فهرس المقالات فاطمه اسدی


  • المقاله

    1 - مروری بر تأثیر ضدمیکروبی اسانس‌ها
    بهداشت مواد غذایی , العدد 2 , السنة 5 , تابستان 1394
    با توجه به اثرات سوء نگه‌دارنده های شیمیایی در مواد غذایی فرآوری شده، استفاده از ترکیبات ضدمیکروبی بی خطر از جمله اسانس و عصاره های گیاهان امری ضروری به‌نظر می رسد. هدف از انجام این مطالعه مروری، تعیین اثر اسانس های متفاوت بر باکتری های مختلف می باشد. مطالعه از نوع مرور أکثر
    با توجه به اثرات سوء نگه‌دارنده های شیمیایی در مواد غذایی فرآوری شده، استفاده از ترکیبات ضدمیکروبی بی خطر از جمله اسانس و عصاره های گیاهان امری ضروری به‌نظر می رسد. هدف از انجام این مطالعه مروری، تعیین اثر اسانس های متفاوت بر باکتری های مختلف می باشد. مطالعه از نوع مروری-سیستماتیک (Systematic review) است که طی آن تعداد زیادی از مقالات مرتبط از پایگاه‌های داده داخلی و خارجی دریافت و مورد ارزیابی قرار گرفت.از میان 462 مقاله یافت شده، تعداد 76 مقاله بر اساس عنوان و چکیده آن‌ها برای بررسی بیشتر انتخاب گردیدند. بر اساس نتایج مطالعات مختلف، تأثیر اسانس‌های گوناگون بر باکتری های بیماری زا و مولد فساد مشخص گردید و موثرترین و ضعیف‌ترین اسانس ها معرفی شدند. هم‌چنین مشخص گردید که تأثیر اسانس ها بر باکتری‌های گرم مثبت بیشتر از گرم منفی است. در مواردی نیز اسانس ها اثر مهاری بر باکتری های مفید نظیر لاکتوباسیل‌ها داشتند. تفاصيل المقالة