فهرس المقالات احمد احمدیان


  • المقاله

    1 - بررسی تأثیر زمان برداشت بر ویژگی‌های کمّی و کیفی علوفه ی ذرت
    اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی , العدد 4 , السنة 4 , پاییز 1389
    به‌منظور بررسی تأثیر زمان های مختلف برداشت بر کیفیت و کمیت علوفه ی ذرت دانه ای رقم سینگل کراس 704، تحقیقی در سال زراعی 85-1384 در مزرعه آموزشی و پژوهشی دانشگاه زابل انجام گردید. آزمایش به‌صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با سه زمان مختلف برداشت شامل ظهور اندام های نر أکثر
    به‌منظور بررسی تأثیر زمان های مختلف برداشت بر کیفیت و کمیت علوفه ی ذرت دانه ای رقم سینگل کراس 704، تحقیقی در سال زراعی 85-1384 در مزرعه آموزشی و پژوهشی دانشگاه زابل انجام گردید. آزمایش به‌صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با سه زمان مختلف برداشت شامل ظهور اندام های نر (1H)، شیری شدن دانه (2H) و خمیری شدن دانه (3H) در چهار تکرار اجرا شد. نتایج تجزیه های آماری نشان داد اثر زمان برداشت بر ارتفاع گیاه، درصد وزنی برگ، درصد وزنی ساقه، درصد وزنی بلال، درصد ماده ی خشک و عملکرد ماده ی خشک در هکتـار معنی دار بود و بالاترین ارتفاع گیاه، درصد وزنی بلال، درصد وزنی ماده ی خشک و عملکرد ماده ی خشک در هکتار در مرحله ی 3 H(خمیری شدن دانه) به‌دست آمد. بیشترین مقادیر درصد وزنی برگ، تعداد برگ و درصد وزنی ساقه نیز از مرحله ی 1 H(ظهور اندام‌های نر) حاصل شد. تأخیر در برداشت باعث تغییرات کیفی علوفه گردید، به‌طوری‌که باعث افزایش ماده ی خشک، درصد چربی، دیواره ی سلولی، دیواره ی سلولی بدون همی سلولز و لیگنین شد. همچنین، میزان کربوهیدارت محلول در آب در مرحله ی شیری شدن دانه نسبت به سایر مراحل در حداکثر بود و بعد از آن کاهش شدیدی یافت. غلظت عناصر معدنی موجود در علوفه با تأخیر در برداشت در مراحل مختلف رشد زایشی ثابت بود و تغییرات معنی داری در آن ها مشاهده نگردید. میزان خاکستر و درصد پروتئین خام علوفه بعد از مرحله ی ظهور اندام های نر در ذرت ثابت بود. بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش می‌توان بهترین زمان برداشت علوفه جهت افزایش عملکرد کمی و کیفی بهینه ی علوفه را مرحله ی شیری شدن دانه اعلام نمود. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - اثر رژیم های مختلف آبیاری و کود دامی بر میزان عناصر، درصد اسانس و ترکیبات شیمیایی آن در زیره‌سبز
    اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی , العدد 5 , السنة 4 , زمستان 1389
    به منظور بررسی اثر تنش خشکی و مصرف کود دامی بر میزان عناصر غذایی، اسانس و اجزای شیمیایی آن در دانه گیاه دارویی زیره سبز، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در مزرعه ایستگاه تحقیقات کشاورزی زهک از توابع شهرستان زابل انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل: أکثر
    به منظور بررسی اثر تنش خشکی و مصرف کود دامی بر میزان عناصر غذایی، اسانس و اجزای شیمیایی آن در دانه گیاه دارویی زیره سبز، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در مزرعه ایستگاه تحقیقات کشاورزی زهک از توابع شهرستان زابل انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل: دفعات آبیاری در سه سطح(2، 3 و 4 بار آبیاری در مراحل همزمان با کاشت، پس از استقرار کامل، مرحله ی آغاز گلدهی و مرحله ی شروع پر شدن دانه) و کود دامی در دو سطح (عدم مصرف و مصرف 20 تن در هکتار کود دامی) بود. شاخص های شیمیایی اسانس با دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) انداز ه گیری شد. نتایج نشان داد که دفعات آبیاری بر میزان عناصر سدیم، کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر و پتاسیم به طور بسیار معنی‌داری مؤثر بود؛ در حالی که بر میزان منگنز، روی و مس تأثیر معنی‌داری نداشت. بیشترین مقدار عناصر سدیم، کلسیم و منیزیم و کمترین میزان پتاسیم، فسفر و عناصر کم‌مصرف در تیمار دو بار آبیاری بدون مصرف کود دامی مشاهده شد. مصرف کود دامی تأثیر معنی‌داری بر میزان عناصر مورد مطالعه به جز سدیم نداشت. برهمکنش کود دامی و دفعات آبیاری به طور معنی‌داری بر درصد اسانس و میزان شاخص های شیمیایی آن موثر بودند. بیشترین میزان کومین‌آلدهید و پاراسیمن و کمترین میزان بتاپینن، گاماترپینن و آلفاپینن در تیمار سه ‌بار آبیاری با‌ مصرف کود دامی به دست آمد. نتایج آزمایش حاکی از وجود یک رابطه ی مکمّلی بین ترکیبات اصلی اسانس زیره سبز تحت شرایط تنش رطوبت و عناصر غذایی خاک می‌باشد. تفاصيل المقالة