تأثیرآنزیمهای هیدرولیزکننده الیاف بر روی الگوی تخمیر چند نوع ماده خشبی در شرایط آزمایشگاهی
Subject Areas : Camel
1 - Department of Animal Science, FacultyofAgricultur, Shahrekord University, Shahrekord, Iran
Keywords: فرآوری قلیایی, آنزیمهای هیدرولیزکننده الیاف, تجزیهپذیری در شرایط آزمایشگاه, مواد حجیم,
Abstract :
تأثیرآنزیمهای با منشاء خارجی و هیدرولیزکننده الیاف، بر روی چند نوع ماده خشبی که با استفاده از مواد قلیایی فرآوری شده بودند به منظور بررسی قابلیت هضم آنها در یک آزمایش فاکتوریل 5 × 3 × 4 (آنزیم، ماده قلیایی و ماده خشبی) مورد مطالعه قرار گرفت. دو آنزیم خوراکی با نامهای نووزایم N و سلوکلست C و ترکیب مساوی این دو N + C به منظور ارزیابی توان تجزیهکنندگی آنها در شرایط آزمایشگاهی بر روی مواد حجیمی شامل 2 نوع کاه (گندم WS، جو BS)، علوفه غلات GH، پوشش برگی بلال CS و چوب بلال CC مورد بررسی واقع شد. این مواد حجیم قبلاً توسط سود و یا اوره فرآوری شده بودند. مایع شکمبه همراه با بافر و مواد حجیم تحت آزمون، مخلوط و برای مدت 24 ساعت در شرایط بیهوازی انکوبه شدند. تجزیهپذیری ماده خشک DM، دیواره سلولی NDF، سلولز و غلظت پروتئین محلول و قندهای احیاء موجود در محیط عمل بعد از گذشت 24 ساعت اندازهگیری شد. به طور کلی در همه موارد فرآوری مواد حجیم با سود سبب افزایش تجزیهپذیری NDF شد (05/0P<). اما افزودن آنزیم به طور مستقیم به مایع شکمبه نتوانست بهبودی در تجزیهپذیری DM و سلولز بوجود آورد (05/0P>). استفاده از آنزیم توانست غلظت قندهای احیاء و پروتئین محلول را نسبت به گروه کنترل افزایش دهد (05/0P<). فرآوری قلیایی نیز توانست تجزیهپذیری DM و الیاف را بهبود بخشد (05/0P<). البته این بهبود، در فرآوری با سود بیشتر از فرآوری با اوره مشاهده شد.
Arakawa T. and Timasheff S.N. (1984). Protein stabilization and destabilization by guanidinium salts. Biochemistry. 23, 5924-5929.
Beauchemin K.A., Colombatto D., Morgavi D.P. and Yang W.Z. (2003). Use of exogenous fibrolytic enzymes to improve feed utilization by ruminants. J. Anim. Sci. 81, 37-47.
Cline T.R., Garrigus U.S. and Hatfield E.E. (1966). Addition of branched and straight chain volatile fatty acids to purified lamb diets and effects on utilization of certain dietary components. J. Anim. Sci. 25, 734-739.
Dias Da Silva A., Mascarenhas Ferreira A. and Guedes C.V.M. (1988). Effects of moisture level, treatment time and soyabean addition on the nutritivevalue of urea treated maize stover. Anim. Feed Sci. Technol. 19, 67-77.
Euna J.S. Beauchemin K.A. Hong S.H. and Bauer M.W. (2006). Exogenous enzymes added to untreated or ammoniated rice straw: Effects on in vitro fermentation characteristics and degradability. Anim. Feed Sci. Technol. 131, 86-101.
FAO. (2002). Agricultural Statistics. Food and Agriculture Organization of the United Nations,Rome. http://apps1.fao.org.
Lee S.S., Ha J.K. and Cheng K.J. (2000). Relative contributions of bacteria, protozoa, and fungi to in vitro degradation of orchard grass cell walls and their interactions. Appl. Environ. Microb. 66, 3807-3813.
Liu J.X. and Orskov E.R. (2000). Cellulase treatment of untreated and steam pre-treated rice straw effect on in vitro fermentation characteristics. Anim. Feed Sci. Technol. 88, 189-200.
Lowry O.H., Rosebrough N.J., Farr A.L. and Randall R.J. (1951). Protein measurement with the folin phenol reagent. J. Biol. Chem. 193, 265-275.
Mertens D.R. (2002). Gravimetric determination of amylase-treated neutral detergent fiber in feeds with refluxing in beakers or crucibles: collaborative study. J. AOAC. Int. 85, 1217-1240.
Miller G.L. (1959). Use of dinitrosalicilic acid reagent for determination of reducing sugar. Anal. Chem. 31, 426-428.
Moharrery A., Hvelplund T. and Weisbjerg M.R. (2009). Effect of forage type, harvesting time and exogenous enzyme application on degradation characteristics measured using in vitro technique. Anim. Feed Sci. Technol. 153, 178-192.
SAS Institute. (2009). User’s Guide: Statistics, Version 9.2 Edition. SAS Inst., Inc., Cary, NC, USA.
Taiwo A.A., Adebowale E.A., Greenhalgh J.F.D. and Akinsoyinu A.O. (1995). Techniques for trapping ammonia generated from urea treatment of barley straw. Anim. Feed Sci. Technol. 56, 133-141.
Tuah A.K. and Ørskov E.R. (1987). The degradation of untreated and treated maize cobs and cocoa pod husks in the rumen. Pp 363-378 in: Overcoming Constraints to the Efficient Utilization of Agricultural by-Products as Animal Feed. International Livestock Research Institute, Ed. ILRI (aka ILCA and ILRAD).
Turner M.B., Spear S.K., Huddleston J.G., Holbrey J.D. and Rogers R.D. (2003). Ionic liquid salt induced inactivation and unfolding of cellulose from Trichoderma reesei.Green Chem. 5,443-447.
Van Soest P.J. (1982). Nutritional Ecology of the Ruminant. Corvallis, Oregon.
Wang Y., Spratling B.M., Wiedmeier D.R. and McAllister T.A. (2004). Effect of alkali pretreatment of wheat straw on the efficacy of exogenous fibrolytic enzymes. J. Anim. Sci. 82, 198-208.
Williams P.E.V., Innes G.M. and Brewer A. (1984). Ammonia treatment of straw via the hydrolysis of urea (II). Addition of soyabean (urease), sodium hydroxide and molasses: effects on the digestibility of urea treated straw. Anim. Feed Sci. Technol. 11, 115-124.