• Home
  • خسرو پارسائی مهر

    List of Articles خسرو پارسائی مهر


  • Article

    1 - بررسی استفاده از پروبیوتیک بر عملکرد و شاخص‌های سلامتی گوساله‌های هلشتاین
    Veterinary Clinical Pathology The Quarterly Scientific Journal , Issue 2 , Year , Autumn 2018
    تاثیر مثبت پروبیوتیک ها بر عملکرد و سلامتی گوساله های شیرخوار از دیرباز مورد توجه بوده است. پروبیوتیک ها گروهی از میکروارگانیسم های زنده هستند که در تغذیه دام استفاده می شوند. این افزودنی ها نه تنها هیچ گونه زیانی برای موجودات زنده ندارند، بلکه آنزیم های مختلفی ترشح می More
    تاثیر مثبت پروبیوتیک ها بر عملکرد و سلامتی گوساله های شیرخوار از دیرباز مورد توجه بوده است. پروبیوتیک ها گروهی از میکروارگانیسم های زنده هستند که در تغذیه دام استفاده می شوند. این افزودنی ها نه تنها هیچ گونه زیانی برای موجودات زنده ندارند، بلکه آنزیم های مختلفی ترشح می کنند که باعث شکسته شدن زنجیره های کربنی آلی و تولید موادی چون قندهای ساده تر، الکل ها، ویتامین ها و سایر مواد مغذی می شوند. برای انجام این مطالعه از 24 رأس گوساله نر و ماده با میانگین وزنی 3±50 کیلوگرم و سن 3±40 روزه و به مدت 45 روز استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) گروه شاهد، 2) گروه دریافت کننده لاکتوباسیلوس کازئی و 3) گروه دریافت کننده لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بودند. پروبیوتیک ها به همراه سرم فیزیولوژی به مصرف گوساله ها رسید. استفاده از لاکتوباسیل ها تاثیر معنی داری بر مصرف خوراک نداشته، اما استفاده از لاکتوباسیل ها باعث افزایش وزن گوساله ها در کل دوره شد (05/0p<). از طرفی تیمارهای حاوی پروبیوتیک باعث بهبود معنی دار بازده غذایی در دوره های از شیرگیری و در کل دوره پرورش گردید (05/0p<). همچنین افزودن پروبیوتیک ها در جیره گوساله ها، گلوکز خون را به طور معنی‌داری افزایش داده ولی نیتروژن اوره ای خون را کاهش داد (05/0p<)، اما تاثیر معنی داری بر میزان پروتئین کل، آلبومین، تری گلیسیرید و کلسترول خون نداشت. در کل، استفاده از مکمل های پروبیوتیکی باعث بهبود شاخص های سلامتی شد، اگرچه از لحاظ عددی معنی دار نبود. با توجه به نتایج می توان گفت که افزودن پروبیوتیک ها در جیره گوساله ها باعث بهبود عملکرد شده و تاثیر مثبتی بر برخی فراسنجه های خونی دارد. Manuscript profile

