فهرس المقالات Mohammad Erfan Bahrami


  • المقاله

    1 - بررسی اثرات شیمیایی، میکروبی و حسی اضافه نمودن ملاس چغندرقند تصفیه شده با روش خاک بنتونیت به فرمولاسیون حلوا ارده
    نوآوری در علوم و فناوری غذایی , العدد 4 , السنة 10 , پاییز 1397
    ملاس چغندرقند یکی از فراورده های فرعی کارخانجات قند است که علاوه بر منبع غنی کربوهیدراتی، سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و انواع آنتی اکسیدان‌ها است. در این تحقیق جهت تصفیه ملاس چغندرقند از روش تصفیه با خاک بنتونیت و بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی ملاس به‌دست آمده با هدف أکثر
    ملاس چغندرقند یکی از فراورده های فرعی کارخانجات قند است که علاوه بر منبع غنی کربوهیدراتی، سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و انواع آنتی اکسیدان‌ها است. در این تحقیق جهت تصفیه ملاس چغندرقند از روش تصفیه با خاک بنتونیت و بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی ملاس به‌دست آمده با هدف افزودن به فرمولاسیون حلوا ارده استفاده شده است. درصدهای مختلف خاک بنتونیت با غلظت‌های 20 ، 30 و 40 درصد تهیه و در دماهای متفاوت با ملاس مخلوط شد و در ادامه پس از بررسی ویژگی-های ملاس حاصله، ملاس تصفیه شده با درصدهای 5، 10 و 15 درصد جایگزین شکر در فرمولاسیون حلوا ارده گردید و خصوصیات شیمیایی، میکروبی و حسی حلوا ارده به‌دست آمده اندازه‌گیری شد. نتایج آزمایش‌های شیمیایی حلوا ارده نشان داد که نمونه شاهد نسبت به تیمارهای دیگر دارای بیشترین میزان قند، چربی و پروتئین بود، اما از طرف دیگر افزایش غلظت جایگزینی ملاس منجر به بالا رفتن مقادیر خاکستر تیمارها شد. در ارتباط با خصوصیات حسی، یافته‌ها نشان داد که تیمار 15 درصد ملاس دارای کمترین و نمونه شاهد بیشترین امتیاز را به خود اختصاص داد. نتایج تحقیق همچنین نشان داد که فرایند تصفیه به کمک خاک بنتونیت در مجموع تاثیر مثبتی بر ملاس‌های حاصل داشته است که در ادامه افزودن این ملاس‌ها به عنوان جایگزین بخشی از شکر خصوصیات فیزیکوشیمایی حلوا ارده را بهبود داد. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - بررسی اثر فرآیند استخراج به روش‌های پرکولاسیون و مایکروویو بر ترکیبات زیست فعال جلبک قرمز Gracilariacorticata
    نوآوری در علوم و فناوری غذایی , العدد 1 , السنة 16 , بهار 1403
    هدف از این مطالعه بکارگیری روش پرکولاسیون و روش تسهیل شده با مایکروویو جهت استخراج ترکیبات فنولی، کاروتنوئیدی و کلروفیل از جلبک قرمز Gracilaria corticata بود. طی این پژوهش در روش تسهیل شده با مایکروویو از متغیرهای نوع حلال (آب، اتانول و متانول)، زمان (10، 20 و 30 دقیقه) أکثر
    هدف از این مطالعه بکارگیری روش پرکولاسیون و روش تسهیل شده با مایکروویو جهت استخراج ترکیبات فنولی، کاروتنوئیدی و کلروفیل از جلبک قرمز Gracilaria corticata بود. طی این پژوهش در روش تسهیل شده با مایکروویو از متغیرهای نوع حلال (آب، اتانول و متانول)، زمان (10، 20 و 30 دقیقه)، توان (90، 180 و 270 وات) و نسبت حلال به نمونه (5، 5/12 و 20) استفاده گردید. در روش پرکولاسیون نیز از متغیرهای نوع حلال (آب، اتانول و متانول)، زمان (24، 48 و 72 ساعت) و نسبت حلال به نمونه (5، 5/12 و 20) استفاده شد. براساس نتایج به دست آمده در طی این پژوهش مشخص شد که در روش پرکولاسیون اثر متقابل حلال و زمان، اثر متقابل حلال و نسبت حلال به نمونه، توان دوم نوع حلال روی محتوی کلروفیل aاستخراج شده تاثیر معنی‌داری داشت (05/0>p). برای استخراج کاروتنوئیدها در روش پرکولاسیون حلال نوع 1 (آب) و نسبت حلال به نمونه برابر 20 بیشترین کارآیی را داشتند. متغیرهای روش استخراج پرکولاسیون و روش استخراج تسهیل شده با مایکروویو تاثیر معنی‌داری روی محتوی فنل نداشتند. در روش استخراج تسهیل شده با مایکروویو متغیر نسبت حلال به نمونه و توان دوم نوع حلال تاثیر معنی‌داری (05/0>p) روی محتوی کلروفیل عصاره‌ها داشتند. برای استخراج کاروتنوئیدها با استفاده از روش تسهیل شده با مایکروویو، نوع حلال و نسبت حلال به نمونه تاثیر معنی‌داری روی راندمان استخراج داشتند (05/0>p). تفاصيل المقالة

