فهرس المقالات مژده بشارت


  • المقاله

    1 - اثر خوراکی نانولیپوزوم حاوی رنگدانه آستازانتین بر عملکرد رشد و بهره وری خوراک بچه ماهی قزل‌‏آلای رنگین‎‌‏کمان <i/>Oncorhynchus mykiss<i>
    تحقیقات منابع طبیعی تجدید شونده , العدد 35 , السنة 12 , بهار-تابستان 1400
    مطالعه حاضر به بررسی تاثیر نانولیپوزوم حاوی آستازانتین (NA) در جیره غذایی بر شاخص‌های رشد قزل‌ آلای رنگین‌ کمان پرداخت. تعداد 375 قطعه ماهی با میانگین وزن اولیه 2/00 ± 31/00 گرم در پنج تیمار شامل صفر (گروه شاهد)، 25 (تیمار دوم)، 50 (تیمار سوم)، 75 (تیمار چهارم) أکثر
    مطالعه حاضر به بررسی تاثیر نانولیپوزوم حاوی آستازانتین (NA) در جیره غذایی بر شاخص‌های رشد قزل‌ آلای رنگین‌ کمان پرداخت. تعداد 375 قطعه ماهی با میانگین وزن اولیه 2/00 ± 31/00 گرم در پنج تیمار شامل صفر (گروه شاهد)، 25 (تیمار دوم)، 50 (تیمار سوم)، 75 (تیمار چهارم) و 100 میلی‎‌گرم در کیلوگرم نانولیپوزوم حاوی آستازانتین (تیمار پنجم) تقسیم شدند. هر تیمار دارای سه تکرار و هر تکرار حاوی 25 قطعه ماهی بود که در 15 تانک 200 لیتری به صورت تصادفی ذخیره‌سازی شده و به مدت 60 روز تغذیه گردیدند. به‌ منظور اندازه‌ گیری وزن برای شاخص ‌های مورد بررسی از ترازو با دقت 0/1 استفاده شد. نتایج نشان داد بیشترین میزان درصد افزایش وزن نهایی (13/80±225/22 گرم) مربوط به تیمار 75 میلی ‌گرم در کیلوگرم نانولیپوزوم حاوی آستازانتین و کمترین آن (12/88±194/57 گرم) مربوط به تیمار 100 میلی ‌گرم در کیلوگرم نانولیپوزوم حاوی آستازانتین بود. همچنین بیشترین نرخ رشد روزانه با میزان 0/10±2/51 گرم در روز در تیمار 75 میلی ‌گرم در کیلوگرم نانولیپوزوم حاوی آستازانتین به دست آمد که به شکل معنی‌‎داری بیش از مقدار آن در تیمار شاهد بود (p<0.05). بالاترین نرخ کارآیی غذایی نیز در تیمار 75 میلی‌ گرم در کیلوگرم نانولیپوزوم حاوی آستازانتین مشاهده شد. یافته ‌های پژوهش حاضر نشان داد که 83/61 میلی ‌گرم نانولیپوزوم حاوی آستازانتین بهترین تاثیر را در رشد قزل‌ آلای رنگین ‌کمان داشته و برای پرورش این ماهی توصیه می ‌گردد. تفاصيل المقالة