فهرس المقالات Hosein Haji agha alizadeh


  • المقاله

    1 - بررسی اثر پلاسمای سرد بر جوانه زنی بذر نخود و تغییرات رنگ آن با استفاده از مدل‌ فازی عصبی
    علوم غذایی و تغذیه , العدد 76 , السنة 19 , پاییز 1401
    مقدمه: امروزه فنآوری های مختلفی در حوزه کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد. فناوری پلاسما یکی از روش هایی است که می تواند جوانه زنی را بدون صدمه جانبی به بذر بهبود بخشد. در این مقاله، هدف بررسی تأثیر پلاسمای سرد بر پایه تخلیه کرونا بر جوانه زنی ارقام نخود عادل، منصور و آ أکثر
    مقدمه: امروزه فنآوری های مختلفی در حوزه کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد. فناوری پلاسما یکی از روش هایی است که می تواند جوانه زنی را بدون صدمه جانبی به بذر بهبود بخشد. در این مقاله، هدف بررسی تأثیر پلاسمای سرد بر پایه تخلیه کرونا بر جوانه زنی ارقام نخود عادل، منصور و آزاد است. مواد و روش ها: نمونه های پیش تیمار با پلاسمای سرد به مدت 30 و 60 ثانیه به همراه نمونه های شاهد در شرایط یکسان برای جوانه زنی و ارزیابی تغییرات رنگ مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها: نتایج نشان داد بذرهای ارقام عادل و آزاد در تیماردهی 30 ثانیه و رقم منصور در تیماردهی 60 ثانیه با پلاسمای سرد، دارای طول ریشه بیشتری نسبت به نمونه های شاهد بودند. پس از تجزیه و تحلیل آماری، مشخص شد که طول ریشه در شرایط یکسان، در مدت زمان های تیماردهی با پلاسمای سرد، دارای اختلاف معنی داری در سطح 5% نسبت به شاهد می باشد. از طرفی با بررسی مؤلفه های شاخص رنگ در نمونه های مورد آزمایش، تغییر معنی داری در نمونه ها مشاهده نگردید. بیشترین تغییرات در نسبت شاخص اختلاف رنگ در نمونه های رقم عادل دارای مواجهه 60 ثانیه با پلاسمای سرد نسبت به نمونه های دارای 30 ثانیه مواجهه به میزان 1/48% محاسبه گردید. همچنین برای مشاهده تغییرات رنگ نمونه ها در اثر پلاسما، مدل درجه سوم در محیط فازی عصبی در 8 ناحیه طراحی گردید که تغییرات جزیی رنگ را پس از یادگیری، با خطای کمتر از 0/01 نمایش داد.نتیجه گیری: نتایج نشان داد استفاده از تیمار پلاسمای سرد می تواند بدون ایجاد عوارض جانبی بر جوانه زنی و بهبود رشد اولیه بذر نخود مؤثر باشد. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - The Effects of Moisture Content, Temperature, and Compaction Pressure on the Compressibility of Animal Feed Pellets Produced From Green Pistachio Shell Residues
    Journal of Nuts , العدد 2 , السنة 14 , بهار 2023
    Pelleting is a promising, cost-effective method to optimize the use of garden wastes as animal feed production. Shortage of animal feed and increasing costs are the main reasons to produce feed from garden wastes like green pistachio shell residues. In this study, green أکثر
    Pelleting is a promising, cost-effective method to optimize the use of garden wastes as animal feed production. Shortage of animal feed and increasing costs are the main reasons to produce feed from garden wastes like green pistachio shell residues. In this study, green pistachio shell residues were gathered and stored in the open air to reduce moisture content, then the dried residues were hammered and sieved to make pellets using a hydraulic pellet maker machine. A factorial experiment with three factors was performed at temperatures of 50 and 65℃, moisture content levels of 15 and 20%, and compaction pressure with a single hydraulic pellet machine at 6000, 8000, and 11000 kPa using a 10 mm mold to investigate the possibility of pelleting green pistachio shell residues. Toughness and fracture energy are the important parameters for optimal pellet-making conditions. The produced pellets were investigated in terms of density, fracture energy, and toughness. The results showed that the effect of compaction pressure on the attributes was significant at the 1% level. The highest values of these attributes were obtained at the highest pressure of 11000 kPa. It was observed that the interaction effect of moisture and temperature on pellet density was the most significant level (1308.13 kg m-3) at temperatures of 65 ℃ and 15% moisture content. Also, the highest fracture energy and toughness (0.0228 J and 1.44×10-14 J m-3) were observed at temperatures of 50°C and 20% moisture content. Therefore, pellets made of green pistachio shell residues have sufficient density, fracture energy, and toughness, which makes pelleting a viable option for reducing transportation volume and costs in animal feed production تفاصيل المقالة