فهرس المقالات غلامرضا قزلباش


  • المقاله

    1 - جداسازی و غربالگری سویه‌های مولد ال-آسپاراژیناز از طبیعت و بهینه‌سازی آن
    فصلنامه بیولوژی کاربردی , العدد 2 , السنة 8 , تابستان 1397
    سابقه و هدف: ال-آﺳﭙﺎراژﻳﻨﺎز ﻳﻚ داروی درمانی اﺳﺖ ﻛﻪ در اﻧﻮاع ﻟﻮﺳﻤﻲ‌ﻫﺎ و ﺳﺮﻃﺎنﻫﺎی ﺧﻮن به وﻳﮋه ﻟﻮﺳﻤﻲ ﺣﺎد لنفوئیدی به ﻛﺎر می‌رود. ﻣﻴﻜﺮوارﮔﺎﻧﻴﺴﻢﻫﺎ ﻣﻨﺎﺳب‌ترین منبع ﺑﺮای تولید این آﻧﺰﻳﻢ ﻣﻲﺑﺎﺷﻨﺪ. ﻫـﺪف از اﻳـﻦ ﺗﺤﻘﻴـﻖ جداسازی و شناسایی ﺑـﺎﻛﺘﺮیﻫـﺎی ﺗﻮﻟﻴـﺪﻛﻨﻨـﺪه آنزیم ال-آﺳﭙﺎراژﻳﻨﺎ أکثر
    سابقه و هدف: ال-آﺳﭙﺎراژﻳﻨﺎز ﻳﻚ داروی درمانی اﺳﺖ ﻛﻪ در اﻧﻮاع ﻟﻮﺳﻤﻲ‌ﻫﺎ و ﺳﺮﻃﺎنﻫﺎی ﺧﻮن به وﻳﮋه ﻟﻮﺳﻤﻲ ﺣﺎد لنفوئیدی به ﻛﺎر می‌رود. ﻣﻴﻜﺮوارﮔﺎﻧﻴﺴﻢﻫﺎ ﻣﻨﺎﺳب‌ترین منبع ﺑﺮای تولید این آﻧﺰﻳﻢ ﻣﻲﺑﺎﺷﻨﺪ. ﻫـﺪف از اﻳـﻦ ﺗﺤﻘﻴـﻖ جداسازی و شناسایی ﺑـﺎﻛﺘﺮیﻫـﺎی ﺗﻮﻟﻴـﺪﻛﻨﻨـﺪه آنزیم ال-آﺳﭙﺎراژﻳﻨﺎز از نمونه‌های محیطی مانند آب، خاک و گیاهان مختلف بود. مواد و روش کار: جداسازی اولیه بر روی محیط‌های آگار مغذی و لوریا برتونی انجام شد و سپس سویه‌های بدست آمده بر روی محیط تمایزی آسپارژین دکستروز کشت داده شدند. کلنی‌های مولد ال-آسپاراژیناز بر اساس ایجاد هاله صورتی در اطراف کلنی انتخاب شدند. کلنی‌های رنگی برای مطالعه بیشتر فعالیت آنزیمی با استفاده از ال-آسپاراژین به عنوان سوبسترا انتخاب شدند. مقدار آمونیوم آزاد شده توسط روش نسلر اندازه‌گیری شد و فعالیت آنزیمی به صورت واحد آنزیمی بر میلی‌گرم پروتئین بیان گردید. بهترین سویه بر اساس روش‌های ریخت‌شناسی، بیوشیمایی، فیزیولوژیکی و همولوژی 16S rRNA شناسایی شد. به علاوه بعضی از فاکتورهای غذایی مانند ﻣﻨﺒﻊ ﻛﺮﺑﻦ، ﻧﻴﺘﺮوژن و pH به منظور تولید آنزیم ال-آسپاراژیناز بهینه‌سازی شدند. نتایج: سویه 105 از میان سویه‌های جداشده فعالیت ال-آسپاراژینازی بالایی را نشان داد و تحت عنوان انتروباکتر سویه 105 شناسایی و با شماره دسترسیKX821736 در بانک ژنی NCBI ثبت شد. نشاسته 5/1 درﺻﺪ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻣﻨﺒﻊ ﻛﺮﺑﻦ، آمونیوم سولفات 5/1 درصد به ﻋﻨﻮان ﻣﻨﺒﻊ ﻧﻴﺘﺮوژن و pH برابر 6 به عنوان بهترین ﺷﺮاﻳﻂ تولید این آنزیم مشخص شدند. فعالیت اختصاصی آنزیمی در بهترین شرایط بهینه 42/9 واحد بر میلی‌گرم پروتئین بود. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - بررسی تولید شیرین کننده زایلیتول توسط کاندیدا گوئیلیرموندی
    دنیای میکروب ها , العدد 5 , السنة 7 , زمستان 1393
    سابقه و هدف: زایلیتول یک پلی الکل پنج کربنه با قدرت شیرین کنندگی بالاست. تولید بیوتکنولوژیکی زایلیتول با استفاده از میکروارگانیسم ها به ویژه مخمر ها از نظر زیست محیطی ایمن است و به عنوان جایگزینی برای روش شیمیایی مورد مطالعه قرار می گیرد. این مطالعه با هدف بررسی تولید ا أکثر
