Manuscript ID : JFST-1807-1393 (R1)
Visit : 117
Page: 25 - 15
10.30495/jfst.2021.680639
20.1001.1.24234966.1400.13.2.2.8
Article Type:
Original Research
Subject Areas :
لیلا روفه گری نژاد
1
,
آرزو علی اصل خیابانی
2
,
سپیدار سیدی منصور
3
1 - گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
2 - علوم وصنایع غدایی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز
3 - دانشگاه آزاد، تبریز، ایران
Received: 2018-09-05
Accepted : 2019-04-08
Published : 2021-06-22
Keywords:
References:
اسکندری، ع.، خزائی، ح. ر.، نظامی، ا. و کافی، م. 1390. مطالعه تاثیر رژیم آبیاری برعملکرد و برخی از خصوصیات کیفی سه رقم سیبزمینی. نشریه آب و خاک (علوم و صنایع غذایی)، جلد 25، شماره2، صفحه 247-240.
پیرصاحب، م.، رحیمیان، س. و پاسدار، ی. 1391. مقدار نیترات و نیتریت در سبزیجات و صیفیجات مصرفی شهر کرمانشاه (سال 1389). دو ماهنامه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، سال شانزدهم، شماره اول، 83-76.
پیرصاحب، م.، شرفی، ک. و مرادی، م. 1392. بررسی میزان نیتریت و نیترات در صیفیجات و سبزیجات کشت شده در دشتهای جنوبی و شرقی کرمانشاه در سال 1390. بهداشت مواد غذایی، دوره 3، شماره 1، پیاپی 9، 89-77.
رحمانی، ح. ر. 1385. بررسی وضعیت نیترات در خاک، آب و گیاه اراضی سبزیکاری منطقه براآن اصفهان، نشریه علوم محیطی، شماره 11، صفحه 34-23.
صادقی، ا.، هاشمیان، ا. ح.، محمدی، م.، بهلولی اسکویی، س.، مسکینی، ح.، محمدی، ر. و الماسی، ع. 1392. بررسی تأثیر فرآیند پخت و انجماد بر میزان نیترات و نیتریت سبزیجات پرمصرف. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، شماره 8، دوره 3، صفحه 215-209.
صادقی، ا.، شرفی، ک.، الماسی، ع.، دیهیم، م.، عزیزی، ا. و غایب زاده، م. 1393. بررسی تأثیر فرآیندهای خشک کردن و سرخ کردن سبزیجات بر میزان نیترات و نیتریت. مجله سلامت و محیط، فصلنامهی علمیپژوهشی انجمن علمیبهداشت محیط ایران، شماره چهارم، دوره هفتم، 498-491.
موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران. 1377 و 1392. شماره 4106 و 4106-a، روش آزمون اندازهگیری نیتریت و نیترات در میوه و سبزی و فرآوردههای آنها به طریق بیناب سنجی مولکولی.
Alexander, J. 2008. Nitrate in vegetables: Scientific opinion of the panel on contaminants in food chain. The EFSA Journal, 689: 1-79.
Du, S. T., Zhang, Y. S., and Lin, X. Y. 2007. Accumulation of nitrate in vegetables and its possible implications to human health. Agricultural Sciences in China, 6(10): 1246-1255.
EC No 64, 1999. The Commission of the European communities, Commission regulation (EC) No and 64/1999 of 26 April 1999, amending Regulation (EC) No 197/97 Setting maximum levels for certain contaminants in foodstuffs. Official Journal of Europe commune, 108(116): 16-8.
Ekart, K., Hmelak Gorenjal, A., Madorran, E., Lapajne, S., and Langerholc, T. 2013. Study on the influence of food processing on nitrate levels in vegetables. EFSA Supporting Publications, 10(12): 150p.
Graun, F., Greathous, D.G. and Gundersan, D.H. 1981. Methemoglobin levels in young children consuming high nitrate well water in the U.S. International Journal of Epidemiology, 10(4): 309-317.
Hord, N.G., Tang, Y. and Bryan, N.S. 2009. Food sources of nitrates and nitrites: the physiologic context for potential health benefits. The American Journal of Clinical Nutrition, 90(1): 1-10.
Leszczynska, T., Filipiak-Florkiewicz, A., Cieslik, E. and Sikora, P. M. 2009. Effects of some processing methods on nitrate and nitrite changes in cruciferous vegetables. Journal of
Food Composition and Analysis, 22: 315–321.
Lisinska, G. and Golubowska, G. 2005. Structural changes of potato tissue during French fries Food chemistry, 93: 681-685.
Mozolewski, W. and Smoczyñski, S. 2004. Effect of culinary processes on the content of nitrates and nitrites in potato. Pakistan Journal of Nutrition, 3(6): 375-361.
Özdestan, Ö. and Üren, A. 2011. Effects of boiling parameters on the levels of nitrate, nitrite and color values of wild radish (Raphanus raphanistrum). GIDA/The Journal of FOOD, 36(4): 193-200.
Pedreschi, F., Moyano, P., Santis, N. and Pedreschi R. 2007. Physical properties of pre-treated potato chips. Journal of Food Engineering, 79(4): 1474-1482.
Pedreschi, F. 2008. Fried and dehydrated potato products. Advances in Potato Chemistry and Technology. Academic Press. USA. 319-337.
Prasad, S., and Chetty, A. A. 2008. Nitrate-N determination in leafy vegetables: Study of the effects of cooking and freezing. Food Chemistry, 106(2): 772-780.
Rytel, E. 2012. Changes in glycoalkaloid and nitrate content in potatoes during dehydrated dice processing. Food Control, 25: 349-354.
Vahed, SH., Mosafa, L., Mirmohammadi, M. and Lakzadeh, L. 2015. Effect of some processing methods on nitrate changes in different vegetables. Food Measure, 9: 241–247.
Ziarati, P. and Arbabi-Bidgoli, S. 2014. Investigation of cooking method on nitrate and nitrite contents in Crops and vegetables and assess the associated health risk. International Journal of Plant, Animal and Environmental Sciences, 4(2): 46-52.