مطالعه موانع مزارع شیری سنتی از طریق بررسی تولیدات بالقوه و عملکردی شیر
Subject Areas : Camelم.ت. سرایری 1 , ی. سانیتو 2 , جی.ف. توراند 3
1 - Department of Animal Production and Biotechnology,Hassan II Agronomy and Veterinary Medicine Institute, Madinate Al Irfane, 10 101, Rabat, Morocco
2 - Department of Animal Production and Biotechnology,Hassan II Agronomy and Veterinary Medicine Institute, Madinate Al Irfane, 10 101, Rabat, Morocco
3 - Department of Animal Production, CIRAD Environnement et Societes, Campus International de Baillarguet, TA30 / A, 34 398 Montpellier Cedex 5, Montpellier, France
Keywords: وزن زنده, گلهها شیری, تولید شیر عملکردی, پتانسیل شیردهی, جیرهها,
Abstract :
مطالعه حاضر تفاوت بین تولید شیر روزانه بالقوه و تولید شیر عملکردی را در 6 گله بررسی نمود. این دو فراسنجه و تغییرات آنها در پروژه آبیاری غرب (شمال غرب موراکو) در طی یک دوره 5 ماهه بررسی شد. تولید شیر روزانه بالقوه و تولید شیر عملکردی در رابطه با تغییرات در جیره گاوها و وزن بدنشان آنالیز شدند. نتایج حاکی از آن است که تحت شرایط پرورشی سنتی گاوها در موراکو (در شرایطی که عمده واحدهای کوچک و مزارع زیر 20 هکتار هستند) تولید گاوهای شیری موانع فراوانی دارند. یکی از بارزترین موارد تأثیرگذار فقدان دانش کشاورزان از نیازمندیهای گاوهای شیری و تغییرات آن در طی دوره شیردهی است. به علاوه، به نظر میرسد در مزارع گاوهای شیری تغییرات در انرژی خالص علوفهها، محتوای پروتئین خام قابل تجزیه و قابل متابولیسم شکمبهای را نادیده گرفته میشود که این امر منجر به بروز اشتباهات بسیاری در تأمین مکملهای کنسانترهای می شود. نتایج همچنین نشان داد که تولید شیر عملکردی (واقعی) اغلب پائینتر از تولید شیر بالقوه است که به دسترسی محدود به علوفه که مترادف با خطا در تنظیم جیرهها میباشد اشاره دارد. در انتها، نتایج حاکی از این است که در استفاده از گاوهای با ارزش ژنتیکی بالا (به دلیل قیمت زیادشان) در مزارع با دسترسی نامنظم به خوراک (که مترادف با تنظیم جیرههای فاقد بالانس است) باید تجدید نظر کرد
ADA. (2011). Agence pour le Developpement Agricole. The dairy chain development in Morocco. http://www.ada.gov.ma/filiere_par_regions/region_gharb_chrarda_bni_hssen/filiere_lait.php Accessed Dec. 2013.
Agnew R.E. and Yan T. (2000). Impact of recent research on energy feeding systems for dairy cattle. Livest. Prod. Sci. 66, 197-215.
Bernard J., Le Gal P.Y., Triomphe B., Hostiou N. and Moulin C.H. (2011). Involvement of small-scale dairy farms in an industrial supply chain: when production standards meet farm diversity. Animal. 5, 961-971.
Broderick G.A. (2003). Effect of varying dietary protein and energy levels on the production of lactating dairy cows. J. Dairy Sci. 86, 1370-1381.
Castillo A.R., Taverna A.M., Páez R.R., Cuatrin A., Colombatto D., Bargo F., García M.S., García P.T., Chavez M., Beaulieu A.D. and Drackley J.K. (2006). Fatty acid composition of milk from dairy cows fed fresh alfalfa based diets. Anim. Feed Sci. Technol. 131, 241-254.
Dillon P., Buckley F., O’Connor P., Hegarty D. and Rath M. (2003). A comparison of different dairy cow breeds on a seasonal grass-based system of milk production: 1. Milk production, live weight, body condition score and DM intake. Livest. Prod. Sci. 83, 21-33.
Faysse N., Srairi M.T. and Errahj M. (2012). Local farmers' organisations: a space for peer-to-peer learning? The case of milk collection cooperatives in Morocco. J. Agric. Educ. Extension. 18, 285-299.
Fulkerson W.J., Neal J.S., Clark C.F., Horadagoda C.F., Nandra K.S. and Barchi I. (2007). Nutritive value of forage species grown in the warm temperate climate of Australia for dairy cows: grasses and legumes. Livest. Sci. 107,253-264.
Garduño-Castro Y., Espinoza-Ortega A., González-Esquivel C.E., Mateo-Salazar B. and Arriaga-Jordán C.M. (2009). Intercropped oats (Avena sativa) common vetch (Vicia sativa) silage in the dry season for small-scale dairy systems in the highlands of central Mexico. Trop. Anim. Health Prod.41,827-835.