    سابقه و هدف: زایلیتول یک پلی الکل پنج کربنه با قدرت شیرین کنندگی بالاست. تولید بیوتکنولوژیکی زایلیتول با استفاده از میکروارگانیسم ها به ویژه مخمر ها از نظر زیست محیطی ایمن است و به عنوان جایگزینی برای روش شیمیایی مورد مطالعه قرار می گیرد. این مطالعه با هدف بررسی تولید این شیرین کننده طبیعی از زایلوز، توسط سویه مخمری کاندیدا گوئیلیرموندی جداسازی شده از گرده گل آهار انجام شد. مواد و روش ها: به منظور جداسازی سویه مخمری تولیدکننده زایلیتول از محیط کشت یست پپتون زایلوز (YePX) استفاده گردید. زایلیتول تولید شده توسط مخمر جداسازی شده از گرده گل آهار، با روش های کروماتوگرافی لایه نازک و با استفاده از کیت اختصاصی شناسایی و تایید شد. همچنین به منظور شناسایی مولکولی سویه مخمر از روش PCR استفاده گردید. مقدار زایلیتول نیز با روش کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا (HPLC) اندازه گیری شد. یافته ها: سویه مخمری تولیدکننده زایلیتول با موفقیت از گرده گل آهار جداسازی شد. با روش مولکولی مشخص گردید که به گونه کاندیدا گوئیلیرموندی تعلق دارد. این مخمر توانست پس از گذشت 72 ساعت مقدار 24.67 گرم بر لیتر زایلیتول را از 40 گرم بر لیتر زایلوز تولید نماید. نتیجه گیری: در این بررسی زایلیتول توسط سویه مخمری کاندیدا گوئیلیرموندی جداسازی شده از طبیعت تولید گردید. با توجه به خواص ارزشمند زایلیتول و با در نظر گرفتن معایب روش شیمیایی تولید زایلیتول، می توان از این شیرین کننده طبیعی به عنوان جایگزین قند در صنایع شیمیایی، غذایی و دارویی استفاده نمود. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    3 - بررسی تولید سوربیتول توسط دبرومایسس هانسنئی
    دنیای میکروب ها , العدد 5 , السنة 8 , زمستان 1394
    سابقه و هدف: سوربیتول یک پلی الکل شش کربنه است و خاصیت شیرین کنندگی و محلولیت بالای آن موجب شده تا از این پلی-اُل در صنایع غذایی به عنوان یک پیش ماده در تولید بسیاری از محصولات استفاده شود. امروزه تولید میکروبی سوربیتول به دلیل شرایط مناسب واکنش تخمیری، مقرون به صرفه بو أکثر
    سابقه و هدف: سوربیتول یک پلی الکل شش کربنه است و خاصیت شیرین کنندگی و محلولیت بالای آن موجب شده تا از این پلی-اُل در صنایع غذایی به عنوان یک پیش ماده در تولید بسیاری از محصولات استفاده شود. امروزه تولید میکروبی سوربیتول به دلیل شرایط مناسب واکنش تخمیری، مقرون به صرفه بودن تولید آن و مشکلات محیطی ناچیز مورد توجه قرار گرفته است. این مطالعه با هدف بررسی تولید سوربیتول از سوکروز، توسط سویه مخمری دبرومایسس هانسنئی جداسازی شده از طبیعت انجام شد. مواد و روش ها: به منظور جداسازی سویه مخمری تولید کننده سوربیتول از محیط کشت حاوی 40 درصد گلوکز و 1 درصد عصاره مخمر استفاده گردید. پس از شناسایی مخمر با استفاده از تعیین توالی ژن ITS ، چگونگی تخمیر و تولید سوربیتول از سوکروز مورد مطالعه قرار گرفت. سوربیتول تولید شده با روش های آنالیزی کروماتوگرافی لایه نازک، رنگ سنجی و کیت مگازایم مورد مطالعه کیفی و کمی قرار گرفت. یافته ها: سویه مخمری تولید کننده سوربیتول، از گرده گل پنیرک جداسازی شد و به عنوان دبرومایسس هانسنئی شناسایی گردید. این سویه مخمری در محیط حاوی 150 گرم بر لیتر سوکروز، پس از پنج روز میزان 5.23 گرم بر لیتر سوربیتول تولید نمود. نتیجه گیری: در این بررسی سوربیتول توسط سویه مخمری دبرومایسس هانسنئی جداسازی شده از طبیعت تولید شد. با توجه به راندمان خوب تولید سوربیتول از سوکروز توسط مخمر، جداسازی مخمرهای بومی مولد سوربیتول و بهینه سازی شرایط تولید آن ها از اهمیت بسزایی برخوردار است. