فهرس المقالات عذری حسینی نوه


  • المقاله

    1 - بیوسنتز نانوذرات اکسید منیزیم توسط Enterococcus hirae از ماست سنتی رفسنجان، ایران
    کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی , العدد 4 , السنة 2 , پاییز 1401
    شواهد فراوانی مبنی بر اثرات بیولوژیک مفید پروبیوتیک ها در مواد غذایی و لبنی وجود دارد. خواص ضد میکروبی، قابلیت تولید بیوسورفکتانت و بیوسنتز نانوذرات از اثرات قابل توجه این ارگانیسم ها می باشد. هدف از این پژوهش بیوسنتز نانوذرات اکسید منیزیم توسط باکتری های پروبیوتیک از م أکثر
    شواهد فراوانی مبنی بر اثرات بیولوژیک مفید پروبیوتیک ها در مواد غذایی و لبنی وجود دارد. خواص ضد میکروبی، قابلیت تولید بیوسورفکتانت و بیوسنتز نانوذرات از اثرات قابل توجه این ارگانیسم ها می باشد. هدف از این پژوهش بیوسنتز نانوذرات اکسید منیزیم توسط باکتری های پروبیوتیک از ماست سنتی می‌باشد. حهت جداسازی پروبیوتیک‌ها از محیط کشت‌ ام آر اس آگار(دمن روگوزا شارپ اگار) استفاده گردید. جدایه‌های مولد بیوسورفکتانت از نظر تست‌های همولیز، گسترش نفت‌خام، انهدام قطره و امولسیه‌کنندگی مورد بررسی قرار گرفتند، جدایه برتر‌ جهت تولید نانوذرات اکسید منیزیم ، اندازه، فعالیت آنتی اکسیدانی، FTIR و اثرات ضد باکتریایی ارزیابی و به ‌روش پی‌سی‌ار تعیین هویت گردید. 9 جدایه خاصیت پروبیوتیکی داشتند، جدایه11L با توانایی تولید بیوسورفکتانت بهتر انتخاب شد. خاصیت ضد باکتریایی بیوسورفکتانت تولیدی بر علیه باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی مشخص گردید .این سویه همچنین قادر به تولید نانوذرات اکسید منیزیم بود. نانوذرات تشکیل شده با اندازه 135 نانومتر ، اثرات ضد باکتریایی و آنتی‌اکسیدانی قابل توجهی نشان دادند. سویه برتر به‌نام‌ انتروکوکوس هیرای معرفی گردید. با توجه به یافته‌‌های به‌دست آمده‌، به‌نظر می‌رسد که این سویه پروبیوتیک مولد بیوسورفکتانت و نانوذرات اکسید منیزیم می‌تواند در جهت استفاده در مصارف صنایع غذایی و صنعتی مورد استفاده قرار بگیرد تفاصيل المقالة