فهرس المقالات اسماعیل امانی فیروزآباد


  • المقاله

    1 - مقایسه مقادیر بتاکاروتن و ویتامین A سرم در گوسفندان شهرستان خلخال در دو شیوه مدیریتی باز و بسته
    آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی , العدد 2 , السنة 14 , تابستان 1399
    رتینول یا ویتامین A یکی از با اهمیت‌ترین ویتامین‌های محلول در چربی است و به دلیل داشتن نقش ویژه‌ در بافت‌ها و اعضاء مختلف بدن، در شرایط کمبود آن نشانه های بالینی متنوعی مشاهده می‌گردد. به‌علاوه در مواردی که کمبود مرزی این ویتامین بدون حضور نشانه های بالینی مشهود مطرح اس أکثر
    رتینول یا ویتامین A یکی از با اهمیت‌ترین ویتامین‌های محلول در چربی است و به دلیل داشتن نقش ویژه‌ در بافت‌ها و اعضاء مختلف بدن، در شرایط کمبود آن نشانه های بالینی متنوعی مشاهده می‌گردد. به‌علاوه در مواردی که کمبود مرزی این ویتامین بدون حضور نشانه های بالینی مشهود مطرح است‎ ، کاهش بهره‌وری همچون رخداد ناباروری پدید می‌آید. در مطالعه حاضر مقادیر بتاکاروتن و ویتامین Aسرم گوسفندان شهرستان خلخال در سیستم پرورش باز و بسته مورد بررسی قرار گرفت . در طول تابستان 1397 مجموعاً از 200 رأس گوسفند (100 رأس نر و 100 رأس ماده) نمونه گیری انجام شد. برای اندازه گیری فاکتورهای فوق از روش اسپکتروفتومتری استفاده گردید. میانگین غلظت بتاکاروتن و ویتامین A سرم در سیستم پرورش باز به ترتیب 3/9±5/19 میکروگرم در دسی لیتر و 1/13±6/57 میکروگرم در دسی لیتر، همچنین در سیستم پرورش بسته این مقادیر به ترتیب برابر با 6/9±2/19 میکروگرم در دسی‌لیتر و 9/7±9/26 میکروگرم در دسی‌لیتر تعیین گردید. اختلاف بین مقادیر سرمی ویتامین A در دو گروه پرورش باز و بسته معنی‌دار بود (000/0p < /em>=) ولی اختلاف بین مقادیر سرمی بتاکاروتن در این دو گروه اختلاف معنی‌داری نداشت.غلظت مواد اندازه‌گیری شده در بین چهار گروه سنی مختلف و همچنین بین دو جنس مختلف اختلاف آماری معنی‌داری نشان نداد. نتیجه نهایی این که نقش سن، جنس و نوع تغذیه حیوان در این مقادیر سرمی از تنوع قابل توجهی برخوردار می‌باشد و می‌بایست در تفسیر نتایج آزمایشگاهی با احتیاط بیشتری عمل نمود. تفاصيل المقالة