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    4 - جداسازی و بهینه‌سازی آﻧﺰﻳﻢ ال-آﺳﭙﺎراژﻳﻨﺎز فاقد فعالیت گلوتامینازی ﺗﻮﺳﻂ سراشیا مارسسنس ﺟﺪاﺳﺎزی ﺷﺪه از منابع طبیعی
    دنیای میکروب ها , العدد 1 , السنة 10 , بهار 1396
    سابقه و هدف: آﻧﺰﻳﻢ ال-آﺳﭙﺎراژﻳﻨﺎز به ﻋﻨﻮان ﻳﻜﻲ از ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ داروﻫﺎی ﺿﺪ ﺳﺮﻃﺎن ﺧﻮن ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ ﺷده است. ﺑﺎ ﺗﻮﺟـﻪ ﺑـﻪ اﻳﻦ ﻛﻪ آﺳﭙﺎراژﻳﻨﺎزﻫﺎی داروﺋﻲ موجود، از ﻣﻨﺎﺑﻊ ﺑﺎﻛﺘﺮﻳـﺎﻳﻲ ﻣـﻲﺑﺎﺷـﻨﺪ، ﻫـﺪف از اﻳـﻦ پژوهش ﻳـﺎﻓﺘﻦ ﺑـﺎﻛﺘﺮی ﻫـﺎی ﺗﻮﻟﻴـﺪ ﻛﻨﻨـﺪه این آنزیم از نمونه‌ های طبیعی می باشد. ﻣﻮاد أکثر
    سابقه و هدف: آﻧﺰﻳﻢ ال-آﺳﭙﺎراژﻳﻨﺎز به ﻋﻨﻮان ﻳﻜﻲ از ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ داروﻫﺎی ﺿﺪ ﺳﺮﻃﺎن ﺧﻮن ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ ﺷده است. ﺑﺎ ﺗﻮﺟـﻪ ﺑـﻪ اﻳﻦ ﻛﻪ آﺳﭙﺎراژﻳﻨﺎزﻫﺎی داروﺋﻲ موجود، از ﻣﻨﺎﺑﻊ ﺑﺎﻛﺘﺮﻳـﺎﻳﻲ ﻣـﻲﺑﺎﺷـﻨﺪ، ﻫـﺪف از اﻳـﻦ پژوهش ﻳـﺎﻓﺘﻦ ﺑـﺎﻛﺘﺮی ﻫـﺎی ﺗﻮﻟﻴـﺪ ﻛﻨﻨـﺪه این آنزیم از نمونه‌ های طبیعی می باشد. ﻣﻮاد و روشﻫﺎ: سویه های باکتریایی مولد ال-آسپاراژیناز از انواع مختلفی از نمونه‌های طبیعی ﺟﺪاﺳﺎزی شدند. جداسازی اوﻟﻴـﻪ با استفاده از ﻣﺤﻴﻂ ﻧﻮﺗﺮﻳﻨﺖ آﮔﺎر و ﺳﭙﺲ محیط آسپارژین دکستروز سالت آﮔﺎر حاوی فنل رد انجام شد. کلنی های دارای هاله صورتی و مولد ال-آسپاراژیناز برای مطالعه فعالیت آنزیمی و نیز شناسایی با روشﻫﺎی ﺑﻴﻮﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ و مولکولی انتخاب گردیدند. ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ آﻧﺰﻳﻤﻲ توسط روش نسلر اندازه گیری شد. به منظور بهینه سازی تولید آنزیم برخی از فاکتورها مانند ﻣﻨﺒﻊ ﻛﺮﺑﻦ، ﻧﻴﺘﺮوژن و pH مورد بررسی قرار گرفتند. یافته‌ ها: از میان 133 جدایه، یکی از سویه های جدا شده از چربی مرغ دارای فعالیت ال-آسپاراژینازی بالا (8.92 واحد بر میلی‌گرم) و فاقد فعالیت گلوتامینازی بود. جدایه اﻧﺘﺨﺎب ﺷﺪه به عنوان سراشیا مارسسنس سویه 100 معرفی و با شماره دسترسی KX821734 در بانک ژنی NCBI ثبت گردید. ﺷﺮاﻳﻂ ﺑﻬﻴﻨﻪ محیط کشت به منظور تولید این آنزیم شامل مالتوز 1.5 درﺻﺪ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻣﻨﺒﻊ ﻛﺮﺑﻦ، آمونیوم سولفات یک درصد به ﻋﻨﻮان ﻣﻨﺒﻊ ﻧﻴﺘﺮوژن و 6.8 pH بود. نتیجه‌ گیری: با توجه به کاربرد آنزیم ال-آﺳﭙﺎراژﻳﻨﺎز در زمینه‌ های مختلف دارویی، پس از انجام مطالعات بیشتر بالینی بر روی این آنزیم، جدایه حاصل می تواند یک گزینه مناسب صنعتی برای تولید آنزیم ال-آﺳﭙﺎراژﻳﻨﺎز باشد. تفاصيل المقالة