشد و قابلیت آن را دارد که حتی در مجاورت میگو عکسالعمل خود را نسبت بهتازگی میگو نشان دهد. علاوه بر آن، همبستگی قوی بین مقدار کل بازهای نیتروژنی فرار ناشی از فساد میگو و مشخصههای رنگی نشانگر وجود دارد. درمجموع، میتوان بیان داشت که نشانگر حساسیت بسیار خوبی نسبت به تغییرات pH دارد و فاسدشدن میگو را با توجه به تغییر رنگ نشان میدهد. بنابراین میتوان بهراحتی آن را در بستهبندیهای هوشمند بهکار برد. تفاصيل المقالة