فهرس المقالات نکیسا سهرابی حق دوست


  • المقاله

    1 - بررسی کارایی بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و ساکارومایسس سرویزیه به منظور سم‌زدایی آفلاتوکسین M1 در شیر بدون چربی با استفاده از آنالیز HPLC
    علوم غذایی و تغذیه , العدد 79 , السنة 20 , تابستان 1402
    مقدمه: آلودگی مواد غذایی با آفلاتوکسین به عنوان یک چالش در زمینۀ سلامت و اقتصاد شناخته شده است. از این رو، سازمانهای جهانی حداقل میزان آلودگی مواد غذایی مختلف را تعیین کرده‌اند. آفلاتوکسینM1 (AFM1) یک مایکوتوکسین سرطان‌زا است که بیشتر در محصولات لبنی یافت می‌شود و حذف آ أکثر
    مقدمه: آلودگی مواد غذایی با آفلاتوکسین به عنوان یک چالش در زمینۀ سلامت و اقتصاد شناخته شده است. از این رو، سازمانهای جهانی حداقل میزان آلودگی مواد غذایی مختلف را تعیین کرده‌اند. آفلاتوکسینM1 (AFM1) یک مایکوتوکسین سرطان‌زا است که بیشتر در محصولات لبنی یافت می‌شود و حذف آن همچنان به عنوان یک چالش باقی‌مانده است. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد آفلاتوکسین بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و ساکارومایسس سرویزیه در شیر بدون چربی آلوده بود. مواد و روش‌ها: برای این منظور شیر بدون چربی با سه غلظت AFM1 و با دو سطح غلظت باکتری و قارچ به تنهایی یا ترکیبی تیمارگردید و در دمای 4 و 37 درجه سانتی‌گراد در بازه‌های زمانی مختلف (30، 60، 120 دقیقه و 24 ساعت) انکوبه شد. کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) برای تشخیص AFM1 در شیر به کار گرفته شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که زمان انکوباسیون یک عامل کلیدی در فرآیند حذف AFM1 است. همچنین حذف AFM1 به عوامل دیگری مانند غلظت میکروارگانیسمها، دمای انکوباسیون، غلظت سم و نوع تیمار (به تنهایی یا ترکیب) وابسته بود. توانایی این سویه‌ها برای حذف AFM1 بعد از گذشت 24 ساعت به میزان 20 تا 90 درصد نشان داده شد. حذف AFM1 توسط ساکارومایسس سرویزیه (به میزان 8/66%) در مقایسه با بیفیدوباکتریوم بیفیدوم به مقدار بیشتری (به میزان 3/51%) بود و ترکیب پروبیوتیک‌ها توانایی آن‌ها را برای حذف سم (به میزان 90 %) افزایش داد. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که پروبیوتیک‌ها به تنهایی یا در ترکیب با یکدیگر در حذف AFM1 نقش اساسی دارند. تفاصيل المقالة