• Home
  • محمد نری میسا

    List of Articles محمد نری میسا


  • Article

    1 - تعیین ویژگی‌های میکروبی و شیمیایی میگوهای عرضه شده در شهرستان آبادان
    Food Hygiene , Issue 1 , Year , Summer 2023
    میگو از پرطرف‌دارترین منابع پروتئین دریایی در سراسر دنیا محسوب می شود. این آبزی به علت دارابودن ارزش غذایی و اقتصادی بالا، محصول عمده صادراتی در بسیاری از کشورهای دنیا است. صنعت میگو درصد قابل‌توجهی از کل محصولات آبزی‌پروری را شامل می شود. چنانچه این ماده غذایی با ارزش More
    میگو از پرطرف‌دارترین منابع پروتئین دریایی در سراسر دنیا محسوب می شود. این آبزی به علت دارابودن ارزش غذایی و اقتصادی بالا، محصول عمده صادراتی در بسیاری از کشورهای دنیا است. صنعت میگو درصد قابل‌توجهی از کل محصولات آبزی‌پروری را شامل می شود. چنانچه این ماده غذایی با ارزش به میکروارگانیسم های پاتوژن آلوده شود می تواند سلامت بسیاری از افراد هر جامعه را مورد مخاطره قرار دهد؛ در همین راستا هدف از مطالعه حاضر تعیین ویژگی های میکروبی و شیمیایی میگوهای عرضه شده شهرستان آبادان است. تعداد 100 نمونه میگو را از شهرستان آبادان به صورت تصادفی ساده نمونه گیری کرده و در کنار فلاسک یخ و در شرایط سترون به آزمایشگاه تخصصی بهداشت مواد غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد انتقال داده و آزمون های میکروبی شامل استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلای، سالمونلا و توتال کانت و آزمون شیمیایی TVN، روی نمونه های میگو انجام شد. نتایج نشان داد میزان آلودگی در استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلا و اشرشیاکلای به ترتیب 14 درصد، 7 درصد و 2 درصد بود، همچنین میزان آلودگی های توتال کانت، TVN و کلی فرم در محدوده قابل قبولی بود. با توجه به اهمیت بالای میکروارگانیسم های پاتوژنی اشرشیاکلای و سالمونلا، لذا نظارت دقیق و هر چه بیشتر نهادهای نظارتی جهت کاهش بار آلودگی لازم و ضروری است. Manuscript profile