  • Article

    2 - تأثیر اِل-کارنیتین و نوع چربی بر خصوصیات لاشه و سیستم ایمنی جوجه‌های گوشتی
    Veterinary Clinical Pathology The Quarterly Scientific Journal , Issue 2 , Year , Autumn 2014
    در این تحقیق 240 قطعه جوجه نـر یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار و 4 تکرار و 10 قطعه جوجه سویه راس 308 در هر تکرار استـفاده شد. طول دوره پرورش 42 روز بود. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- جیره حاوی 5 درصد چربی گیاهی (جیره فاقد ال-کارنیتین)، 2- جیره حاوی More
    در این تحقیق 240 قطعه جوجه نـر یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار و 4 تکرار و 10 قطعه جوجه سویه راس 308 در هر تکرار استـفاده شد. طول دوره پرورش 42 روز بود. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- جیره حاوی 5 درصد چربی گیاهی (جیره فاقد ال-کارنیتین)، 2- جیره حاوی 5 درصد چربی گیاهی و 300 میلی‌گرم ال-کارنیتین، 3- جیره حاوی 5 درصد چربی حیوانی (جیره فاقد ال-کارنیتین)، 4- جیره حاوی 5 درصد چربی حیوانی و 300 میلی‌گرم ال-کارنیتین، 5-جیره حاوی مخلوط چربی گیاهی و حیوانی (به نسبت مساوی 5/2 درصد) فاقد ال-کارنیتین، 6- جیره حاوی مخلوط چربی گیاهی و حیوانی ( به نسبت مساوی 5/2 درصد) با 300 میلی گرم ال-کارنیتین بود. تیمار حاوی چربی حیوانی و ال-کارنیتین باعث افزایش وزن جوجه‌ها در دوره رشد و کل دوره شد. از طرف دیگر افزودن ال-کارنیتین در جیره باعث افزایش وزن نسبی لاشه قابل طبخ، سینه و ران در جوجه‌ها و باعث کاهش چربی حفره بطنی شد. هم‌چنین تیمارهای حاوی ال-کارنیتین باعث افزایش وزن قلب، بورس، تیموس و طحال شدند. افزودن ال-کارنیتین در جیره تأثیر معنی‌داری بر میزان گلوکز، پروتئین، آلبومین و گلوبولین نداشت. افزودن ال-کارنیتین در جیره تاثیر معنی‌داری بر پاسخ جوجه‌ها بر علیه واکسن نیوکاسل در 32 روزگی داشت ولی تاثیر معنی‌داری نسبت به پاسخ جوجه‌ها علیه واکسن نیوکاسل در 42 روزگی نداشت. با توجه به نتایج تحقیق اخیر می‌توان گفت افزودن ال-کارنیتین در جیره جوجه‌های گوشتی تاثیر به‌سزایی بر عملکرد و سیستم ایمنی آن‌ها دارد. Manuscript profile

  • Article

    3 - The Effects of L-Carnitine and Different Levels of Animal Fat on Performance, Carcass Characteristics, some Blood Parameters and Immune Response in Broiler Chicks
    Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran , Issue 4 , Year , Summer 2014
    This study was conducted to investigate the effects of L-carnitine and different levels of animal fat on performance, carcass characteristics and some blood parameters of broiler chickens. Two hundred one-day old male broiler chicks were allotted to5 treatments in 4 rep More
    This study was conducted to investigate the effects of L-carnitine and different levels of animal fat on performance, carcass characteristics and some blood parameters of broiler chickens. Two hundred one-day old male broiler chicks were allotted to5 treatments in 4 replicates and 10 birds in each replicate. Dietary treatments consisted of: 1) diet with 5% vegetable oil (T1), 2) diet with 5% vegetable oil + 300 mg/kg L-carnitine (T2), 3) diet with 4% animal fat + 300 mg/kg L-carnitine (T3), 4) diet with 5% animal fat + 300 mg/kg L-carnitine (T4) and 5) diet with 6% animal fat + 300 mg/kg L-carnitine (T5). The dietary treatments had not significant effect on body weight gain in days 1-21 (P>0.05). The body weight of chicks fed T4 diet was increased in days 22-42 and whole period of the experiment (P<0.05). The diet with L-carnitine and 5% animal fat had a significant effect on feed conversion ratio (P<0.05). L-carnitine increased both thigh meat (P<0.05) and breast muscle percentages (P<0.01). The diets T3 and T4 reduced abdominal fat percentage (P<0.05). Diet T4 had a significant effect on fabricious bursa weight (P<0.05). The T3 and T5 diets had a significant effect on spleen weight (P<0.05). The diets with L-carnitine had a significant effect on heart weight (P<0.05). The results showed that adding L-carnitine in diet had no significant effect on blood parameters (P>0.05). Adding L-carnitine had a significant effect on Newcastle disease antibody titer at day 32 (P<0.05) but it had no significant effect on Newcastle disease antibody titer at day 42 (P>0.05). Manuscript profile