  • المقاله

    3 - بررسی امکان کاربرد فرآورده‌های جنبی‌صنایع قند در تولید جونده‌کش (موش‌های سوری)
    نوآوری در علوم و فناوری غذایی , العدد 4 , السنة 15 , پاییز 1402
    چکیدهیکی از وظایف متخصصین صنایع غذایی جلوگیری از ایجاد ضایعات در صنایع غذایی و در صورت لزوم کاهش تولید این ضایعات می باشد.یکی از راهکارهایی که متخصصین صنعت غذا در نظر می گیرند تبدیل ضایعات صنایع غذایی به یک محصول با ارزش افزوده بالا می باشد. پژوهش انجام شده با توجه به ا أکثر
    چکیدهیکی از وظایف متخصصین صنایع غذایی جلوگیری از ایجاد ضایعات در صنایع غذایی و در صورت لزوم کاهش تولید این ضایعات می باشد.یکی از راهکارهایی که متخصصین صنعت غذا در نظر می گیرند تبدیل ضایعات صنایع غذایی به یک محصول با ارزش افزوده بالا می باشد. پژوهش انجام شده با توجه به امکان ایجاد محصولاتی با ارزش افزوده بیشتر از محصولات جانبی چغندر قند صورت پذیرفته است.هدف از این پژوهش علاوه بر به کارگیری ضایعات مواد غذایی و تولید محصول با ارزش افزوده بالا از ایجاد ضایعات محصولات کشاورزی و مواد غذایی که توسط جوندگان ایجاد می شود جلوگیری نماید.برای تولید محصول با استفاده از نرم افزار Design expert ،طرح مخلوط 16 فرمولاسیون به صورت پلت ساخته شده و پس از آزمون اندازه گیری میزان فیبر خام، فرمول بهینه محصول با استفاده از نرم افزار حاصل و پس از ساخت ، بر روی 60 سر موش سوری ماده آزمایش شد.در این مطالعه،سمیت حاد با هدف تعیین محدوده LD50 ،در موش سوری ماده به روش خوراکی اقدام گردید. بررسی تغییرات رفتار و مرگ و میر ناشی از سمیت در موش ها به مدت ۴۸ ساعت انجام شد.بر اساس نتایج به دست آمده از مطالعه سمیت حاد خوراکی، LD50 محصول تولید شده 1500میلی گرم/ کیلوگرم گزارش گردید.کلیدواژه ها : فیبر خام ، ملاس ، تفاله خشک ، ضایعات تفاصيل المقالة