فهرس المقالات معصومه حسینی


  • المقاله

    1 - تمرین مقاومتی همراه با مصرف نانوکورکومین بر بیان ژن IL-4 و STAT-6 در سلول عضلانی رت های نر سالم
    مجله پلاسما و نشانگرهای زیستی , العدد 1 , السنة 16 , بهار 1402

    زمینه و هدف: أکثر

    زمینه و هدف: محور پیام‌دهی IL4/STAT-6 یکی از مهم‏ترین مسیرهای مهم درگیر در رشد و توسعه سرطان می‌باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرین مقاومتی همراه با مصرف نانوکورکومین بر IL-4 و STAT-6 در سلول های ضلانی رت های نر سالم بود.

    مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی، 32 سر رت نر نژاد ویستار به طور تصادفی به چهار گروه (کنترل، تمرین مقاومتی، نانوکورکومین، تمرین مقاومتی+ نانوکورکومین) تقسیم شدند. برنامه تمرینی به مدت 4 هفته و 3 جلسه در هر هفته اجرا شد. گروه های دریافت کننده مکمل روزانه 80 میلی گرم نانوکورکومین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به مدت 4 هفته به صورت خوراکی (گاواژ) دریافت کردند. بیان ژنIL-4 و STAT-6 با روش Real-time PCR اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه مورد بررسی قرار گرفتند.

    نتایج: نتایج نشان داد تمرین مقاومتی همراه با مصرف نانوکورکومین موجب افزایش معنادار IL-4 نسبت به سایر گروه ها و کاهش  STAT-6 نسبت به گروه تمرین سلول عضلانی رت های نر سالم  شد(05/0>P ).

    نتیجه گیری: به نظر می‏ رسد چهار هفته تمرین مقاومتی همراه با مصرف مکمل نانوکورکومین احتمالا با تاثیر بر محور پیام دهی IL-4/STAT-6 می تواند به تنهایی در روند کاهش آن موثرتر باشد.

    تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - مقایسه دو شیوه تمرین ترکیبی و مصرف زنجبیل بر کاهش وزن و هورمون‏های انوروکسی نرژیک بانوان فعال
    تحقیقات در علوم ورزشی و گیاهان دارویی , العدد 4 , السنة 2 , پاییز 1400
    مقدمه و هدف:پژوهش حاضر با هدف بررسی مقایسه دو شیوه تمرین ترکیبی و مصرف زنجبیل بر کاهش وزن و هورمون های انوروکسی نرژیک بانوان فعال انجام گرفت.مواد و روش ها: 32 نفر از زنان دارای اضافه وزن با میانگین سنی 30-45 سال و شاخص توده بدن 25-30 به صورت تصادفی در چهار گروه 8 نفره ش أکثر
    مقدمه و هدف:پژوهش حاضر با هدف بررسی مقایسه دو شیوه تمرین ترکیبی و مصرف زنجبیل بر کاهش وزن و هورمون های انوروکسی نرژیک بانوان فعال انجام گرفت.مواد و روش ها: 32 نفر از زنان دارای اضافه وزن با میانگین سنی 30-45 سال و شاخص توده بدن 25-30 به صورت تصادفی در چهار گروه 8 نفره شامل گروه 1-گروه اول با پروتکل تمرینی مقاومتی و مصرف زنجبیل ، 2-گروه دوم پروتکل تمرینی مقاومتی + تمرین تناوبی شدید و مصرف زنجبیل، 3-گروه سوم پروتکل تمرینی تناوبی شدید + تمرین مقاومتی و مصرف زنجبیل و 4- گروه چهارم پروتکل تمرینی تناوبی شدید و مصرف زنجبیل تقسیم شدند. آزمودنی ها در گروه تمرین تناوبی شدید به مدت 8 هفته، سه جلسه در هفته و هر جلسه به مدت ٣٥ دقیقه در برنامه تمرینی شرکت کردند. شدت تمرین ٨٠ % تا ٩٠ % ضربان قلب هدف و بین هر وهله ٦٠ ثانیه استراحت به شکل پیاده روی بود. آزمودنی ها در گروه مقاومتی به مدت 8 هفته تمرینات را انجام دادند. شدت تمرین 40 تا 50 درصد یک تکرار بیشینه در 4مرحله با 20-35 تکرار بود. تمامی آزمودنی ها مصرف زنجبیل را به مدت 8 هفته با حفظ رژیم غذای ثابت، روزانه عصاره خشک 1 گرم زنجبیل را (به صورت کپسول های 250 میلیگرمی) در چهار وعده غذایی مصرف کردند. یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد هشت هفته تمرین ترکیبی و مصرف زنجبیل بر مقادیر لپتین، کورتیزول و پروفایل چربی و شاخص توده بدن زنان اختلاف معنی داری نداشت (05/0p> ). با این وجود بر نسبت WHR و انسولین مقاومت به انسولین زنان دارای اضافه وزن اختلاف معناداری داشت (05/0p< ). بحث و نتیجه گیری: به نظر می رسد شیوه تمرین ترکیبی (مقاومتی + تناوبی) نسبت به سایر پروتکل های تمرینی بر WHR تاثیر معناداری دارد و پیشنهاد می شود از تمرین ترکیبی برای کاهش وزن استفاده گردد. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    3 - The Impact of Combined Exercise and Kefir Yogurt Consumption on Some Metabolic Syndrome Indicators in Overweight Adolescent Girls
    Exercise Physiology and Performance , العدد 3 , السنة 2 , بهار 2024
    The present study aimed to investigate the effects of combined exercise and kefir yogurt consumption on certain indicators of metabolic syndrome in overweight adolescent girls. The statistical population consisted of non-athlete female students with overweight in the ag أکثر
    The present study aimed to investigate the effects of combined exercise and kefir yogurt consumption on certain indicators of metabolic syndrome in overweight adolescent girls. The statistical population consisted of non-athlete female students with overweight in the age range of 20 to 30 years from the East Tehran branch of Islamic Azad University. A total of 40 individuals were selected as the research sample. Participants were randomly assigned to four groups: combined exercise group, kefir yogurt consumption group, combined exercise and kefir yogurt group, and a control group. Subjects engaged in combined exercise sessions three times a week for eight weeks. Additionally, participants in the kefir yogurt groups consumed 750 milliliters of Pegah kefir yogurt three times a day for eight weeks. The results revealed a significant difference between the combined exercise + kefir group and the other groups, indicating superior performance in the combined exercise + kefir group compared to the others. Probably, exercise training along with kefir yogurt (probiotic) consumption can have an interaction of muscle-related genes on fat tissue. تفاصيل المقالة