Guessous F. (1991). Production Fourragère et Systèmes Animaux. Institut Agronomique et Veterinaire Hassan II, Rabat, Morocco. Heinrichs A.J., Erb H.N., Rogers G.W., Cooper J.B. and Jones C.M. (2007). Variability in Holstein heifer heart-girth measurements and comparison of prediction equations for live weight. Prev. Vet. Med. 78, 333-338.
ICAR. (2011). International Committee for Animal Recording. International agreement for recording practices. Riga, Latvia. http://www.icar.org/Documents/Rules%20and%20regulations/Guidelines/Guidelines_2011.pdf Accessed Dec. 2013.
Jarrige R. (1988). Table des valeurs nutritionnelles des aliments. Pp. 351-443 in Alimentation des Bovins, Ovins et Caprins. R. Jarrige, Ed. Paris, France.
Kidd A.D., Lamers J.P.A., Ficarelli P.P. and Hoffman V. (2000). Privatising agricultural extension: caveat emptor. J. Rural Stud. 16, 95-102.
Le Gal P.Y., Kuper M., Moulin C.H., Srairi M.T. and Rhouma A. (2009). Linking water saving and productivity to agro-food supply chains: a synthesis from two north African cases. Irrigation. Drainage. 58, 320-333.
Lean I.J., Celi P., Raadsma H., Mc Namara J. and Rabiee A.R. (2012). Effects of dietary crude protein on fertility: meta-analysis and meta-regression. Anim. Feed Sci. Technol. 171, 31-42.
Martin R.C., Astatkie T., Cooper J.M. and Fredeen A.H. (2005). A comparison of methods used to determine biomass on naturalized swards. J. Agron. Crop Sci. 191, 152-160.
Mc Cormick M.E., French D.D., Brown T.F., Cuomo G.J., Chapa A.M., Fernandez J.M., Beatty J.F. and Blouin D.C. (1999). Crude protein and rumen undegradable protein effects on reproduction and lactation performance of Holstein cows. J. Dairy Sci. 82, 2697-2708.
McDermott J.J., Staal S.J., Freeman H.A., Herero M. and Van de Steeg J.A. (2010). Sustaining intensification of smallholder livestock systems in the tropics. Livest. Sci. 101, 95-109.
Melendez P., Donovan A., Hernandez J., Bartolome J., Risco C.A., Staples C. and Thatcher W.W. (2003). Milk, plasma and blood urea nitrogen concentrations, dietary protein and fertility in dairy cattle. J. Am. Vet. Med. Assoc. 223, 628-634.
Moran J.B. (2013). Addressing the key constraints to increasing milk production from small holder dairy farms in tropical Asia. Int. J. Agric. Biosci. 2, 90-98.
Rabelo E., Rezende R.L., Bertics S.J. and Grummer R.R. (2003). Effects of transition diets varying in dietary energy density on lactation performance and ruminal parameters of dairy cows. J. Dairy Sci. 86, 916-925.
Srairi M.T. and Baqasse M. (2000). Production and reproduction performance of imported Friesian dairy heifers in Morocco. Livest. Res. Rural Dev. http://www.lrrd.org/lrrd12/3/sra123.htm Accessed Dec. 2013.
Srairi M.T. and ElKhattabi M. (2001). Evaluation économique et technique de la production laitière intensive en zone semi-aride au Maroc. Cah. Agric. 10, 51-56.
Srairi M.T., El Jaouhari M., Saydi A., Kuper M. and Le Gal P.Y. (2011). Supporting small scale dairy farmers increasing their milk production: evidence from Morocco. Trop. Anim. Health Prod. 43, 41-49.
Srairi M.T.,Kiade N.,Lyoubi R., Messad S. and Faye B. (2009). A comparison of dairy cattle systems in an irrigated perimeter and in a suburban region: case study from Morocco. Trop. Anim. Health Prod. 41, 835-843.
Srairi M.T., Leblond J.M. and Bourbouze A. (2003). Dairy and / or beef production: diversity of cattle farmers’ strategies in Gharb irrigated area, northern Morocco. Rev. Elev. Med. Vet. Pays. Trop. 56,177-186.
Verite R. and Peyraud J.L. (1988). Nutrition azotee. Pp. 75-93 in Alimentation des Bovins, Ovins et Caprins. R. Jarrige, Ed. Paris, France.
Wanapat M. (2009). Potential uses of local feed resources for ruminants. Trop. Anim. Health Prod. 41, 1035-1049.
Wilmink J.B.M. (1987). Adjustment of test-day milk, fat and protein yield for age, season and stage of lactation. Livest. Prod. Sci. 16, 335-348